IPad Apple seterusnya mungkin tiba sebagai tablet murah dengan bulit-in Matter

82
2021 12 14 Apple iPad 2021 Kamera Depan
© NextPit

Apple mungkin mempertimbangkan iPad yang lebih murah yang direka untuk berfungsi sebagai paparan pintar atau hab untuk aksesori rumah pintar. Tablet itu dijangka menyokong standard Matter dan akan meletakkannya sebagai alternatif kepada paparan Echo Amazon atau malah Google Pixel Tablet yang akan datang.

Pembuat iPhone mengesahkan bahawa generasi iPad (Pro) yang lebih lama dan semasa tidak akan dapat mengawal peranti sedia Bahan baharu. Sebaliknya, hanya HomePod asal, HomePod Mini, HomePod akan datang (2023) dan Apple TV (4K) akan berfungsi sebagai hab untuk seni bina baharu. Syarikat itu mungkin mempunyai sebab untuk ini, dan mereka mungkin melancarkan versi iPad hanya untuk kegunaan rumah pintar.

iPad Apple dibina untuk FaceTime

Menurut wartawan Bloomberg, Mark Gurman, Apple sedang mengusahakan paparan pintar atau tablet dengan fungsi teras termasuk mengendalikan panggilan video FaceTime dan mengawal aksesori di rumah segala-galanya daripada mentol lampu hingga termostat. Pada masa yang sama, Apple boleh menghantar Siri yang dinaik taraf untuk menyokong lebih banyak arahan bebas tangan di luar kemahiran pembantu semasa dan meletakkannya setanding dengan Alexa.

Pembesar Suara Dok Pengecasan Tablet Google Pixel

Tablet Pixel Google akan disertakan dengan dok pengecasan dan pembesar suara / © Google

Walaupun tidak dinyatakan dengan tepat, adalah selamat untuk mengatakan bahawa senarai Apple yang tidak diumumkan adalah mengenai standard Matter baharu. Sama seperti Amazon’s Echo Show 5 dan paparan lain, tablet akan mendapat proses persediaan yang lancar apabila menambah aksesori Matter. Ia juga mungkin mendapat manfaat daripada sambungan Bluetooth LE atau UWB (jalur ultra lebar) apabila berpasangan dengan peranti berkuasa rendah.

  • Keliru dengan rangkaian iPad? Lihat semua model semasa dalam perbandingan NextPit

Magnet khas pada iPad murah atau paparan pintar Apple

Sumber itu tidak mendedahkan butiran lain mengenai papak ini. Tetapi ia menambah bahawa iPad kos rendah akan datang dengan pengikat magnet yang membolehkan ia dipasang pada dirian atau mungkin pada bahagian terpilih ruang tamu atau dapur. Memandangkan ia akan berada di bawah barisan bajet, ia mungkin terlepas ciri premium yang terdapat pada iPad Pro 2022 (ulasan) atau iPad Air seperti paparan resolusi tinggi.

Sudah tentu, masih terlalu awal untuk berpegang pada mana-mana andaian ini melainkan bukti yang lebih kukuh muncul. Walau apa pun, kami ingin tahu sama ada anda akan mempertimbangkan untuk membeli iPad dengan ciri yang diturunkan.

Melalui: Bloomberg
Sumber:
The Verge