iPad Air 12.9-inci Apple Boleh Dilancarkan sebagai Pilihan Pro yang Lebih Murah

25
Ujian Semakan Apple iPad Air NextPit
© nextpit

Katalog tablet iPad Apple sentiasa dipenuhi dengan pelbagai model daripada iPad biasa dan Mini sehinggalah ke iPad Air dan Pro. Nampaknya pengeluar iPhone boleh mengembangkan barisan iPad dengan varian iPad Air 12.9-inci baharu yang dikhabarkan.

iPad Air 12.9-inci Apple

Dalam artikel berdinding berbayar daripada penerbitan Taiwan DigiTimes, sembang rantaian bekalan menunjukkan Apple mengusahakan model iPad Air yang lebih besar yang mempunyai paparan 12.9 inci. Sebaik sahaja dilancarkan, iPad Air dikatakan wujud bersama iPad Air 10.9-inci (ulasan) dan akan menambah pilihan yang lebih murah untuk pengguna yang lebih suka estet skrin yang lebih besar, yang kini hanya tersedia dengan iPad Pro (ulasan).

Saluran berita itu juga menambah bahawa iPad Air yang lebih besar akan menggunakan panel LCD IPS dengan lampu latar LED konvensional yang serupa dengan iPad Air yang lebih kecil. Ini dikatakan dapat membantu mengurangkan kos tablet tersebut. Sebagai rujukan, iPad Pro telah menggunakan teknologi mini-LED secara eksklusif selama beberapa tahun sekarang, tetapi julat itu akan beralih kepada skrin OLED tidak lama lagi.

Apple iPad Pro

Apple iPad Pro 2022 dikuasakan oleh SoC M1 dan dilengkapi dengan skrin LCD 12.9 inci dengan lampu belakang LED mini. / © NextPit

Mengukuhkan berita ini ialah laporan terdahulu daripada 9to5Mac tentang pengeluar iPhone membangunkan dua model iPad Air dengan nombor dalaman yang sepadan, J537 dan J538. Kedua-dua model mungkin menunjukkan dua saiz yang berbeza.

Harga dan keluaran iPad Air 12.9 inci Apple

Selain daripada jejak yang lebih besar, tidak banyak butiran mengenai iPad Air 12.9-inci telah dikeluarkan, termasuk harga dan tarikh keluaran. Selain itu, tidak mungkin model iPad Air ini adalah model yang Apple rancang untuk dilancarkan tahun ini bersama iPad Mini 7 dan iPad 11.

Walau bagaimanapun, seseorang boleh menganggap iPad Air yang lebih besar akan berada di antara iPad Air yang lebih kecil dan iPad Pro asas dari segi harga dan spesifikasi. Mungkin ini adalah salah satu cara syarikat Cupertino dapat memastikan peminatnya berpuas hati berikutan khabar angin iPad Pro 2024 semakin mahal apabila mencecah wilayah MacBook.

Adakah anda rasa ada ruang untuk Apple menambah iPad Air 12.9 inci pada barisan mereka? Adakah anda lebih suka membeli ini daripada membelanjakannya pada iPad Pro? Tembak kami jawapan anda dalam komen.

Melalui: 9to5Mac
Sumber:
DigiTimes

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya