iOS 17 Boleh Tambah Lirik dan Penyesuaian Fon pada Skrin Kunci iPhone

53
Ujian iOS 16 3
© NextPit; epal

Apple akan pratonton iOS 17 di WWDC23 pada bulan Jun. Menjelang acara itu, kami mendengar lebih banyak ciri khabar angin tentang sistem pengendalian yang akan datang. Yang terbaru menyebut tentang ciri baharu pada skrin kunci serta penambahbaikan pada Apple Music. Ia juga mengulangi laporan perubahan sebelumnya dalam Pusat Kawalan.

Maklumat iOS 17 yang baru datang daripada seorang pelapor bernama Setsuna Digital yang pertama kali melaporkan dengan tepat mengenai iPhone 14 kuning di Weibo China awal tahun ini. Pada platform media sosial yang sama, akaun itu meramalkan senarai perubahan tentang perkara yang diharapkan pada kemas kini iPhone utama Apple yang seterusnya.

  • Baca juga: Cara bermain permainan Netflix pada Android atau iPhone

Apple akan menunjukkan lirik pada skrin kunci iPhone

Mungkin sumber yang paling menarik yang dikongsikan adalah pada skrin kunci, yang dikatakan mendapat penyesuaian saiz fon. Pada masa ini, pengguna boleh menambah atau mengalih keluar widget pada iOS 16, tetapi tiada pilihan untuk mengubah saiz teks yang digunakan pada skrin kunci. Jika menjadi kenyataan, ini akan membantu meningkatkan kebolehaksesan untuk sesetengah pengguna dengan membesarkan fon supaya kelihatan lebih jelas.

Ciri Apple Music Sing dilancarkan ke iPhone, iPad, Apple TV 4K

Ciri duet karaoke Apple Music Sing untuk iPhone, iPad dan Apple TV 4K baharu. / © NextPit

Selain fon, lirik daripada lagu yang sedang dimainkan pada Apple Music juga akan ditunjukkan pada skrin kunci. Pada masa yang sama, pembuat iPhone itu dikatakan mendayakan sokongan untuk kertas dinding emoji khusus dan reka letak skrin kunci boleh kongsi pada iOS 17.

UI baharu untuk Muzik Apple dan Pusat Kawalan

Bagi bahagian lain, pembocor itu bercakap tentang antara muka Apple Music yang dirombak dengan penekanan untuk mempunyai lebih banyak grafik dan lebih sedikit teks. Kita juga harus mendapatkan kawalan lampu suluh yang lebih lancar dan bukannya jenis tambahan terhad kepada beberapa tahap. Perubahan kepada Pusat Kawalan telah diserlahkan juga, tetapi ia tidak dinyatakan dengan tepat.

Gergasi teknologi Cupertino sudah bersedia untuk memulakan WWDC pada 10 Jun. Selain iOS, ia akan mengumumkan lelaran lain bagi platformnya seperti iPadOS 17 dan watchOS 10. Akhir sekali, Apple dijangka akan menggugurkan sokongan untuk iPhone 8, iPhone 8 Plus , dan iPhone X pada iOS 17.

Antara ciri iOS 17 akan datang yang manakah anda teruja untuk melihat? Kongsikan kepada kami pendapat anda di bahagian komen.

Melalui: MacRumors
Sumber:
Weibo