iPad Pro 2024 Apple Mungkin Debut dengan Pengecasan Wayarles MagSafe

35
Magsafe pengecasan tanpa wayar Apple iPad Pro 2024
© nextpit

2024 nampaknya menjadi tahun yang besar untuk Apple kerana dijangkakan mereka akan menyegarkan banyak baris iPad dan iPad Pro selepas tiada pelancaran tahun ini. Antara yang dirancang ialah dua tablet iPad Pro yang dikhabarkan akan membawakan skrin OLED dan cip M3 baharu. Laporan baharu mencadangkan bahawa kedua-duanya mungkin membawa pengecasan MagSafe juga.

Apple iPad pertama dengan pengecasan MagSafe

Menurut sumber yang biasa dengan pembekal magnet yang digunakan oleh Apple (melalui MacRumors), syarikat teknologi Cupertino mungkin memperkenalkan MagSafe atau pengecasan tanpa wayar pada rangkaian iPad Pro generasi seterusnya. Sumber itu tidak 100 peratus menjamin butirannya, tetapi ia nampaknya selaras dengan khabar angin sebelum ini.

Sebagai contoh, Mark Gurman dari Bloomberg melaporkan pada tahun 2021 bahawa Apple telah menguji prototaip iPad Pro yang akan menampilkan pengecasan tanpa wayar. Terdapat spekulasi bahawa peranti itu dilengkapi dengan panel belakang kaca untuk membolehkan pengecasan berasaskan aruhan kerana ini tidak boleh dilakukan dengan penutup aluminium pada reka bentuk semasa iPad Pro (semakan).

iPhone 14 menyokong pengecasan MagSafe juga

Pengecasan tanpa wayar mempunyai kuasa 15 W dengan produk MagSafe dan 7.5 W dengan yang lain. / © nextpit

Apa yang lebih menarik ialah terdapat satu lagi prototaip yang masih menggunakan penutup aluminium, tetapi peruntukan untuk magnet diletakkan di bawah logo Apple yang diperbesarkan di bahagian belakang. Selepas itu, reka bentuk yang diubah membolehkan pengecasan wayarles melalui bahagian logo.

Malangnya, tidak ada cara untuk mengetahui kaedah mana yang harus diterima pakai oleh Apple. Walau apa pun, iPad Pro yang sedia MagSafe nampaknya selaras dengan pengecasan tanpa wayar Qi2 yang pertama, yang berasaskan teknologi MagSafe Apple. Jadi kemungkinan besar iPad Pro dengan MagSafe juga akan serasi dengan aksesori Qi2 untuk iPhone.

Satu lagi sebab pengecasan wayarles akan ditambah pada iPad Pro mungkin disebabkan oleh fakta Apple menyalin fungsi Google Pixel Tablet (semakan). Ini mengubah papak Android menjadi paparan pintar apabila dipasang pada dok pembesar suara pengecasan dan dicas secara berterusan secara wayarles.

Apple dijangka melancarkan tablet iPad Pro OLED yang dilengkapi dengan cipset M3 pada suku kedua 2024. Sementara itu, iPad 11 dan iPad Mini 7 standard akan tiba pada jangka masa yang lebih awal sekitar Mac 2024. Terdapat juga varian baharu yang dikhabarkan untuk iPad Air dengan paparan yang lebih besar dan akan ditawarkan bersama dengan iPad Air 11-inci.

Adakah anda fikir pengecasan wayarles pada iPad Pro Apple akan menjadi ciri penting? Kami berharap untuk mendengar pendapat anda di bahagian komen.

Melalui: MacRumors