Ini ialah filem Krismas terbaik di Netflix dan Co.

108
Filem Krismas Di Rumah Sendiri
© Afrika Baru / Shutterstock.com

Netflix, Amazon Prime dan Disney+ juga bersinar dengan cahaya Krismas, melayan kami dengan filem yang akan membawa kami semangat perayaan sebelum Malam Krismas. Berikut ialah pilihan NextPit untuk filem Krismas terbaik di platform penstriman utama.

Anda baru sahaja pulang ke rumah melalui salji dengan pokok Krismas anda di bawah lengan anda, mengacau jumlah lebih banyak wain mulled, dan akan menghiasi pokok itu secara upacara. Apa yang anda lakukan kemudian untuk membawa semangat pra-Krismas ke tahap yang melampau? Betul, anda menonton filem Krismas yang bagus dengan orang tersayang anda.

Sudah tentu, terima kasih kepada Netflix dan sebagainya, terdapat terlalu banyak filem bertema Krismas untuk melakukan perkara itu. Tetapi itulah sebabnya seseorang memerlukan seseorang untuk mengatur filem terbaik untuk anda dan memberi anda pakej gembira yang menyeluruh. Itulah sebabnya saya telah menonton timbunan treler, meneliti senarai terbaik dan menghafal Top 65 Tomato Busuk – hanya untuk membuang semua cadangan kepada angin dan mempersembahkan kepada anda di sini sekarang senarai yang sangat, sangat subjektif bagi filem Krismas kegemaran kami.

  • Baca juga: Apl penstriman filem dan video terbaik untuk telefon atau TV pintar anda

Di mana anda boleh menonton filem?

Anda akan menemui filem yang biasanya anda boleh strim sama ada di Netflix, Amazon Prime atau Disney+. Lagipun, kita semua tidak ada gunanya jika saya mencadangkan filem Krismas yang paling indah, dan kita tidak boleh menstrimnya di mana-mana, bukan? Jadi jangan terkejut jika, sebagai contoh, klasik seperti It’s A Wonderful Life tidak disebut – anda tidak boleh menstrimkannya pada masa ini, malangnya, hanya sewa atau beli*.

Sesetengah filem tersedia pada salah satu platform yang disebutkan, tetapi tidak selalu di setiap negara. Dalam kes ini, saya akan memberi anda alternatif tentang cara lain anda boleh mendapatkan filem itu.

  • Baca juga: VPN bersemuka: Apl VPN terbaik untuk iPhone dan Android

PS: Jika anda belum mendaftar untuk mana-mana perkhidmatan penstriman, anda boleh mengambil bulan percubaan terlebih dahulu. Klik di sini untuk langganan:

Tetapi cukup berceloteh: inilah yang kami rasa filem Krismas terbaik yang boleh anda strim tahun ini. Bergetar sepanjang artikel atau lompat terus ke filem yang ingin anda tonton untuk mengetahui platform mana anda boleh menontonnya:

Lompat ke

Filem Krismas

Bersedia untuk semangat Krismas? Kemudian mari kita lakukannya / © Roman Samborskyi / Shutterstock.com

Mimpi ngeri Sebelum Krismas

Mari kita mulakan sesuatu dengan klasik yang sangat saya sukai. Tim Burton telah menguasai seni yang lain untuk memberikan filemnya rupa mereka sendiri (walaupun dia hanya menghasilkan dan tidak mengarahkan yang ini). Ini juga berlaku pada The Nightmare Before Christmas 1993, yang menampilkan boneka animasi henti-henti.

Filem ini pastinya mempunyai detik-detik tragis, tetapi juga detik-detik yang menyentuh hati dan kegembiraan, dan anda sepatutnya dapat mengendalikan kedua-dua pesona yang tidak menyenangkan dan lagu-lagu dalam “muzik seram” ini. Saya fikir ia adalah filem yang mempesonakan dan ingin mengesyorkannya kepada anda. Anda kini boleh menstrim filem itu, yang mempunyai penarafan umur enam tahun dan oleh itu juga sesuai untuk kanak-kanak, di Disney+.

