Inilah Cara Membeli VPN Terbaik untuk Keselamatan Dalam Talian Anda

108
 • Inilah Cara Membeli VPN Terbaik untuk Keselamatan Dalam Talian Anda

 • Bagaimana untuk menonton TV AS dari luar AS

 • VPN terbaik untuk Australia

 • VPN terbaik untuk Kanada

 • VPN terbaik untuk Hong Kong

 • VPN terbaik untuk India

 • VPN terbaik untuk Jepun

 • VPN terbaik untuk Emiriah Arab Bersatu

 • VPN terbaik untuk AS

Kami pernah melihat internet sebagai platform percuma dan terbuka, tetapi lima tahun yang lalu telah melihat tanggapan ini tidak digunakan. Kami sedar bahawa agensi kerajaan dan perkhidmatan keselamatan asing mungkin menjejaki ke mana kami pergi, apa yang kami lakukan dan dengan siapa kami bercakap. Kami tahu bahawa syarikat besar secara rutin memantau aktiviti kami apabila kami menggunakan perkhidmatan mereka, dan kami tidak sentiasa mengawal cara mereka menggunakan maklumat tersebut – atau kepada siapa mereka menyampaikannya. Kami mungkin tinggal atau melawat negara yang menyekat perkhidmatan dan menapis kandungan, atau kami mungkin mahu menggunakan perkhidmatan penstriman yang menawarkan lebih banyak di wilayah asal mereka berbanding yang mereka lakukan di UK. Apabila kami mengakses Internet melalui rangkaian wayarles awam, sentiasa ada risiko seseorang mungkin mengintip kami.

Inilah Cara Membeli VPN Terbaik untuk Keselamatan Dalam Talian Anda

Dengan menggunakan VPN kita boleh melepasi kawalan dan batasan ini. Kami boleh menyembunyikan lokasi kami dan memecahkan pautan alamat IP yang mengikat aktiviti dalam talian kami ke tempat tertentu. Kami boleh menyembunyikan aktiviti, menjadikannya lebih sukar untuk log atau memantaunya. Kami boleh menggantikan lokasi yang berbeza dengan lokasi sebenar kami, membolehkan kami melihat kandungan yang ditapis, mengakses perkhidmatan yang disekat atau menggunakan perkhidmatan penstriman seolah-olah kami berada di wilayah yang berbeza. Walaupun VPN bukan jaminan privasi – apatah lagi tanpa nama – ia adalah salah satu alat terbaik yang kami ada untuk mengekalkannya.

Apakah VPN?

VPN bermaksud Rangkaian Peribadi Maya, dan dalam bentuk paling asasnya ialah cara meluaskan rangkaian peribadi melalui satu atau lebih rangkaian awam (seperti internet) supaya anda boleh menghantar dan menerima data dengan selamat seolah-olah anda disambungkan secara fizikal ke rangkaian peribadi. rangkaian. Jika seseorang bercakap tentang menyambung ke VPN syarikat mereka, sebagai contoh, mereka bermaksud bahawa mereka mempunyai cara yang selamat untuk menyambung ke rangkaian syarikat seolah-olah mereka sedang duduk di pejabat. Semua data pergi dan balik adalah selamat dan disulitkan dan sukar untuk orang luar mendengarnya.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Perkhidmatan VPN, bagaimanapun, bermaksud sesuatu yang sedikit berbeza. Di sini anda menggunakan kaedah asas yang sama untuk membuat sambungan selamat antara peranti atau komputer anda dan pelayan milik pembekal VPN. Semua trafik rangkaian anda melalui sambungan ini, supaya tiada sesiapa dapat melihatnya sehingga ia meninggalkan pelayan VPN dan pergi ke internet awam. Ini mempunyai dua kesan. Pertama, ia mengekalkan aktiviti dan komunikasi anda secara peribadi. Malah ISP anda tidak dapat melihat atau merekodkan perkara yang anda lakukan. Kedua, ia menyembunyikan di mana anda berada – jadi melindungi identiti anda – sambil menjadikannya kelihatan seperti anda berada di mana-mana pelayan berada. Anda boleh tinggal di Glasgow tetapi kelihatan seperti anda menyambung dari Finland, Maryland atau Bahamas. Hanya anda dan pembekal VPN anda yang tahu pasti.

