iPhone 15 Pro Mungkin Hadir dengan Storan yang Lebih Besar, Tetapi untuk Kos Tambahan

37
NextPit Apple iPhone 14 Pro
© nextpit

Menjelang acara Apple iPhone yang dijangka pada 13 September, lebih banyak laporan mengenai iPhone generasi seterusnya terus mengalir masuk. Yang terbaru ialah dakwaan berasingan yang membayangkan konfigurasi storan permulaan dan maksimum yang lebih besar untuk duo Pro. Ini juga mencadangkan bahawa perubahan ini boleh menyebabkan iPhone 15 Pro menjadi lebih mahal.

  • Baca juga: Semua petua terbaik dan tersembunyi untuk menguasai iPhone anda

Pilihan storan boleh dikonfigurasikan baharu untuk Apple iPhone 15 Pro

Apple telah menawarkan iPhone 14 (ulasan) dengan memori 128 GB sebagai minimum, yang memaksimumkan kepada 512 GB untuk iPhone standard dan sehingga 1 TB untuk Pro. Sekiranya laporan terkini dipercayai, Apple merancang untuk memperkenalkan iPhone 15 Pro dengan dua kali ganda daripada storan asas dan maksimum daripada pendahulunya, akhirnya meletakkannya pada 256 GB dan 2 TB, masing-masing.

Dua kes memberikan sokongan kepada tuntutan ini. Yang pertama datang daripada pembocor Korea Selatan yeux1122 yang menyiarkan maklumat di Naver tentang duo iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max mendapat 2 terabait sebagai pilihan paling atasan. Selepas itu, akaun tersebut menyebut ini datang daripada pembekal Apple.

Seorang lagi pengguna di platform media sosial Weibo China bercakap tentang Apple meningkatkan memori boleh dikonfigurasikan maksimum untuk model iPhone 15 Pro juga. Tetapi berkenaan dengan storan on-board bermula 256 GB, sumber menghubungkan kemungkinan peningkatan untuk mengimbangi kenaikan harga yang akan datang.

Apple iPhone 14 Pro bersebelahan iPhone 15 Pro

Apple iPhone 14 Pro lwn iPhone 15 Pro perbandingan paparan dan reka bentuk menunjukkan bezel yang lebih nipis pada yang kedua. / © 9to5Mac

Harga dan spesifikasi Apple iPhone 15 Pro

Bercakap tentang kos, tidak ada butiran pasti tentang berapa banyak rangkaian iPhone 15 Pro akan dijual secara runcit. Walau bagaimanapun, ia telah dilaporkan sebelum ini bahawa iPhone Pro 15 Pro Max yang lebih besar boleh memerintahkan sehingga $100 berbanding iPhone 14 Pro Max (ulasan). Pergerakan baru-baru ini nampaknya menunjukkan bahawa iPhone 15 Pro yang lebih kecil juga mungkin melihat lonjakan harga yang sama.

Reka bentuk yang didakwa Apple iPhone 15 Pro: Butang dan bonggol kamera

Reka bentuk yang didakwa Apple iPhone 15 Pro: Butang dan bonggol kamera telah dikesan. / © 9to5Mac

Berkenaan dengan kesahihan, sumber terkenal dan pembocor masih belum memberi pertimbangan atau menentang ramalan ini. Berkemungkinan kami hanya boleh mengesahkan segala-galanya tentang peningkatan storan pada hari-hari akan datang atau ketika kami semakin hampir dengan acara kejatuhan Apple.

Sebagai tambahan kepada memori, iPhone 15 Pro dikatakan mempunyai butang tindakan boleh atur cara dan casis titanium yang lebih kuat. Kedua-duanya ditetapkan untuk menggunakan port USB-C yang serupa dengan model vanila. Chipset A17 Bionic yang lebih pantas juga dilihat menjadi tajuk utama perkakasan dalaman. Terdapat peningkatan pada bahagian hadapan juga dengan pemaparan menunjukkan bezel yang lebih nipis dan tepi sedikit melengkung.

Apakah pendapat anda tentang iPhone yang mempunyai storan 2 terabait? Adakah ini pilihan berlebihan daripada Cupertino? Dan anda okay dengan iPhone semakin mahal untuk ciri tambahan? Kongsi dengan kami jawapan anda dalam komen.

Melalui: MacRumors
Sumber:
Naver, Weibo