iPad Pro Baharu Apple Boleh Datang dengan Skrin Tekstur Nano sebagai Pilihan

16
Paparan NextPit Apple iPad Pro 2022
© nextpit

iPad Pro yang akan datang dijangka beralih kepada skrin OLED buat kali pertama dalam barisan tablet iPad Apple. Tetapi selain daripada paparan punchy baharu, papak baharu juga mungkin yang pertama pada barisan mereka ditawarkan dengan pilihan skrin matte rasmi.

  • Baca juga: Kajian M2 Apple iPad Pro

Apple iPad pertama dengan paparan matte?

Melangkah ke pelancaran iPad Pro dan iPad Air 2024 yang tidak lama lagi, kebocoran tentang tablet baharu terus berputar secara liar. Kini, dalam laporan terbaru oleh pembocor Instant Digital di Weibo China, dikatakan Apple akan menawarkan dua versi kaca baharu kepada OLED iPad Pro, dan itu akan termasuk standard dan matte baharu.

Sumber itu menambah bahawa terdapat kemungkinan iPad Air duo baharu juga akan mendapat pilihan kaca yang sama, tetapi ia tidak menjamin 100 peratus untuknya.

Apple iPad Pro 11 2022 lwn iPad Pro 12.9 2022 dengan cip M2

iPad Pro 11 2022 dan iPad Pro 12.9 2022 Apple kedua-duanya dikuasakan oleh Apple M2 dan menampilkan skrin LCD Retina Cecair. / © nextpit

Tidak jelas sama ada memilih kaca matte bermakna penyelesaian paparan kekal atau sebagai pelindung skrin tambahan untuk dipasang pada panel atas iPad Pro. Tetapi dengan melihatnya, pembuat iPhone boleh menjadikannya sama dengan Paparan Studio Pro (ulasan) di mana pilihan skrin matte akan mempunyai salutan tekstur nano yang terukir pada permukaan kaca. Sama ada cara, ia masih tidak pasti sama ada Apple akan menggunakan penyelesaian kaca tekstur nano di sini.

Bagaimanakah skrin matte lebih baik daripada skrin standard?

Bagi kelebihan skrin matte, pembocor menunjukkan bahawa ini akan menambah jerebu pada paparan dalam julat -4° hingga +29°. Walaupun ini menjadikan skrin kelihatan kabur, kemasan matte, bagaimanapun, akan mengurangkan silau dan pantulan yang paling berkesan jika anda berada dalam keadaan terang. Pada masa yang sama, ia mengatakan ini juga boleh menambah keupayaan menyekat cahaya biru.

Antara kelemahan ketara kemasan matte selain keluaran berjerebu ialah ia biasanya kurang tahan terhadap kotoran dan cecair berbanding kaca berkilat. Walau bagaimanapun, Apple mungkin masih memberi pengguna notis yang betul tentang cara membersihkan skrin matte secara berkesan pada iPad Pro.

Selain variasi kaca baharu, pembocor mengatakan bahawa OLED iPad Pro sepatutnya menggunakan bezel paparan yang dikurangkan. Dikatakan bahawa semua bezel sisi pada tablet ini akan menjadi kira-kira 10 hingga 15 peratus lebih nipis daripada entri iPad Pro sedia ada.

Pada masa ini, dijangkakan iPad baharu boleh diumumkan pada penghujung Mac, walaupun ini boleh ditangguhkan lagi sehingga awal April. Satu set aksesori iPad baharu juga dijangka akan didedahkan. Begitu juga, adakah anda fikir pilihan skrin matte pada iPad akan diperlukan?

Melalui: 9to5Mac
Sumber:
Digital Segera di Weibo