Mengapa Anda Perlu Menggunakan VPN?

Ramai orang sama ada selesa dengan idea bahawa mereka aktiviti dalam talian sedang dijejaki, disekat atau ditapis – atau mereka langsung tidak tahu atau peduli. Bagi kita yang lain, terdapat tiga sebab yang baik mengapa kita mungkin mahu menggunakan VPN:

 • Privasi: Walaupun menggunakan VPN tidak semestinya menjadikan anda tanpa nama dalam talian, ia sangat membantu untuk menyembunyikan aktiviti anda dan menjadikan anda lebih sukar untuk dikenal pasti. Itu adalah kelebihan bagi mereka yang berasa tidak selesa dengan intipan kerajaan atau korporat, tetapi satu kemestian mutlak bagi pemberi maklumat, aktivis dan mereka yang hidup di bawah rejim yang menindas.

 • Keselamatan: Jika anda menggunakan WiFi awam di, katakan, hotel atau kedai kopi, atau jika anda tidak dapat menjamin keselamatan rangkaian lain yang anda sambungkan, maka menggunakan VPN memberi anda lapisan perlindungan tambahan untuk mengakses perkhidmatan atau pengendalian sensitif perniagaan semasa anda berada di luar pejabat.

 • Akses: Negara yang anda tinggal atau mungkin lawati boleh menyekat akses kepada tapak web atau perkhidmatan Web tertentu – termasuk perkhidmatan media sosial seperti Facebook dan Twitter. Semakin banyak, ISP arus perdana melakukan perkara yang sama, walaupun secara amnya tapak tersebut melibatkan lucah, cetak rompak atau bahan terlarang. Lebih-lebih lagi, sesetengah tapak dan perkhidmatan – termasuk perkhidmatan penstriman video seperti Hulu atau Netflix – mempunyai kawalan untuk memastikan pengguna di luar AS tidak boleh mengakses kandungan AS, yang memalukan apabila tiada perkhidmatan di negara anda atau apabila AS perkhidmatan adalah unggul. Menggunakan VPN boleh membantu anda melepasi blok ini.

how_to_buy_vpn_

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Adakah Semua VPN Pada dasarnya Sama?

Tidak. Ada yang janggal dan teknikal untuk digunakan, manakala yang lain adalah sangat mudah. Sesetengahnya mempunyai bilangan pelayan yang besar yang tersebar di seluruh dunia, manakala yang lain hanya mempunyai beberapa di wilayah yang sangat khusus. Ini akan menjejaskan tempat anda kelihatan disambungkan dan juga bilangan pengguna yang boleh disokong oleh perkhidmatan sebelum pelayan menjadi sesak dan memperlahankan sambungan.

Terdapat juga perbezaan yang besar dari segi prestasi. Menggunakan VPN akan mengakibatkan penurunan kelajuan internet anda, kerana semua trafik anda perlu dihalakan melalui rangkaian dan pelayan VPN. Sesetengah perkhidmatan VPN telah melabur dalam teknologi dan rangkaian mereka, jadi kesannya tidak selalu ketara, tetapi yang lain akan melihat kelajuan anda menurun, sehingga anda akan bergelut untuk, katakan, menstrim video dalam apa jua keadaan.

Bagaimana dengan Privasi dan Keselamatan? Adakah Mereka Semua Sama Swasta dan Selamat?

Sekali lagi, tidak. Untuk satu perkara, pembekal VPN boleh log dan juga memantau trafik anda, dengan beberapa perkhidmatan VPN percuma yang diketahui mengagregat dan menjual beberapa, kebanyakannya data pengguna tidak berbahaya. Caranya ialah untuk menyemak sama ada pembekal anda merekodkan trafik anda, apa yang mereka lakukan dengannya dan berapa lama mereka menyimpan sebarang log. Ramai yang kini mendakwa tidak menyimpan sebarang log, tetapi – berterus terang secara kejam – tidak ada cara untuk mengetahui dengan pasti.

Tawaran Terhad: 3 bulan PERCUMA!
Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra penstriman.

Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Jika tidak, faktor utama ialah lokasi rumah pembekal. Di sesetengah negara, seperti AS atau UK, kerajaan dan perkhidmatan keselamatan mempunyai lebih kuasa untuk meminta log atau memantau trafik masuk dan keluar; kuasa yang penyedia VPN purata anda tidak akan berdaya untuk menolak. Jika privasi atau kerahasiaan adalah sebab utama anda menggunakan VPN, pertimbangkan untuk mencari VPN yang berpangkalan di negara di luar negara ’empat belas mata’ yang secara rutin bekerjasama dalam pengawasan dan maklumat perdagangan – UK, AS, Australia, Kanada, New Zealand, Denmark , Perancis, Belanda, Norway, Jerman, Belgium, Itali Sepanyol dan Sweden – dan terutamanya lima yang pertama, yang membentuk kumpulan teras ‘lima mata’.

Akhir sekali, VPN yang berbeza menggunakan protokol penyulitan yang berbeza, sesetengahnya lebih atau kurang selamat daripada yang lain, sesetengahnya mempunyai lebih impak daripada yang lain pada kelajuan. OpenVPN, Chameleon dan SSTP menawarkan keseimbangan prestasi dan keselamatan terbaik. PTTP adalah pantas, tetapi berpotensi lebih lemah.

Selain Keselamatan dan Prestasi, Adakah Ada Ciri Lain yang Perlu Saya Perhatikan?

Sesetengah perkhidmatan VPN menawarkan langkah perlindungan tambahan, termasuk ‘double hop’ yang seterusnya menyamarkan lokasi dan identiti anda, atau perlindungan kebocoran DNS untuk menghentikan penyemak imbas anda menghantar permintaan DNS – permintaan untuk menyasarkan URL tertentu – terus ke ISP anda dan bukannya melalui VPN , mendedahkan lokasi sebenar anda. Sesetengahnya mempunyai ciri untuk memintas pintu masuk dan pemantauan pada rangkaian wayarles awam, manakala yang lain membolehkan anda mengubah PC atau komputer riba menjadi penghala maya, supaya anda boleh menyambungkan peranti lain melaluinya supaya mereka semua menggunakan VPN.

Satu lagi ciri berguna ialah killswitch. Sediakan ini untuk aplikasi tertentu, seperti penyemak imbas anda, dan sekiranya sambungan VPN anda gagal, penyemak imbas akan ditutup secara automatik, menghalang anda daripada terdedah secara tiba-tiba.

Bagaimana dengan Sekatan atau Had?

Tidak semua VPN berprestasi sama baik di negara yang berbeza. Sesetengah mungkin tidak berfungsi di, katakan, China, di mana Great Firewall yang menghalang warga China mengakses tapak dan kandungan yang tidak diluluskan telah menjadi sangat baik dalam mengesan dan menyekat VPN. Begitu juga, Netflix kini boleh melihat banyak VPN dan menghalang anda menggunakannya untuk mengakses perkhidmatan AS. Hanya kerana seseorang bekerja satu hari, ia tidak semestinya ia akan terus bekerja pada masa hadapan.

P2P dan Torrents selalunya tertakluk kepada sekatan. Sesetengah perkhidmatan tidak membenarkan anda berkongsi atau memuat turun torrents atau trafik P2P melalui VPN, manakala yang lain mungkin mengehadkan keupayaan anda untuk berbuat demikian. Sekali lagi, jika itu adalah beg anda – dan kami pasti anda tidak akan bermimpi untuk berkongsi kandungan secara haram – kemudian semak perkara yang dibenarkan oleh pembekal sebelum mendaftar.

Akhir sekali, semak bilangan peranti yang boleh anda gunakan melalui perkhidmatan dan sama ada perkhidmatan itu menyokong semua peranti yang anda mahu gunakan. Ramai yang akan membenarkan anda menggunakan VPN pada sehingga lima PC, Mac atau peranti lain, manakala yang lain terhad kepada satu sahaja. Tidak semua menyokong rangkaian penuh peranti, jadi jika anda memerlukan sesuatu untuk komputer riba Windows anda, iPad anda, telefon pintar Android anda dan penstrim Kodi anda, beli-belah dan sempitkan pilihan anda.

Jika anda sedang mencari perkhidmatan VPN terbaik, lihat ExpressVPN.