Tokyo Godfathers

Jangan risau dengan bahasa Jepun dalam treler di atas. “Tokyo Godfathers” (2003) ialah sebuah filem animasi Jepun tetapi boleh dilihat di Netflix dalam bahasa lain seperti Inggeris, Perancis, dan Jerman sebagai tambahan kepada bahasa asal. Anime ini mengisahkan seorang bayi yang ditemui oleh tiga gelandangan. Mereka memulakan episod untuk mencari ibu bapa kanak-kanak itu.

Saya tidak suka memberi lebih banyak tentang cerita itu, tetapi percayalah: ia adalah filem Krismas yang sangat hebat yang menceritakan kisahnya tanpa terlalu klise. Jika anda rasa anda sentiasa melongo menonton filem Krismas yang sama, maka anda harus memberi peluang kepada filem yang cantik ini. Tonton di Netflix, ia berjalan selama 88 minit dan sesuai untuk umur 12 tahun ke atas.

Percutian Krismas Lampoon Kebangsaan

Adakah sesuatu yang benar-benar perlu dikatakan tentang klasik John Hughes dari tahun 1989 ini? The Griswolds telah menjadi sebahagian daripada perayaan Krismas saya selama bertahun-tahun, dan pada masa tajuk lagu itu muncul, akhirnya saya berada dalam semangat Krismas. Ngomong-ngomong, saya mengambil masa bertahun-tahun untuk menyedari bahawa anak lelaki filem Chevy Chase – Russell – kemudiannya akan membuat percikan sebagai Dr. Leonard Hofstadter dalam The Big Bang Theory.

Filem ini, sudah tentu, dipenuhi dengan slapstick, lelucon murah, dan pelbagai situasi pelik. Walau bagaimanapun, ia adalah filem Krismas yang bagus di mana semua orang kembali kepada perkara yang benar-benar penting tentang percutian cinta pada penghujungnya. Ia sesuai untuk umur enam tahun ke atas dan berjalan selama 93 minit.

Di AS, anda boleh menonton Percutian Krismas Lampoon Kebangsaan di HBO Maks penstriman. Sebagai alternatif, anda boleh membelinya di platform seperti Amazon.

Rumah Sendiri

Adakah apa-apa yang benar-benar perlu diperkatakan tentang klasik John Hughes ini dari…. Tunggu sebentar, begitulah cara saya bermula dengan filem terakhir juga. Home Alone bukan sahaja hit mutlak pada tahun 1990 tetapi juga melahirkan a francais yang menerima filem keenamnya pada 2021.

  • Juga sangat longgar berdasarkan Home Alone: ​​Kisah Krismas Antoine tentang nerd yang cuba mencuri Krismas

Begitu lama sebelum lelaki terkemuka Macaulay Culkin (adakah sesiapa pernah mendapat nama itu dengan betul tanpa menyalin / menampal?) berlindung dengan dadah dan alkohol, di sini dia mendapati bahawa keluarganya telah melupakannya di rumah (sendirian). Okay, anda mungkin tahu ceritanya, bukan? Bagaimanapun, ia adalah salah satu filem yang boleh anda tonton berulang kali, terutamanya pada Krismas. Pada masa ini, anda boleh melakukannya jika anda singgah ke Disney+. Keseronokan berlangsung selama 103 minit dan dinilai untuk kanak-kanak berumur lebih daripada 12 tahun.

Mati Keras

Karya 131 minit 1988 ini adalah satu yang membahagikan pendapat: Adakah ia filem Krismas atau tidak? Bagi saya, ia tidak, tetapi bagi ramai peminat di seluruh dunia, ia bukan Krismas sehingga acara di Plaza Nakatomi ditayangkan di skrin.

Di sini, perkara tidak menjadi sangat Krismas atau dongeng kerana Bruce Willis menentang pengganas Hans Gruber. Tetapi hei: filem itu berlangsung pada Krismas, malah terdapat lagu-lagu Krismas – dan bahawa John McLane bertahan dalam tontonan aksi ini sekurang-kurangnya sedikit keajaiban Krismas juga, bukan? Anda kini boleh menonton filem itu secara percuma Perkhidmatan penstriman burung merak. Dengan masa tayangan selama 131 minit, filem ini sesuai untuk berehat di atas sofa selepas panggang perayaan.

