iPhone 16 Pro Max Boleh Menewaskan iPhone 15 Pro Max dalam Hayat Bateri

4
nextpit iPhone 15 Pro Max Camera
© nextpit

iPhone kebanyakannya menampilkan bateri yang dipertingkatkan dengan setiap generasi walaupun dalam tahap minimum. Ini benar dengan iPhone 15 Pro Max (ulasan) yang membawa kapasiti sel yang meningkat sedikit berbanding pendahulunya. iPhone 16 Pro Max Apple yang akan datang dikhabarkan akan dihantar dengan kapasiti bateri yang lebih besar dan itu mungkin menghasilkan ketahanan paling lama dalam iPhone.

Di atas platform Korea Naverdilaporkan oleh MacRumors, yeux1122 yang kerap bocor nampaknya telah menyerlahkan perubahan besar pada iPhone 16 Pro dan iPhone 16 Pro Max. Walaupun kebanyakan butiran telah disebut dalam khabar angin pihak ketiga seperti penambahan butang “Tangkap” baharu, nampaknya terdapat entri baharu yang berkaitan dengan bateri iPhone 16 Pro.

iPhone Apple dengan hayat bateri paling lama

Menurut sumber itu, duo Pro digambarkan mempunyai bateri yang lebih besar daripada duo iPhone 15 Pro (ulasan). Ia telah menambah bahawa iPhone 16 Pro Max terutamanya mendapat yang paling besar dalam saiz dan kecekapan yang disebut-sebut untuk diterjemahkan ke dalam “penilaian bateri sebenar tertinggi” untuk telefon bimbit.

Tiada nombor nyata untuk menyokong ini, seperti jumlah keseluruhan penarafan hayat bateri yang akan diberikan oleh Apple kepada iPhone 16 Pro Max. Tetapi adalah selamat untuk mengandaikan bahawa ini boleh menjadi peningkatan sederhana daripada iPhone 15 Pro Max sedia ada yang mempunyai penarafan 29 jam menurut Apple.

Saiz dan timbangan Apple iPhone 16 Pro lwn iPhone 15 Pro

Paparan, saiz, perbandingan berat Apple iPhone 16 Pro lwn iPhone 15 Pro / © nextpit

Tuntutan mengenai hayat bateri iPhone 16 Pro Max yang lebih baik diberi berat oleh seorang lagi pembocor bernama Majin Bu Official di X (dahulunya Twitter). Ia didakwa oleh akaun bahawa Pro Max akan datang akan menampilkan saiz bateri 5 peratus lebih besar pada 4676 mAh berbanding 4422mAh iPhone 15 Pro Max. Walaupun dengan peningkatan yang kecil, cip yang lebih cekap dan perisian yang dioptimumkan pada unit juga boleh membantu memerah lebih banyak jus akhirnya.

Spesifikasi Apple iPhone 16 Pro (Max) yang lain

Selain daripada bateri, pembocor Korea itu turut memberikan maklumat lain tentang iPhone 16 Pro yang dipercayai akan mula diperkenalkan dengan keupayaan AI pada peranti. Selain itu, dikhabarkan bahawa kedua-dua model akan menampilkan paparan yang lebih luas pada 6.3-inci dan 6.9-inci untuk Pro yang lebih kecil dan Pro Max yang lebih besar, masing-masing. Namun, dilihat bezel pada dua mungkin masih lebih tebal berbanding Samsung Galaxy S24 (semakan).

Menariknya, sekali lagi disebutkan tentang kemungkinan perubahan penamaan untuk iPhone 16 Pro Max, yang mungkin membawa nama model iPhone 16 Ultra. Pada ketika ini, masuk akal jika Apple mengguna pakai moniker Ultra memandangkan ciri-ciri yang lebih boleh dibezakan berbanding Pro yang lebih kecil.

Apakah pendapat anda tentang Apple melabelkan iPhone 16 Pro Max sebagai iPhone 16 Ultra? Adakah gergasi teknologi Cupertino kehabisan idea untuk menjadikan iPhonenya lebih menarik? Kami suka mendengar pendapat anda.