iOS 17 mungkin membawa lebih sedikit ciri baharu tetapi kestabilan yang lebih baik pada iPhone

92
Ujian iOS 16 3
© NextPit; epal

iOS 16 Apple membawa beberapa ciri kepada iPhone. Dalam iOS 17, pengguna seharusnya menjangkakan lebih sedikit perubahan ketara berdasarkan laporan terdahulu. Tuntutan ini kini disokong oleh satu set maklumat baharu yang memperincikan rancangan Apple untuk sistem pengendaliannya yang akan datang yang akan debut dengan iPhone 15.

Howtoisolve penerbitan bukanlah pengumpul maklumat Apple yang kerap tetapi ia berjaya mencatatkan beberapa kebocoran tepat pada tahun lalu. Ia kini melaporkan beberapa perkembangan sekitar iOS 17 dan bagaimana Apple mengutamakan platform XR atau Realiti berbanding perkara lain. Oleh itu, ini juga mungkin menjadi sebab untuk pepijat perisian berterusan walaupun dengan keluaran iOS 16.3 baru-baru ini.

  • Jangan ketinggalan: 20 petua dan kiat iOS untuk menguasai iPhone anda

Kurang ciri baharu tetapi kurang pepijat dalam iOS 17

Outlet mengatakan bahawa iOS 17 mempunyai nama kod dalaman ‘Dawn’. Selain itu, Apple dikatakan akan memberi tumpuan untuk menjadikan OS utama seterusnya stabil dan cekap daripada mempunyai lebih banyak faedah visual yang serupa dengan iOS 16. Walau bagaimanapun, telah disebutkan bahawa ciri baharu masih akan dibuat seperti aplikasi AR/VR khusus baharu untuk menyokong set kepala ‘Reality Pro’ pertama yang didakwa.

Penambahbaikan kepada apl pihak pertama juga terdapat pada jadual Apple termasuk Apple Music, Mail, Cari Saya dan apl Home, antara lain. Terdapat perubahan kecil pada perkhidmatan Fitness, Wallet dan Apple Pay Later yang dipercayai berlaku juga.

Port Apple iPhone 14 Plus

Port Lightning Apple iPhone 14 Plus akan digantikan dengan USB-C pada iPhone 15 / © NextPit

iPhone 15 Ultra mungkin mendapat pemproses yang dipertingkatkan

Lebih penting lagi, halaman itu memberitahu bahawa petunjuk Apple bekerja pada enam model iPhone dengan Dynamic Island telah ditemui. Iaitu, keempat-empat model iPhone 15 serta iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max tahun lepas (semakan). Pada masa yang sama, ia menambah bahawa keseluruhan barisan iPhone 15 akan menggunakan sukan USB-C, yang tidak mengejutkan kerana Apple secara tidak langsung mengesahkan sebelum ini.

Tahun ini juga mungkin melihat Apple membezakan iPhone 15 Pro Max (atau iPhone 15 Ultra) daripada model pro yang lebih kecil. Selain saiz, iPhone yang paling mahal mungkin akan bergantung pada pemprosesan imej yang lebih maju dan pemproses A17 yang dirangsang yang dipasangkan dengan sistem penyejukan yang lebih baik mengikut sumbernya.

Adakah Apple berada dalam arah yang betul untuk menjadikan iOS 17 lebih stabil daripada menambah lebih banyak ciri? Bahagian komen kami terbuka untuk maklum balas anda.

Melalui: Howtoisolve