iPhone 16 Dikhabarkan Mempunyai RAM 8 GB dan Wi-Fi Lebih Cepat

16
nextpit iPhone 15 Plus Belakang
© nextpit

Walaupun permulaan tahun 2024 telah menyaksikan tumpuan tertumpu pada Vision Pro Apple yang akan datang, khabar angin tentang iPhone 16 terus bertiup kencang. Ia kini digariskan dalam laporan baharu tentang apa yang kita boleh jangkakan daripada perubahan penting dalam perkakasan iPhone generasi seterusnya. , terutamanya untuk model standard.

Memori, pemproses dan kesambungan Apple iPhone 16

Menurut nota pelabur baharu yang datang daripada penganalisis dan pembocor Jeff Pu (melalui 9to5Mac), iPhone 16 ditetapkan untuk mendapatkan RAM yang lebih besar pada 8 GB, yang merupakan peningkatan besar daripada iPhone 15 (semakan) 6 GB RAM. Jumlah itu juga akan setanding dengan iPhone 16 Pro dan iPhone 16 Pro Max yang ditetapkan untuk terus membawa 8 GB RAM.

Di samping itu, perunding menggandakan ramalannya sebelum ini. Beliau menjelaskan bahawa iPhone 16 dan iPhone 16 Plus menggunakan cipset A18 yang berdasarkan proses fabrikasi 3 nm yang dipertingkatkan. Cip baharu ini membolehkan transistor yang lebih padat untuk pemprosesan yang lebih pantas di samping meningkatkan kecekapan untuk penggunaan kuasa yang lebih sedikit dan hayat bateri yang lebih lama.

Saiz dan timbangan Apple iPhone 16 Pro lwn iPhone 15 Pro

Paparan, saiz, perbandingan berat Apple iPhone 16 Pro lwn. iPhone 15 Pro / © nextpit

Sementara itu, dilihat bahawa iPhone 16 Pro duo akan dibezakan daripada model vanila dengan menampilkan silikon Apple A18 Pro tersuai yang lebih berkuasa. Berita ini bukanlah satu kejutan besar kerana julat iPhone 15 dan iPhone 15 Pro (ulasan) tahun lepas telah dicapah melalui cipset, paparan dan spesifikasi kamera, dengan yang kedua mendapat penghujung yang lebih baik.

Selain daripada pemproses dan memori, sambungan untuk talian juga telah diperincikan. Khususnya, iPhone 16 dan iPhone 16 Plus akan mengekalkan modem Qualcomm X70 serupa dengan iPhone 15, tetapi akan menambah sokongan Wi-Fi 6E. Sebaliknya, iPhone 16 Pro sepatutnya debut dengan modem X75 terbaharu Qualcomm, yang membawakan kelajuan dan kebolehpercayaan selular yang dipertingkatkan.

Kamera yang lebih baik untuk Apple iPhone 16 Pro

Anehnya, Jeff Pu turut menyebut beberapa maklumat berkaitan kamera iPhone 16 Pro. Sehubungan itu, kedua-dua model Pro akan menampilkan kamera ultralebar 48 MP, meninggalkan sensor 12 MP pertengahan yang telah digunakan oleh pembuat iPhone selama bertahun-tahun. Sensor yang lebih besar sepatutnya meningkatkan rakaman video spatial telefon kamera.

Perkara yang tidak diliputi dalam laporan jika iPhone 16 mengekalkan paparan bukan ProMotion, walaupun. Dikhabarkan tahun lepas bahawa versi iPhone 16 dan Plus yang lebih kecil akan terperangkap dengan skrin OLED pada kadar penyegaran 60 Hz. Tetapi dengan beberapa bulan lagi dari pelancaran iPhone seterusnya, kami mungkin melihat lebih banyak butiran muncul, mungkin ada yang menawarkan sedikit kelegaan.

Adakah anda fikir Apple telah menawarkan peningkatan generasi minimum dengan iPhonenya? Apa lagi yang anda mahu lihat syarikat menambah pada iPhone 16? Kami ingin mendengar cadangan anda.

Melalui: 9to5Mac