iPhone 15 Ultra mungkin dilancarkan dengan “Ultra” tanda harga

111
Model Pro Spesifikasi Harga Ultra Apple iPhone 15
© NextPit

Walaupun kenaikan yang besar dalam kos komponen, Apple telah mengekalkan harga iPhone tahun ini tidak berubah. Nampaknya, perkara itu akan menjadi perkara yang berbeza pada tahun 2023 kerana iPhone 15 Ultra boleh membawa perubahan harga yang besar di sepanjang perjalanan.

Walaupun agak awal untuk bercakap tentang apa-apa yang berkaitan dengan iPhone 15, maklumat berfaedah kini telah muncul yang mendakwa strategi baharu Apple yang boleh digunakan dengan baik terutamanya pada model paling mahal. Dan yang kini dijangka tiba sebagai iPhone Ultra pertama berikutan pengenalan Watch Ultra sebelum ini.

  • Di mana untuk membeli Apple iPhone 14 dan iPhone 14 Pro

Berapakah kos iPhone 15 (Ultra).

Selain daripada ciri premium peranti seperti casis titanium dan kamera periskopik, Apple dikatakan akhirnya memadankannya dengan tanda harga gila $1299 menurut pembocor terkenal LeaksApplePro. Sebagai perbandingan, itu adalah perbezaan $200 kepada model asas iPhone 14 Pro Max yang dijual antara $1099 hingga $1599.

Pada masa yang sama, ia juga boleh menjadi lebih tinggi di wilayah lain apabila bercakap tentang penukaran. Sebagai contoh, iPhone 14 Pro Max bermula pada €1499.00 di Jerman malah meletakkan konfigurasi teratas pada harga yang tidak masuk akal.

Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra menawarkan reka bentuk yang lebih mantap daripada Apple Watch 8 biasa, tetapi ia lebih mahal. / © Apple, Petikan Skrin: NextPit

Storan dan memori yang lebih besar pada iPhone 15 (Ultra)

Sebagai tambahan kepada ciri baharu yang boleh dibezakan, Apple merancang untuk melengkapkan Ultra dengan storan permulaan yang lebih besar iaitu 256 GB dan 8 GB RAM. Jadi itu mungkin satu lagi sebab untuk mewajarkan kenaikan harga iPhone Ultra yang tidak diumumkan.

Berkenaan dengan kesahihan khabar angin, sumber itu mempunyai rekod prestasi yang bercampur-campur pada masa lalu. Walau bagaimanapun, perbezaan kos pada iPhone yang akan datang cukup jelas dalam banyak cara memandangkan Watch Ultra secara drastik lebih mahal daripada Vanilla Watch Series 8.

Walau apa pun, adakah anda akan mempertimbangkan untuk membeli iPhone dengan harga ini? Berapa banyak yang anda sanggup belanjakan untuk telefon pintar premium? Beritahu kami di bahagian komen.