iPadOS 16 menambah Pengurus Peringkat untuk tablet iPad Pro yang lebih lama

115
NextPit Apple iPad Pro 2021 sebelah
© NextPit

Apple telah mengumumkan bahawa tablet iPad Pro yang lebih lama akan mendapat Pengurus Peringkat melalui iPadOS 16. Pada asalnya dirancang untuk model iPad Pro dan iPad Air 5 dengan set cip M1, ciri berbilang tugas seperti MacBook dengan tingkap bertindih dan boleh diubah saiz akan datang kepada lebih banyak model iPad sekarang. Walau bagaimanapun, iPad yang lebih lama akan mengurangkan fungsi seperti sokongan paparan luaran yang hilang.

TL;DR

  • Apple sedang menambah Pengurus Peringkat untuk tablet iPad Pro yang lebih lama.
  • Versi ini akan mempunyai apl langsung yang terhad dan tiada sokongan paparan luaran.
  • Ciri ini akan tersedia untuk iPad Pro 2018 dan 2022.

Beta pembangun iPadOS 16 terbaru Apple akhirnya menambah Pengurus Peringkat pada model iPad Pro 2018 dan 2020. Khususnya, iPad Pro 11- dan 12.9-inci dengan cipset A12X dan A12Z layak, dan dengan model lain yang ditinggalkan dalam limbo. Apple mengatakan bahawa tidak semua ciri akan tersedia dengan versi Pengurus Peringkat untuk iPad yang lebih lama. Hanya empat apl langsung disokong berbanding lapan pada Pro iPad berkuasa M1.

  • Jangan terlepas: Tablet Samsung Galaxy dibandingkan

Apple juga mengalih keluar keupayaan untuk memanjangkan paparan ke monitor luaran daripada iPad lama. Sebaliknya, Pengurus Peringkat hanya akan berfungsi dengan paparan terbina dalam, yang boleh difahami memandangkan pemproses bertarikh dalam tablet ini. Tetapi pengguna masih boleh memanfaatkan pencerminan paparan dan pemutus.

Pengurus Pentas Apple untuk iPad Pro dan Air

Pengurus Peringkat untuk iPad Pro dan iPad Air / © Apple; Petikan skrin: NextPit

Tidak lancar untuk Pengurus Peringkat Apple

Apple juga melumpuhkan paparan luaran untuk Pengurus Peringkat pada iPad Pro yang lebih baharu dalam keluaran beta ini. Tetapi menurut Apple, ciri itu akan kembali pada akhir tahun ini. Mereka tidak menyatakan sebab tindakan ini. Adalah selamat untuk mengatakan bahawa pasukan perisian syarikat sedang menyeterika semua sudut Pengurus Peringkat selepas beberapa laporan mencadangkan mereka menghadapi masalah melaksanakan sistem.

Apple dijangka memperkenalkan iPad 2022 dan iPad Pro berkuasa M2 bulan depan. Selepas beberapa kelewatan, keluaran awam iPadOS 16 juga akan tiba bersama perkakasan iPad baharu ini.

Antara iPad 2022 yang manakah paling anda nanti-nantikan? Biar kami mendengar pendapat anda di bahagian komen.