iPhone 15 Pro mungkin tiba dengan reka bentuk yang mengejutkan

87
Paparan NextPit Apple iPhone 13
© NextPit

Selama bertahun-tahun Apple telah membuat iPhone yang dilengkapi OLED, ia tidak pernah memperkenalkan mana-mana model dengan skrin melengkung. Dakwaan baharu, bagaimanapun, telah tampil memberikan petunjuk awal bahawa syarikat Cupertino mungkin bersedia untuk membawa perubahan ini pada iPhone 15 tahun ini.

Seperti yang dipetik oleh sumber pengguna Twitter ShrimpApplePro, model iPhone 15 (Plus) dan iPhone 15 Pro (Max) akan mengekalkan saiz skrin masing-masing. Tetapi ia menambah bahawa Apple juga akan menggabungkan skrin melengkung pada keseluruhan barisan.

iPhone Apple pertama dengan skrin melengkung

Sehubungan itu, hasilnya kurang ketara kerana kelengkungan terhad kepada bezel dan bukannya mencerminkan reka bentuk tepi ke tepi yang terdapat pada telefon pintar Samsung seperti Galaxy S22 Ultra. Lebih penting lagi, kesannya disamakan dengan tepi kaca melengkung yang terdapat pada Apple Watch Series 8 dan Watch SE (ulasan).

Kajian Apple Watch SE

Memakai Apple Watch SE pada pergelangan tangan, melakukan kemasukan data adalah lebih cekap. / © NextPit

Pembocor itu percaya bahawa iPhone 15 dan iPhone 15 (Plus) standard akan mengambil kesempatan daripada reka bentuk Dynamic Island juga. Ini seterusnya memberikan sokongan kepada laporan sebelum ini bahawa Apple akhirnya akan menghapuskan faktor pembezaan antara iPhone 14 dan iPhone 14 Pro semasa, sekurang-kurangnya pada bahagian hadapan.

Pemproses dan titanium yang lebih pantas dibina pada iPhone 15 Pro

Walau bagaimanapun, Apple masih dijangka menawarkan ciri eksklusif kepada model premium. Kedua-dua iPhone 15 Pro dan iPhone 15 Pro Max berkemungkinan akan menggunakan casis titanium bersama-sama dengan cipset A17 Bionic yang tidak diumumkan yang dijangka tiba dengan peningkatan kecekapan bateri yang ketara. Sebaliknya, hanya iPhone 15 Pro Max dikatakan mempunyai kamera periskopik baharu.

Untuk menjejaki irama perkakasan tahunan Apple, iPhone 15 akan diumumkan pada September 2023. Anehnya, sudah ada khabar angin bahawa pembuat iPhone merancang untuk menurunkan harga iPhone 15 Plus manakala harga iPhone 15 Ultra mungkin mendapat peningkatan yang mendadak untuk dibuat. untuk ciri-ciri baharu tersebut.