iPhone 16 Pro Max Menjadi Telefon Kamera Terbaik Apple dalam Beberapa Tahun

8
Ulasan iPhone 15 Pro Max nextpit
© nextpit

Nampaknya Apple sedang menumpukan perhatian untuk menambah baik kamera iPhone generasi akan datang. Hanya minggu ini, butiran modul kamera iPhone 16 Pro telah bocor, dan hari ini, lebih banyak maklumat tentang penembak utama telah disediakan oleh sumber yang sama, menunjukkan peningkatan yang menjanjikan di belakangnya.

  • Baca juga: Telefon kamera terbaik untuk dibeli pada tahun 2024

Penderia utama Apple iPhone 16 Pro

Stesen Sembang Digital yang boleh dipercayai dan orang dalam industri telah berkongsi butiran baharu baharu tentang kamera utama pada iPhone 16 Pro Max. Yang mana menurut sumber, sensor 1 inci 1/1.14 inci dekat yang didedahkan sebelum ini akan berdasarkan sensor Sony IMX903 tersuai. Ini bukanlah satu kejutan besar, kerana iPhone 15 Pro Max (ulasan) dilengkapi dengan IMX803.

Walau bagaimanapun, apa yang menarik ialah cara pemberi maklumat menggembar-gemburkan kedua-dua iPhone 16 Pro Max dan sensor baharu, malah memanggil telefon bimbit itu sebagai “generasi pengimejan perdana” dengan penderia “sangat berkuasa”.

Apple IPhone 15 Pro

Pemasangan kamera periskop Apple iPhone 15 Pro / © Apple

Ia juga menambah bahawa Apple menggunakan piksel bertindan atau sensor dua lapisan kali ini, yang sepatutnya membolehkan kamera merakam foto yang lebih tajam dengan ketara. Selain itu, komponen kamera baharu itu dikatakan akan dilengkapi dengan penukar analog-ke-digital 14-bit dan keuntungan kawalan digital (DGC) untuk julat dinamik dan kawalan hingar yang dipertingkatkan.

Apple boleh menjadikan iPhone 16 Pro sebagai pesaing telefon kamera yang serius

Jika kita menyusun bahagian tersebut, ia menunjukkan bahawa Apple sedang membuat kemajuan yang lebih besar dan menambah peningkatan besar pada bahagian kamera pada iPhone 16 Pro dan iPhone 16 Pro Max. Ini masuk akal selepas juga dilaporkan bahawa Apple menambah butang “tangkap” baharu di atas Butang Tindakan sedia ada pada model Pro.

Apple iPhone 15 Pro

Penderia utama iPhone 15 Pro 48 MP Apple menerima peningkatan kecil / © Apple

Baru-baru ini ditemui butang kamera baharu akan menawarkan kawalan kamera lanjutan seperti menyokong fungsi kunci pengatup semasa mengambil foto dan merakam video, serta mengezum. Kawalan khusus juga boleh bertindak sebagai jalan pintas kepada keupayaan rakaman video spatial pada telefon kamera ini.

Pada masa ini, tidak ada maklumat sama ada akan ada ciri berasaskan AI yang akan diselitkan dengan kamera iPhone 16 Pro, sama seperti yang telah dilakukan oleh Samsung dengan Galaxy S24 Ultra (semakan). Sudah tentu, dengan pesaing utama telah menggunakan AI dalam senjata mereka, Apple mungkin akan mengikutinya.

Di tempat lain, iPhone 16 Pro harus debut dengan kamera ultralebar 48 MP, manakala penembak yang lebih kecil dikatakan berkongsi zum periskop 5x sebagai Pro Max. Bagaimanapun, hanya dalam iPhone 17 Pro Apple dipercayai menaik taraf periskop 12 MP semasa kepada 48 MP.

Adakah ciri dan perubahan yang dikatakan iPhone 16 Pro ini menggembirakan anda? Apakah pendapat anda tentang fokus Apple untuk menjadikan iPhone akan datang sebagai telefon kamera yang lebih baik? Kongsi dengan kami jawapan anda dalam komen.

Melalui: MacRumors
Sumber:
Weibo