Mati Keras

Keajaiban di 34th Street

Filem ini muncul dua kali dan kedua-dua kali ia berfungsi dengan baik sebagai klasik Krismas yang menyentuh hati – Kedua-dua versi 1947 dan pembuatan semula 1994, yang boleh anda lihat dalam treler di atas. Secara kebetulan, John Hughes sekali lagi mengambil bahagian dalam pembuatan semula. Dia lelaki yang hampir seorang diri membawa saya melalui zaman kanak-kanak dengan filemnya!

Kedua-dua yang asal dan pembuatan semula sangat menggembirakan, walaupun saya secara peribadi berpendapat versi 1940-an adalah yang lebih baik. Dalam kedua-dua kes, anda akan percaya pada Santa Claus selepas menonton filem itu, saya hampir pasti. Kedua-dua versi tersedia di Disney+ tanpa sebarang sekatan umur.

Klaus

Filem animasi ini mungkin satu-satunya wakil Sepanyol dalam senarai ini. Dengan tahun keluaran 2019, ia juga merupakan filem terbaharu dalam sepuluh teratas kami, mempunyai masa tayangan selama 96 minit dan sesuai untuk umur enam tahun ke atas. Filem ini mengisahkan Jesper, yang menjalankan tugasnya sebagai posmen dengan agak teruk.

Bapanya adalah bos kepada semua posmen dan memindahkannya ke sebuah bandar kecil di utara Bulatan Artik sebagai hukuman. Di sana dia bertemu dengan Klaus – dan selebihnya anda boleh tonton sendiri, di Netflix.

A Muppet Christmas Carol

Oh, betapa saya suka filem Muppets lama! Yang ini bermula pada tahun 1992, jadi hampir 30 tahun. Asalnya lebih lama lagi, kerana ceritanya berdasarkan “A Christmas Carol” oleh Charles Dickens dari 1843. Scrooge yang kikir lama dimainkan oleh pelakon manusia, tetapi kebanyakan peranan lain dimainkan oleh boneka Henson Kermit, Miss Piggy , dan banyak lagi.

Juga diilhamkan oleh cerita Krismas Dickens: Kisah Krismas Antoine yang sangat berteknologi tinggi

Scrooge juga dihukum oleh tiga hantu dalam versi ini, yang tidak mempunyai sekatan umur dan oleh itu mesra keluarga sepenuhnya. Jadi versi Muppet klasik ini pastinya berdasarkan yang asal, walaupun seluruh kumpulan Muppet membuat huru-hara yang menggembirakan, seperti yang anda boleh bayangkan. Anda juga boleh menemui filem ini yang cantik tetapi dengan 82 minit agak pendek di Disney+.

The Christmas Chronicles – Netflix

Tawarikh Krismas adalah dari 2018, jadi ia masih agak segar. Ia ditayangkan di Netflix pada masa itu dan – kejutan, kejutan – oleh itu masih boleh ditemui pada platform penstriman hari ini. Ulasan telah agak berpecah tentang filem ini. Ada orang yang tidak dapat berbuat apa-apa dengannya, sementara yang lain bersemangat.

Memandangkan Netflix tidak dapat mengelakkan bahagiannya dalam pengeluaran Krismas yang sangat buruk, ini pastinya masih salah satu yang lebih disyorkan. Pada asasnya, filem itu berbaloi untuk melihat Kurt Russell sebagai Santa Claus, yang jelas lebih keren daripada kebanyakan filem Santa sebelum dia. Jika anda menyukai filem selama 94 minit itu, anda juga boleh menemui ansuran kedua di Netflix, diarahkan oleh legenda Chris Columbus.

Dengan itu, kami telah selesai dengan sepuluh filem Krismas terbaik kami yang sangat subjektif yang boleh anda temui pada platform penstriman utama. Ingin memberitahu kami dalam ulasan yang manakah filem popular anda untuk Krismas? Saya suka mendengar!