iPad Fold dengan kickstand ultra kukuh dan iPad Mini 7 mendapat tetingkap pelancaran

69
Asus Zenbook 17 Lipat OLED 5
© NextPit

Berikutan berita Apple melancarkan iPad ‘Fold’ dengan paparan gergasi, penganalisis terkenal kini meramalkan bahawa tablet boleh lipat itu akan dilengkapi dengan kaki tangan gentian karbon ultra-ringan dan kukuh. iPad lipat dijangka akan didedahkan tahun depan, iaitu tetingkap keluaran yang sama untuk model iPad Mini 7 atau 2024.

Beberapa cawangan dan sumber individu kini melaporkan Apple menangguhkan muat semula perkakasan iPad sehingga 2024. Kini, penganalisis terkenal dan boleh dipercayai Ming-Chi Kuo memberikan butiran sokongan.

  • Jangan ketinggalan: Apple sedang mengusahakan papan kekunci kaca penuh untuk MacBook dan iPad

Kickstand terbina dalam iPad Fold

Pembocor itu bergema bahawa Apple akan mengeluarkan iPad Fold pada 2024. Walaupun masa yang tepat tidak diberikan, dia menambah bahawa peranti itu tiba dengan kickstand buatan gentian karbon. Tidak jelas sama ada kickstand akan mendapat reka bentuk boleh tanggal atau terbina dalam pada bahagian belakang tablet yang serupa dengan Microsoft’s Surface dan Zenbook Fold 17. Penggunaan gentian karbon akan menghasilkan binaan ultra ringan namun kukuh.

Tetapi sebelum ia berlaku, Apple boleh terlebih dahulu mengumumkan iPad Mini gen ke-7 pada awal tahun depan. Ini menguatkan garis masa sebelumnya yang diberikan antara penghujung 2023 hingga awal 2024. Kemasukan Apple iPad terkecil boleh mendapat manfaat daripada pemproses yang lebih pantas dan lebih cekap serta paparan 120 Hz atau Pro Motion yang sememangnya tiada pada iPad Mini 6.

Asus Zenbook 17 Lipat OLED

Asus Zenbook 17 Fold OLED menggunakan mekanisme engsel / © NextPit

Sebagai tambahan kepada Mini baharu dan iPad lipat pertama, Apple juga bersedia untuk memperkenalkan iPad Pro OLED pertamanya. Papak duo dikatakan mendapat bezel nipis, cipset Apple M yang lebih pantas dan reka bentuk yang dibaik pulih—semuanya adalah perubahan besar yang datang daripada iPad Pro 2022 (semakan). Begitu juga, model iPad Pro ini mungkin menampilkan kamera hadapan landskap seperti dalam iPad 2022 Apple (ulasan).

Seperti biasa, baki perubahan yang mengejutkan mungkin akan berlaku. Jadi, apakah ciri lain yang anda ingin lihat dalam iPad Fold, iPad Mini 7 atau OLED iPad Pro? Kami sedang mendengar.