iOS 17.2 Beta Membolehkan Anda Menukar Bunyi iPhone Ikonik

33
nextpit Semakan Ujian Paparan Apple iPhone 15
© nextpit

Apple terus membenamkan kemas kini iOS 17.2 beta terbarunya kepada penguji dan pembangun dalam bentuk beta keempat. Walaupun perisian tegar adalah kemas kini kecil berbanding keluaran sebelumnya, ia terutamanya dilengkapi dengan pilihan untuk menukar bunyi lalai dan haptik pada iOS, yang kekal sama sejak kelahiran iPhone. Begini cara ini akan berfungsi.

  • Baca juga: Tingkatkan iPhone anda dengan petua dan kiat iOS teratas ini

Ciri untuk menyesuaikan bunyi lalai telah lama tersedia pada iOS, tetapi ia hanya terhad kepada nada dering masuk dan makluman untuk teks, kalendar dan e-mel. Menariknya, bunyi pemberitahuan daripada apl dan perkhidmatan lain kekal tidak berubah (dan menjadi ikonik sepanjang perjalanan). Ia melihat ini akan berubah dalam iOS 17.2 beta 4, di mana Apple menambah pilihan untuk menukar kedua-dua bunyi lalai dan haptik.

Di mana anda boleh mencari dan menukar bunyi lalai dalam iOS 17.2

Pengguna yang memasang beta keempat iOS 17.2, kini terdapat bahagian khusus yang dipanggil “Isyarat Lalai” yang membolehkan anda memilih bunyi lain dalam tetapan Bunyi & Haptik. Jika anda meneliti bahagian itu pada tahap yang lebih mendalam, anda boleh memilih nada baharu dengan pilihan yang sama apabila menukar nada teks.

Penyesuaian pengenalan kemas kini iOS 17.2 Beta 4 untuk bunyi lalai

Kemas kini iOS 17.2 Beta 4 menambah pilihan untuk menukar bunyi pemberitahuan lalai dan haptik. / © Twitter/u/iSoftwareUpdates disunting oleh nextpit

Terdapat juga tetapan penyesuaian untuk menukar jenis haptik atau getaran lalai, yang boleh didapati dalam tab Makluman Lalai untuk bunyi.

Pada masa ini, tiada jaminan bahawa ciri ini akan berakhir dalam versi akhir iOS 17.2 atau dicerminkan dalam iPadOS 17.2 untuk tablet iPad. Memandangkan ini adalah antara perubahan yang paling dicari pada iOS, ada kemungkinan besar ini akan dikekalkan dalam keluaran muktamad yang dijangka dilancarkan pada bulan Disember.

Ciri iOS 17.2 Beta yang lain disahkan

Selain menukar bunyi pemberitahuan lalai dan haptik, penambahan ketara lain dalam beta terkini termasuk notis baharu untuk kabel USB-C yang tidak disokong apabila merakam video ProRes melalui storan luaran. Sebelum ini, mesej amaran hanya muncul apabila peranti storan tidak memenuhi keperluan perkakasan minimum semasa merakam ProRes dan bukan dengan kabel.

Secara keseluruhan, keseluruhan iOS 17.2 menambah banyak ciri seperti Apl Jurnal, widget skrin kunci baharu, terjemahan pada Butang Tindakan untuk iPhone 15 Pro (semakan) dan pengesahan Kunci Kenalan pada iMessage, antara lain.

Adakah anda menjalankan iOS 17 Developer Beta? Apakah ciri lain yang anda temui dalam kemas kini baharu? Kongsi pendapat anda dengan kami dalam ulasan. Sebagai alternatif, anda boleh mendapatkan panduan kami tentang cara mendaftar dan memasang iOS 17 Developer Beta di sini.