Imej Google Pixel 9 Menunjukkan Tiga Kamera dan Termometer

41
nextpit Google Pixel 8
© nextpit

Kebocoran mengenai telefon pintar utama Google yang akan datang terus tersebar. Berikutan paparan Pixel 9 Pro yang muncul semalam, kini giliran Pixel 9 yang lebih kecil dengan imej janaan komputer yang baharu mengesahkan kamera zum tambahan, penderia suhu dan reka bentuk baharu yang serupa dengan model Pro.

Google Pixel 9 menambah kamera telefoto dan penderia suhu

Pembocor terkenal OnLeaks telah bekerjasama dengan outlet 91Mobiles untuk menghasilkan pemaparan pihak ketiga bagi Pixel 9. Perubahan langsung dan paling ketara pada reka bentuk peranti menunjukkan panel belakang yang telah dibaik pulih, yang menempatkan kamera di atas pulau elips dan membuangnya. visor kamera dilanjutkan.

Dan menurut penerbitan itu, kamera Pixel 9 akan menambah kamera periskop sebagai tambahan kepada utama dan ultrawide. Butiran tentang ikan kakap baharu adalah terhad, tetapi jika air pasang menyebelahi kami, ia sepatutnya membawa zum 5x seperti Pixel 8 Pro tahun ini (ulasan). Walaupun ada kemungkinan bahawa Google akan mendapatkan snapper telefoto yang diredamkan dan menempah kamera yang lebih berkebolehan kepada Pixel 9 Pro.

Paparan tidak rasmi Google Pixel 9

Paparan Google Pixel 9 menunjukkan pulau kamera yang direka bentuk semula dan bingkai rata. / © OnLeaks / 91Mobiles

Menariknya, imej itu menggambarkan Google Pixel 9 mempunyai sensor baharu di bawah denyar LED. Ini dianggap sebagai termometer yang serupa dengan apa yang diperkenalkan pada Pixel 8 Pro yang mengukur suhu objek atau bendalir berdasarkan tahap sinaran bahan atau sebatian yang dipancarkan dari permukaannya.

Bingkai Google Pixel 9 yang lebih rata

Seperti bahagian reka bentuk yang lain, Pixel 9 memaparkan bingkai rata manakala bahagian hadapan kelihatan rata juga. Jika reka bentuk ini menjadi kenyataan, ia akan meletakkan Google dalam barisan Samsung yang telah mula menggunakan bingkai rata pada peranti mereka, seperti dengan Galaxy S24 dan Galaxy S24+ (semakan).

Imej tidak rasmi Google Pixel 9

Google Pixel 9 memperoleh kamera telefoto baharu dan penderia suhu / © OnLeaks / 91Mobiles

Tambahan pula, dimensi peranti disenaraikan pada 152.8 x 71.9 x 8.5 mm atau lebih tinggi sedikit dan lebih lebar daripada pendahulu tetapi beberapa garis rambut lebih nipis. Perbezaan itu mungkin terhasil daripada nisbah aspek paparan yang berbeza. Dikatakan paparan diukur pada lebar 6.1 inci, yang merupakan pertengahan yang lebih kecil daripada paparan 6.2 inci Pixel 8 (ulasan).

Google dijangka melancarkan Pixel 9 dan Pixel 9 Pro pada bulan Oktober tahun ini, jadi, terdapat kemungkinan rendering ini berbeza daripada reka bentuk akhir.

Apakah pendapat anda tentang reka bentuk Pixel 9? Adakah anda lebih suka bingkai rata dan bucu segi empat sama berbanding bentuk bulat Pixel 8? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar pendapat anda dalam ulasan.

Sumber:
91Mudah alih