iPad Mini 7 tidak akan mendapat peningkatan reka bentuk yang dramatik – Tetapi inilah masanya apabila ia dilancarkan

79
Kes Paparan Mini iPad Apple NextPit
© NextPit

iPad Mini gen ke-6 atau 2021 telah dilancarkan pada September tahun lepas. Apple nampaknya tidak merancang untuk memperkenalkan pengganti kepada tablet kompak itu dalam masa terdekat. Sebaliknya, model iPad Mini generasi ke-7 kini dilaporkan akan siap pada penghujung 2023 atau sekurang-kurangnya pada awal 2024.

Penganalisis terkenal Ming-Chi Kuo telah berkongsi berita perkembangan menarik tentang iPad Mini yang akan datang. Menurut pembocor itu, Apple hanya merancang untuk menghantar tablet itu menjelang akhir tahun depan, meletakkan kitaran perkakasan iPad selama dua tahun utuh. Ia juga menambah bahawa pelancaran mungkin ditangguhkan sehingga separuh pertama 2024.

  • Jangan ketinggalan: Tablet Samsung Galaxy terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

Paparan dan pemproses spesifikasi Apple iPad Mini 7

Selain daripada anggaran yang jelas, pembocor itu menyebut iPad Fold yang dijadualkan untuk 2025. Kuo percaya bahawa kos tinggi tablet Apple lipat itu bermakna ia tidak akan menggantikan barisan iPad Mini. Walaupun ramalan kabur yang diberikan, butiran ini adalah yang pertama muncul di sekitar iPad Mini 7.

Apple iPad Pro

Apple iPad Pro 2022 dikuasakan oleh SoC M1 / ​​© NextPit

Berkenaan dengan spesifikasi iPad Mini 7 Apple, dikatakan bahawa perubahan akan menjadi minimum pada permukaan kerana penambahbaikan penting akan ditemui di bawah hud. Sebagai contoh, tablet boleh mendapat manfaat daripada paparan Pro Motion 120 Hz atau mungkin dengan set cip M1 atau M2 yang terdapat pada model iPad Pro 2022. Yang penting, Face ID juga boleh menjadi tambahan yang berbaloi.

Harga Apple iPad Mini 7

Tidak mengejutkan, adalah selamat untuk mengatakan bahawa peningkatan ini mungkin disertai dengan perubahan harga di sepanjang perjalanan. iPad 10 (2022) dilancarkan dengan perubahan drastik, tetapi ini mengakibatkan kenaikan harga yang besar. Sudah tentu, agak awal untuk mengetahui sama ada ini akan menjadi kes muktamad untuk iPad Mini 7.

Kami ingin mengetahui pendapat anda tentang iPad Mini yang tidak diumumkan. Apakah ciri yang harus diberikan oleh Apple pada iPad kompak seterusnya?