iPhone 16 Apple Mungkin Kembali ke Reka Letak Kamera Menegak

43
Kamera Mini iPhone 12 NextPit
© NextPit

Antara elemen reka bentuk yang membezakan iPhone ialah susun atur modul kamera belakang. Pada iPhone 11, Apple menggunakan dwi kamera menegak dan akhirnya menukarnya kepada tetapan pepenjuru pada iPhone 13 yang dijangka akan dibawa ke iPhone 15. Firma Cupertino boleh bertukar kembali kepada penjajaran menegak pada model asas iPhone 16 .

Walaupun Apple masih belum memperkenalkan iPhone 15 dalam beberapa bulan akan datang, kini terdapat perkembangan yang berlaku mengenai iPhone 16. Pembocor dan peminat Apple yang prolifik @URedditor meramalkan bahawa iPhone 16 standard tahun depan akan debut dengan penjajaran kamera menegak yang serupa dengan iPhone 11 atau iPhone 12. Pada masa yang sama, ia akan menjadikannya elemen tersendiri dan menjadikan peranti itu mudah dikenali sebagai model baharu.

  • Baca juga: Kajian Apple iPhone 14 Plus

Akaun itu hanya menyatakan untuk iPhone 16 asas, tetapi selamat untuk mengatakan ini akan mencerminkan iPhone 16 Plus yang lebih besar. Kedua-duanya juga boleh berkongsi spesifikasi kamera yang sama, termasuk dwi-kanta dan mungkin cincin kamera yang lebih besar dan lebih tebal.

Kamera Apple iPhone 14 Plus

Apple menggunakan susun atur dwi-kamera pepenjuru pada iPhone 14 (Plus). / © NextPit

Paparan Apple iPhone 16 Pro (Max).

Diingati sumber yang sama sebelum ini menerbitkan butiran yang didakwa mengenai perubahan besar untuk iPhone 16 Pro dan iPhone 16 Pro Max. Sehubungan itu, Apple meningkatkan hartanah skrin untuk kedua-dua model premium dengan yang kedua mendapat benjolan 0.2 inci hingga 6.3 inci lebar manakala Pro Max menjangkau 6.9 inci atau 0.2 inci lebih besar.

Selain saiz paparan iPhone, kedua-dua iPhone 16 Pro mungkin menggunakan kamera periskop selepas menjadi eksklusif untuk iPhone 15 Pro Max. Dikhabarkan juga bahawa Apple akan menggunakan Dynamic Island generasi seterusnya dengan penderia Face ID di bawah skrin pada iPhone Pro 2023 ini manakala model yang lebih besar boleh dijenamakan semula sebagai iPhone 16 Ultra.

Adakah anda lebih suka susunan kamera menegak berbanding pepenjuru? Atau apakah ciri reka bentuk yang anda fikir patut dimasukkan oleh Apple pada iPhone masa depannya? Beritahu kami dalam ulasan.