iPad Pro OLED pertama Apple boleh mendapat bezel nipis yang mengagumkan

77
NextPit Apple iPad Pro 2022 Pensil
© NextPit

Apple baru sahaja melancarkan iPad Pro 11 inci dan 12.9 inci (2022) pada bulan Oktober. Walaupun kami tidak menjangkakan untuk melihat pengganti mereka akan dilancarkan dalam masa terdekat, laporan baharu telah muncul yang memperincikan beberapa kemajuan besar pada iPad generasi seterusnya Apple yang dirancang untuk menggunakan paparan OLED.

Penganalisis paparan Ross Young percaya bahawa iPad Pro 2024 akan menjadi model pertama yang menampilkan panel OLED dan bukannya LCD dan LED mini yang terdapat pada duo iPad Pro tahun ini. Beliau juga menyebut bahawa akan ada perubahan pada konvensyen penamaan yang dibawa oleh saiz paparan baharu.

  • Berkaitan: Lihat tablet Samsung Galaxy terbaik yang dibandingkan.

Saiz baharu, nama iPad Pro baharu

Khususnya, Apple dikatakan sedang mengusahakan iPad Pro dengan paparan 11.1 dan 13-inci, yang hanya sedikit lebih lebar. Ia akan diandaikan bahawa ini akan menggantikan saiz 11 dan 12.9 inci papak semasa serta strategi pemasaran.

Sumber itu menambah bahawa panel yang lebih besar ini akan menghasilkan bezel yang dikurangkan kerana Apple mengekalkan dimensi kedua-dua tablet secara utuh. Pada masa yang sama, terdapat perubahan luaran yang minimum dijangkakan kerana syarikat Cupertino boleh memberi tumpuan untuk menambah baik perkakasan di bawah hud.

iPad Pro Ultra Apple yang lebih besar

Tablet iPad Pro 11-inci dan 12.9-inci tahun ini didatangkan dengan set cip M2, jadi boleh dikatakan bahawa SoC M3 yang lebih pantas dan lebih cekap mungkin dalam perancangan juga. Mungkin ia boleh siap sebelum Apple mengumumkan model iPad Pro OLED 2024.

Sehubungan itu, khabar angin turut membuat spekulasi mengenai iPad Pro yang lebih besar dengan paparan 16 inci. Tablet mungkin mengambil kesempatan daripada moniker Ultra kerana ciri yang lebih premium. Butiran mengenainya masih kurang, tetapi ia boleh dilancarkan pada penghujung tahun 2023.

Menarik untuk melihat perkembangan iPad lain yang boleh muncul di sepanjang jalan seperti Pensil Apple generasi seterusnya dan ciri Pengurus Peringkat yang dipertingkatkan. Jadi, kami ingin mendengar pendapat anda tentang peningkatan iPad Pro yang paling anda nantikan?

Sumber:
MacRumors