iOS 17.2 Beta telah Keluar dengan Apl Jurnal, Terjemah Tindakan dan Banyak Lagi

36
Paparan iPhone 15 Pro nextpit
© nextpit

Seperti jam, Apple juga telah mula melancarkan iOS 17.2 Beta pertama hari ini selepas mengeluarkan iOS 17.1 kepada umum semalam. Kemas kini termasuk banyak ciri seperti pintasan terjemahan pada Butang Tindakan dan aplikasi jurnal baharu, yang pertama kali diumumkan kembali di WWDC.

Pada masa ini, iOS 17.2 Beta 1 tersedia untuk pembangun dan akan dihantar kepada penguji awam sehari selepas atau lebih. iOS 17.2 definitif mungkin dikeluarkan kepada iPhone dan iPad (iPadOS 17) pada penghujung bulan depan, serupa dengan kes iOS 17.1.

  • Berminat untuk memasang iOS 17 beta? Berikut ialah panduan langkah demi langkah untuk menjadi penguji beta iOS 17.

Perkara baharu dengan iOS 17.2 beta

iOS 17 beta terbaru datang dalam saiz yang agak besar pada lebih daripada 6 GB yang dicadangkan oleh ciri-ciri dan perubahan ketara yang disertakan. Kebanyakannya akan dikekalkan dalam lelaran beta seterusnya yang akan datang. Jadi, apa yang baharu dengan kemas kini ini?

Apl jurnal

Antara tambahan terbesar dengan iOS 17.2 ialah apl Jurnal serba baharu. Ini telah dipratonton oleh Apple pada bulan Jun apabila ia mengumumkan iOS 17. Apl baharu ini menggunakan pembelajaran mesin pada peranti untuk mengesyorkan perkara yang tidak dapat dilupakan untuk dirakam ke apl, seperti terus dari foto ke data aktiviti. Pengguna boleh menyesuaikan dan memasukkan tulisan mereka serta atau melumpuhkan sepenuhnya cadangan.

Butang Tindakan mendapat terjemahan

Butang Tindakan baharu pada iPhone 15 Pro (ulasan) telah menggantikan suis dering/redam dan membolehkan fungsi boleh atur cara. iOS 17 mempersembahkan beberapa pintasan dan ini kini dikembangkan dalam iOS 17.2 beta dengan Terjemah. Setelah ditetapkan, ini boleh dicetuskan dengan menekan lama dan akan segera membuka alat terjemahan pihak pertama.

Walaupun ini hanya tersedia dalam beta pada masa ini, masih boleh meniru fungsi yang sama melalui menggunakan Pintasan sebagai fungsi dengan Butang Tindakan. Selepas itu, anda boleh menyesuaikannya untuk membuka Terjemah atau aplikasi terjemahan lain seperti dengan Terjemahan Google.

Imej contoh Butang Tindakan iPhone 15 Pro

Kini, anda boleh menggunakan Butang Tindakan di sisi iPhone 15 Pro (Max) untuk mengaktifkan lampu suluh. Betapa kerennya itu? / © Apple

Lagu kegemaran baharu dan senarai main boleh kongsi di Apple Music

Apple terus meningkatkan apl Muziknya pada iOS 17.2. Berdasarkan beta sebelumnya, kini terdapat senarai main lagu kegemaran khusus di dalam bahagian Senarai Main. Lagu dikemas kini secara automatik berdasarkan sejarah main balik Muzik anda. Pada masa yang sama, Muzik menambah sokongan untuk kerjasama dan perkongsian senarai main dengan kenalan anda.

Hubungi Pengesahan Kunci untuk iMessage

Sejak tahun lepas, Apple telah menguji Pengesahan Kunci Kenalan iMessage, yang merupakan ciri keselamatan yang menambah lapisan perlindungan tambahan pada aplikasi pemesejan. Tetapi bagi pengguna sasaran, Pengesahan Kunci Kenalan direka untuk melindungi personaliti utama seperti wartawan, ahli politik dan selebriti semasa ancaman siber.

Cara yang lebih baik untuk menambah pelekat pada balasan dalam iMessage

Kini terdapat cara yang lebih mudah untuk bertindak balas atau menambahkan pelekat dan emoji pada setiap balasan dalam mesej. Anda hanya boleh menekan lama mesej dan kemudian menu terapung akan muncul dengan fungsi pintasan untuk menambah pelekat. Ini adalah satu lagi pilihan untuk gerak isyarat seret dan lepas.

  • Jangan ketinggalan helah pintar ini: Cara membuat Pelekat Langsung animasi pada iOS 17

Skrin kunci baharu dan widget skrin utama

Kedua-dua apl Jam dan Cuaca Apple menerima widget dan penggayaan baharu. Untuk jam, ia mempunyai susun atur digital yang boleh ditambah pada kunci dan skrin utama. Sebaliknya, Cuaca mendapat ramalan dan cerapan terperinci seperti kerpasan dan masa matahari terbit/terbenam yang boleh dilihat dalam bentuk widget.

Penerima AirPlay untuk Apple Vision Pro

Petunjuk bahawa Apple terus mengusahakan penyepaduan set kepala Vision Pro ke iPhone ialah bahagian togol AirPlay tambahan pada iOS 17.2. Tetapi memandangkan set kepala belum lagi tersedia, togol hanya menerangkan penstriman atau perkongsian kandungan daripada set kepala VR/MR premium yang pergi ke iPhone.

Ini hanyalah versi beta pertama iOS 17.2. Oleh itu, anda boleh menjangkakan bahawa lebih banyak pemurnian dan ciri mungkin datang dalam beta yang seterusnya. Begitu juga, yang manakah tambahan kegemaran anda pada kemas kini ini? Beritahu kami dalam ulasan.

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya