iOS 16.5 Kini Membolehkan Anda Memasang Kemas Kini iOS pada iPhone dengan Bateri 50% Atau Kurang

50
Paparan Kuning Apple iPhone 14 Plus NextPit
© NextPit

Apple terus menyediakan pembangun dan penguji beta awamnya dengan iOs 16.5 beta terbaharu. Antara tambahan yang ketara ialah keperluan tahap bateri baharu apabila memasang kemas kini perisian iOS melalui udara, yang kemungkinan besar akan disertakan dalam versi iOS 16.5 awam.

Walaupun Cupertino belum menerbitkan nota keluaran rasmi untuk keluaran beta iOS 16.5 kedua, perisian tegar iOS beta semasa telah dikesan dan kini boleh dipasang pada iPhone dengan tahap bateri kurang daripada 50 peratus. Seperti yang dinyatakan oleh YouTuber Zollotech, pengguna dapat memasangnya pada iPhone dengan baki 38 peratus bateri, dan boleh diandaikan bahawa Apple akan menurunkannya serendah 20 peratus.

  • Baca juga: Cara meminta iPhone anda membaca teks dengan kuat untuk anda.

Had bateri minimum baharu apabila memasang kemas kini pada Apple iPhone

Perubahan itu belum disahkan lagi, jadi kami tidak tahu sama ada ia akan dilancarkan kepada umum melalui versi iOS 16 akan datang yang dijadualkan untuk ketibaan akhir April atau awal Mei. Walau bagaimanapun, ini adalah langkah besar jika ia menjadi kenyataan memandangkan paras bateri minimum semasa ialah sekurang-kurangnya 50 peratus sebelum anda boleh memasang kemas kini OTA pada iPhone atau iPad.

Di luar kapasiti bateri semasa memasang kemas kini iOS dan pembetulan pepijat, iOS 16.5 beta kedua menambah kawalan pentadbir dikongsi dalam apl Home. Akaun tersebut akan dibenarkan untuk mengurus rumah pintar dan aksesori sedia Matter. Profil Beta yang dikemas kini untuk pembangun dan penguji beta kini boleh dilihat pada peranti macOS dan watchOS juga.

Tangkapan skrin iPhone 14 Pro Max

Sebahagian besar ciri baharu iPhone 14 Pro Max kebanyakannya berkaitan perisian dalam iOS 16. / © NextPit

Ciri iOS 16.5 baharu yang lain

Dalam keluaran beta pertama, Apple memperkenalkan tab Sukan khusus dalam apl Berita. Pengeluar iPhone juga mendayakan rakaman skrin video bebas tangan menggunakan arahan suara Siri. Sesetengah ciri baharu sepatutnya muncul dalam versi iOS 16.5 akan datang.

  • Jangan ketinggalan: Cara membeli Apple iPhone 14 (Plus) dalam warna kuning.

Sebaliknya, Apple dijadualkan untuk mengumumkan iOS 17 pada bulan Jun di WWDC23. Sudah ada laporan bahawa sistem pengendalian iPhone seterusnya boleh membawa banyak pengoptimuman dan pembetulan dan bukannya memfokuskan pada perubahan visual dan ciri. Satu kawasan yang dijangka menerima facelift utama ialah Pusat Kawalan, yang kekal tidak berubah sejak iPhone X dilancarkan.

Adakah anda telah memasang iOS 16.5 Beta 2 terkini pada iPhone anda? Antara perubahan baharu yang manakah telah anda temui yang tidak disebut? Kongsi dengan kami dalam komen.