Ini ialah peraturan kerja jauh yang baharu

129
kerja jauh gaya hidup bebas pergi pejabat
© Kite_rin / Shutterstock

Ia rasmi, kerja jauh adalah kebiasaan baharu kami kerana hasil tinjauan terkini menunjukkan bahawa untuk 75% pekerja globalpilihan untuk menerima kerja yang fleksibel adalah penting untuk kejayaan kerjaya mereka.

Walau bagaimanapun, walaupun kita mungkin mendambakan keadaan kerja yang fleksibel, hakikatnya tetap bahawa cara dan tempat kita bekerja telah berubah sepenuhnya dalam masa kurang dua tahun, bermakna norma, peraturan dan halangan baharu perlu diatasi.

Untuk kerja jauh berjaya, terdapat beberapa peraturan yang perlu dipatuhi oleh majikan untuk tenaga kerja yang lebih bahagia.

Tawarkan fleksibiliti tulen

Ini akan kelihatan berbeza dari industri ke industri dan pekerja ke pekerja, tetapi dengan kerja hibrid memerlukan fleksibiliti sebenar. Ini mungkin kelihatan seperti waktu kerja yang fleksibel yang boleh dibentuk berdasarkan komitmen peribadi, atau mungkin kelihatan seperti pilihan untuk memilih dan memilih hari anda bekerja dari rumah bergantung pada projek dan matlamat pasukan.

Fleksibiliti tulen memerlukan kepercayaan di pihak majikan dan komitmen di pihak pekerja untuk mencapai matlamat dan kekal produktif. Malah, kajian telah menunjukkan bahawa pekerja yang boleh menyesuaikan tugas mengikut jadual peribadi mereka adalah lebih produktif, dengan pekerja jauh kurang membuang masa daripada mereka yang kekal berpejabat.

Tangani bias kedekatan

Bias jarak dekat, fenomena tempat kerja di mana pengurus cenderung melayan pekerja yang secara fizikal lebih dekat dengan mereka dengan lebih baik, adalah perkara yang sangat nyata yang dihadapi oleh pekerja jauh. Sehinggakan syarikat termasuk HubSpot gergasi CRM telah menyediakan program dalaman untuk melawannya.

Bagi kita yang bekerja untuk majikan yang masih belum mengambil langkah tersebut, strategi peribadi untuk memastikan kemajuan diperlukan. Ini boleh kelihatan seperti menyediakan daftar masuk biasa dengan bos anda atau mengedarkan e-mel mingguan seluruh syarikat yang menunjukkan pencapaian anda untuk minggu itu.

Wujudkan budaya baru

Bekerja jauh bermakna budaya pejabat telah berubah dan oleh itu untuk pekerja kekal terlibat, majikan perlu mewujudkan norma budaya baharu. Ini termasuk memastikan bahawa semua orang mempunyai kamera untuk mesyuarat video, untuk menetapkan agenda lebih awal daripada panggilan pasukan. Idea ini perlu dimasukkan ke dalam: Perkara yang berfungsi secara tradisi apabila semua orang berada di pejabat tidak lagi berfungsi sekarang kerana orang ramai berada di tempat terpencil, dan amat penting bagi syarikat untuk mengenali dan menangani perkara ini lebih awal daripada kemudian.

Tetapkan sempadan

Apakah masa tindak balas yang boleh diterima untuk pekerja jauh? Bolehkah anda mengabaikan panggilan telefon atau mesej Slack rakan sekerja semasa anda menumpukan pada kerja yang mendalam, atau adakah anda dijangka boleh dihubungi sepanjang masa? Adalah penting bagi kedua-dua syarikat dan pekerja untuk menetapkan dan mengakui sempadan. Cara mudah untuk menangani masa tindak balas ialah diari boleh diakses secara umum yang menandakan masa untuk kerja yang mendalam – dengan cara ini rakan sekerja mengetahui bila mereka boleh mengharapkan respons dan pihak pengurusan mengetahui pengurusan masa anda.

Terima status quo

Kerja fleksibel bukanlah sesuatu yang boleh ditangani oleh syarikat pada masa hadapan, kerja fleksibel sudah ada sekarang. Ia adalah apa yang pekerja mahu, begitu banyak sebenarnya, itu 54% pekerja sanggup berpindah pekerjaan jika mereka tidak boleh mendapatkannya, yang bermaksud syarikat yang enggan menerima status quo akan bergelut untuk mengekalkan bakat.

Terdapat banyak syarikat yang terkenal kerana menawarkan pilihan kerja yang fleksibel di antara banyak faedah mereka – dan kebanyakannya sedang mengambil pekerja. Kami telah memilih tiga di bawah, semuanya merekrut untuk beberapa peranan.

Brex

Perisian automasi dan kad kredit yang membantu syarikat memantau dan mengurus perbelanjaan mereka, Brex menawarkan pekerja waktu kerja yang fleksibel dengan peluang jauh. Ia juga dinamakan dalam 100 Tempat Kerja Terbaik Syarikat untuk Inovator pada tahun 2020, dan telah dipaparkan sebagai 5 Permulaan Teratas pada 2019. Brex kini mengambil beberapa peranan termasuk Pereka Kandungan dan a Pengurus produk. Semak imbas semua peluang yang ada dengan Brex.

Ramp Kewangan

Ramp Kewangan sedang mengganggu sektor fintech dengan membolehkan pelanggan mengautomasikan tugas pentadbiran dan tugas kewangan berat masa yang lain. Ia menggalakkan pekerja untuk menerima model kerja hibrid dan menawarkan program cuti berbayar yang murah hati. Ramp Financial sedang mengambil pekerja untuk pelbagai peranan, termasuk Pengurus Produk Kanan, Jurutera Perisian Awandan Jurutera Timbunan Penuh dengan pengalaman dalam pengurusan identiti dan akses. Semak imbas semua peluang yang ada dengan Ramp Kewangan.

OpenSea

Bagi mereka yang berminat dengan NFT dan koleksi kripto, OpenSea ialah peneraju industri, menawarkan peluang kepada profesional teknologi untuk mengembangkan kerjaya mereka dengan pantas. Malah, OpenSea dinamakan sebagai pemecut kerjaya dalam senarai Otta Rocket tahun lepas. Pekerja juga boleh menikmati kerja yang fleksibel, jauh dan pelbagai faedah lain termasuk insurans kesihatan. OpenSea kini mengambil pekerja untuk beberapa peranan, termasuk Jurutera Perisiana Pengurus Pembangunan Perniagaan dan Jurutera Timbunan Penuh. Semak imbas semua peraturan yang tersedia di OpenSea.

Terdapat berpuluh-puluh syarikat sedang mengambil pekerja merentas semua sektor dan peringkat di NextPit Job Board – temui semua peluang sekarang. Artikel ini ditulis oleh Aisling O’Toole.