iOS 17.2 RC Mengaktifkan Qi2 dan Kamera Lebih Pantas dalam iPhone

18
nextpit Apple iPhone 15 Pro Max Paparan
© nextpit

Selepas keluaran iOS 17.2 Beta 4 minggu lepas, Apple kini telah menghantar Calon Keluaran atau versi RC kepada pembangun dan penguji. Perisian tegar terkini memberikan sedikit ciri dan perubahan baharu yang mungkin menjadikannya versi akhir. Kemas kini stabil terakhir kemungkinan besar akan dilancarkan kepada umum seawal minggu ini atau minggu depan.

  • Jangan terlepas ini: Semua yang anda perlu ketahui tentang iOS 17

Dalam log perubahan yang diterbitkan oleh Apple, kebanyakan ciri yang disenaraikan telah diperkenalkan dalam beta sebelumnya, termasuk pintasan baharu pada Butang Tindakan dan aplikasi Jurnal. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa item yang telah dialih keluar dan tidak akan masuk ke bahagian akhir, seperti senarai main kolaboratif di Apple Music.

Sokongan Qi2 pada Apple iPhone 13 dan iPhone 14

Apa yang disertakan pada saat-saat akhir ialah peningkatan penting terpilih, yang termasuk pengaktifan pengecasan Qi2 pada iPhone 13 dan iPhone 14. Nampaknya pengecas Qi2 serasi ke belakang dengan model iPhone lama ini dan hanya memerlukan kemas kini perisian untuk didayakan.

Sebagai permulaan, Qi2 adalah berdasarkan reka bentuk MagSafe Apple dan menawarkan kelajuan pengecasan yang lebih cekap dan lebih pantas. Beberapa pengecas dan aksesori berdaya Qi2 dijangka tersedia pada bulan Disember ini.

Apple iPhone 14 dalam warna Kuning

iPhone 14 Apple mendapat pengecasan Qi2 pada iOS 17.2 / © nextpit

Pembetulan pengecasan wayarles untuk Apple iPhone 15

Terdapat juga pembetulan untuk isu pengecasan wayarles yang berterusan pada kenderaan terpilih yang dialami pengguna dengan iPhone 15 (ulasan) dan iPhone 15 Pro baharu. Sebelum ini dilaporkan bahawa pemandu menyedari bagaimana iPhone mereka tidak akan dicas secara wayarles pada sesetengah kenderaan GM. Walaupun Apple tidak menyatakan kereta dan model mana yang terjejas, kemas kini itu berkemungkinan merupakan penyelesaian umum untuk semua jenama dan meliputi payung GM.

Malah sebelum iOS 17.2, diketahui bahawa beberapa model BMW telah dibelenggu oleh masalah pengecasan tanpa wayar yang melibatkan iPhone 15. Syarikat Cupertino telah menangani perkara ini melalui iOS 17.1.1 sebagai pembaikan terkini untuk isu tersebut serta kejadian Wi- yang perlahan. Sambungan Fi.

Telefoto yang dipertingkatkan pada Apple iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max

Pembaikan yang lebih khusus termasuk dalam perisian ini menyasarkan kamera telefoto pada iPhone 15 Pro (ulasan) dan iPhone 15 Pro Max (ulasan). Dalam log perubahan, ia menerangkan bahawa kelajuan pemfokusan telah dipertingkatkan apabila menggunakan penderia telefoto pada dua telefon kamera iPhone.

Di samping itu, Apple menambah keupayaan untuk merakam video 3D atau spatial pada duo iPhone 15 Pro. Video yang mengasyikkan ini kemudiannya boleh ditonton pada set kepala Apple Vision Pro XR/VR baharu.

Jika anda tidak mendaftar dalam Program Pembangun Apple, anda harus menjangkakan bahawa kemas kini iOS 17.2 yang stabil akan tersedia pada minggu ini atau seterusnya. Begitu juga, anda boleh menyemak selebihnya ciri iOS 17.2 yang baharu dan menarik dalam halaman hab kami. Apakah ciri iOS 17.2 kegemaran anda setakat ini? Kongsi pendapat anda dengan kami dalam ulasan.