iPad Pro M3 Mungkin Yang Pertama Menampilkan ID Wajah Landskap

26
Paparan NextPit Apple iPad Pro 2022
© nextpit

iPad 10 (ulasan) ialah tablet Apple pertama yang menampilkan kamera menghadap hadapan landskap, yang menunjukkan bahawa model iPad yang akan datang boleh menggunakan lelaran reka bentuk yang serupa. Nampaknya, bukti baru telah ditemui dan menyokong idea ini. Ia juga membayangkan bahawa iPad Pro OLED yang dijadualkan diumumkan pada bulan-bulan akan datang akan menampilkan ID Wajah yang diubah kedudukannya.

iPad pertama dengan ID Wajah landskap

Penemuan itu ditemui oleh pengguna X Steve Moser (melalui MacRumors) melalui beberapa rentetan kod dalam kemas kini iOS 17.4 Beta yang dihantar semalam. Antaranya, ia menerangkan bahawa pengguna perlu meletakkan iPad yang tidak dinamakan dalam orientasi landskap dengan kamera di atas untuk menyediakan Face ID. Walau bagaimanapun, ia juga menyatakan bahawa Face ID akan berfungsi dalam landskap dan potret dalam senario biasa.

  • Jangan terlepas: Cara menyediakan muka orang kedua pada Face ID

Tidak disebutkan model iPad atau iPad Pro yang dirujuk. Tetapi mengetahui bahawa iPad 10 tidak mempunyai Face ID, adalah selamat untuk mengatakan bahawa ini adalah sebagai persediaan untuk tablet iPad Pro yang akan datang. Selain itu, hanya model iPad Pro pada masa ini menampilkan Face ID.

Apple iPad Pro (2022)

Tablet iPad Pro (2022) Apple dikuasakan dengan cip M2. / © NextPit

Menukar orientasi Face ID akan menjadi pilihan logik untuk peranti berskrin besar ini yang biasanya dipegang dengan lebih kerap dalam orientasi landskap. Pada masa yang sama, Apple sejak kebelakangan ini telah mendorong kemas kini perisian sambil menambah ciri baharu di sepanjang jalan yang seterusnya menjadikan iPad ini lebih berkebolehan, malah berkongsi fungsi dengan komputer riba MacBook Apple.

Pengeluar tablet terkemuka seperti Samsung telah lama menggunakan peletakan landskap untuk kamera hadapan dan penderia pada tablet mereka juga. Sebagai contoh, kedua-dua Galaxy Tab S8 Ultra dan Galaxy Tab S9 Ultra (perbandingan) mempunyai dua kamera swafoto yang ditempatkan di takuk.

Kita tidak perlu meneka lebih lama untuk mengesahkan perubahan. Apple dikhabarkan akan membuat debut duo iPad Pro dengan skrin OLED, pengecasan wayarles MagSafe, dan dilengkapi dengan cipset M3 seawal Mac. Ia juga memberitahu dua model iPad Air yang dirancang untuk didedahkan, termasuk model iPad Air 12.9 inci yang lebih besar yang bocor.

Adakah anda fikir orientasi Face ID yang direka bentuk semula pada iPad akan menjadi pilihan yang lebih baik daripada penyelesaian semasa? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar pendapat anda dalam ulasan.

Melalui: MacRumors
Sumber:
X/u/SteveMoser