iOS 16.4 Beta 3 Menambah Ciri iPhone Baharu: Patutkah anda Memasang Kemas Kini Ini?

68
Apple iPhone 14 Plus 6
© NextPit

Apple mengeluarkan kemas kini iOS 16.4 Beta ketiga untuk penguji awam dan pembangun baru-baru ini. Beta terbaharu boleh menjadi kemas kini kedua selepas yang terakhir sebelum versi awam iOS 16.4 dilancarkan. Teruskan untuk mengetahui perkara baharu dalam beta 3 dan sama ada anda perlu memasangnya pada iPhone anda.

Sama seperti Beta 2 yang telah dilancarkan minggu lepas, iOS 16.4 Beta 3 membawa lebih sedikit perubahan dan peningkatan yang lebih tertumpu pada jadual. Walau bagaimanapun, Apple terus menambah baik perisian sebelum versi definitif iOS 16.4 dihantar dalam beberapa minggu akan datang.

  • Jangan ketinggalan: Cara membeli iPhone 14 (Plus) Apple Yellow.

Apakah yang baharu dengan iOS 16.4 Beta 3?

Jika anda menggunakan Shazam untuk mengenal pasti lagu atau rancangan TV, anda harus tahu bahawa Apple sedang menyepadukan lebih banyak pilihan Apple Music ke dalam aplikasi Shazam. Dengan iOS 16.4, ia membolehkan anda membuka dan mengurus trek Shazam yang dirakam atau membelinya melalui iTunes dengan mengetik pilihan teratas.

Bahagian Kemas Kini Beta juga menerima perubahan lain. Mereka yang mendaftar dalam Program Perisian Beta Apple kini boleh memilih untuk mengaitkan ID Apple yang berbeza kepada individu atau kedua-dua akaun beta dan pembangun.

Tangkapan skrin memaparkan ciri baharu kemas kini iOS 16.4 beta: Tetapan, Apple Books dan Apple Podcast

Kemas kini iOS 16.4 beta membawa perubahan kecil pada Tetapan Paparan, Buku Apple, Apple Podcast dan banyak lagi. / © NextPit

Bersama-sama dengan kemas kini adalah petunjuk bahawa Apple boleh mengalih keluar keserasian dengan NFC untuk Kunci Kereta Apple. Ini akan meninggalkan UWB (jalur ultra lebar) sebagai kaedah tunggal untuk mengunci atau membuka kunci kereta yang disokong melalui Apple Watch atau iPhone anda. Jalur ultra lebar menjadi lebih lazim dan ketersambungan pilihan kerana kedudukannya yang tepat dan ciri keselamatan yang lebih baik daripada NFC.

Perubahan ditambahkan pada kebolehgunaan apl Foto. Pengguna yang berkongsi album boleh menerima foto pendua yang disegerakkan dalam album Pendua jika pemilik asal berhasrat untuk mengedit atau memadam item padanya. Seperti biasa, terdapat beberapa tweak dan pembetulan kecil, seperti suara Siri baharu untuk bahasa Arab dan Ibrani, yang juga boleh anda temui dengan kemas kini ini.

  • Bagaimana untuk menyemak sama ada iPhone anda serasi dengan iOS 16.

Sekiranya anda memasang Beta 3 atau menunggu keluaran awam iOS 16.4?

Memandangkan beta ketiga hanyalah sebahagian daripada versi iOS 16.4 yang muktamad, anda tidak perlu memasang perisian tegar pada iPhone anda. Selain itu, anda perlu mendaftar dalam Program Beta Perisian Apple jika anda ingin mencuba iOS 16.4 Beta.

Jika seseorang itu mengikuti jadual Apple berdasarkan kemas kini sebelumnya, keluaran awam iOS 16.4 sepatutnya tersedia pada penghujung Mac. Antara ciri besar yang tiba termasuk pemberitahuan tolak untuk halaman web dan aplikasi terus pada skrin utama. 5G kendiri juga tiba untuk pembawa yang disokong, bermula di AS. Selain itu, suite baharu emoji dan bahagian liputan Apple Care yang diperluas dalam tetapan juga dijangka.

Adakah anda menjalankan iOS 16.4 Beta? Antara ciri baharu yang manakah anda nampak yang tidak kami nyatakan? Beritahu kami dalam ulasan.