iPhone, Pixel, Galaxy & banyak lagi: Tech Autumn akan datang!

93
telefon kecil
© NextPit

Memandangkan kita menghampiri suku terakhir 2021, kita sedang memasuki masa dalam tahun apabila ia adalah perkara biasa untuk melihat kerumitan pelancaran telefon pintar baharu. Sebenarnya, inilah sebabnya adalah idea yang baik untuk berhenti membeli telefon pintar sekarang dan menunggu selama beberapa bulan. Tetapi tidakkah anda ingin tahu apakah pelancaran telefon pintar baharu yang menarik menanti anda dalam beberapa bulan akan datang? Jom ketahui!

Lompat ke

Sekiranya anda benar-benar tidak sabar dan perlu membeli telefon pintar dengan segera, kami mengesyorkan agar anda menyemak senarai terbaik kami dengan segera!

  • Telefon perdana terbaik yang boleh anda beli hari ini
  • Telefon pintar bajet terbaik untuk bawah $300
  • Telefon pintar terbaik yang boleh anda beli hari ini dengan harga di bawah $200

Samsung: Telefon pintar akan datang untuk 2021

NextPit samsung galaxy z fold 3 menaip np

Samsung Galaxy Z Fold 3! / © NextPit

Samsung mempunyai tahun 2021 yang sibuk dan syarikat itu telah melancarkan banyak peranti merentas siri Galaxy S, Galaxy M dan Galaxy F (di India) dalam beberapa bulan yang lalu. Semasa saya merangka artikel ini, Samsung baru sahaja melancarkan telefon pintar boleh lipat generasi seterusnya pada acara Galaxy Unpacked September 2021. Telefon bimbit yang diumumkan pada acara ini termasuk:

Samsung Galaxy Z Fold 3

Lelaran ketiga telefon pintar boleh lipat Samsung, Samsung Galaxy Z Fold 3 hadir dengan beberapa peningkatan berbanding pendahulunya. Selain daripada lebih nipis daripada model lama, peranti ini mendapat penarafan IPX8, SOC yang lebih baharu dan lebih pantas dan kehilangan sedikit kapasiti bateri. Baca kesan pertama kami tentang Galaxy Z Fold di sini.

Samsung Galaxy Z Flip 3

Ini adalah pengganti kepada Galaxy Z Flip tahun lepas dan lelaran produk ini mendapat reka bentuk flip yang lebih baik dan menampilkan persediaan kamera yang dipertingkatkan. Marilah kita memanggilnya sebagai varian yang lebih pantas, reka bentuk yang lebih baik dan lebih murah daripada pendahulunya. Dalam atau tanggapan pertama, peranti itu masih terasa seperti konsep yang memenuhi sekumpulan kecil peminat teknologi yang juga ingin menggunakan telefon pintar mereka untuk menjadi aksesori fesyen dan gaya. Baca kesan pertama kami tentang Galaxy Z Flip 3 di sini.

Samsung Galaxy S21 FE

Percubaan Samsung dengan varian Edisi Peminat (FE) bagi peranti utamanya telah mencapai kejayaan yang memberangsangkan. Syarikat itu menghasilkan Galaxy S20 FE pada 2020 dan menyasarkan untuk meniru kejayaannya tahun ini dengan Galaxy S21 FE. Daripada apa yang kita ketahui setakat ini, Galaxy S21 FE akan sangat serupa dengan Galaxy S21 dan akan menampilkan paparan AMOLED 6.4 inci, 120Hz, bateri 4500 mAh dan sokongan untuk pengecasan pantas 25W.

Apa yang tidak berlaku: Samsung Galaxy Note 21

Hampir pasti kita tidak akan melihat Samsung melancarkan telefon bimbit siri Note tahun ini. Walaupun begitu, kami masih tidak tahu sama ada ini adalah penghujung jalan untuk barisan Galaxy Note selepas Note 20 dilancarkan tahun lepas. Atau adakah anda fikir Samsung boleh membuat kejutan?

Apple: Telefon pintar akan datang untuk 2021

Kamera Mini iPhone 12 NextPit

Adakah Apple akan memanggilnya iPhone 13? / © NextPit

Seperti yang berlaku setiap tahun, kami menjangkakan Apple akan melancarkan barisan iPhone yang diperbaharui pada September 2021. Menjelang barisan tahun lepas, kami boleh menjangkakan syarikat itu akan menghasilkan pengganti bagi setiap satu daripada mereka. Ambil perhatian bahawa terdapat juga perbincangan tentang Apple melangkau nombor 13 (kerana ia dianggap tidak mungkin oleh ramai) dan sebenarnya boleh mengelompokkan model baharu di bawah nama iPhone 12S. Atau mereka boleh melangkau sepenuhnya kekeliruan ini dan melompat terus ke iPhone 14.

  • Baca juga: Perbandingan iPhone 2021: spesifikasi, harga, tawaran dan banyak lagi!

Bagaimanapun, ini adalah peranti yang mungkin anda harapkan daripada Apple tahun ini

  • Apple iPhone 13
  • Apple iPhone 13 Mini
  • Apple iPhone 13 Pro
  • Apple iPhone 13 Pro Max

Terdapat juga perbincangan tentang kemungkinan Apple melangkau pengganti iPhone 12 Mini tahun ini – tetapi kami hanya akan mengetahuinya dalam beberapa bulan akan datang.

Xiaomi: Telefon pintar akan datang untuk 2021

Ketika artikel ini ditulis, Xiaomi telah berjaya merampas gelaran jenama telefon pintar terkemuka dunia daripada Samsung. Walaupun ia mungkin tidak memegang gelaran itu untuk masa yang lama, adalah luar biasa untuk melihat syarikat berjaya melakukan ini dalam jangka masa yang singkat. Salah satu sebab pertumbuhan ini ialah tumpuan Xiaomi pada pasaran baru muncul di mana ia melancarkan beberapa telefon bimbit baharu merentas pelbagai sub jenama seperti Redmi, Mi dan Poco.

Menariknya, Xiaomi nampaknya telah pun melancarkan kebanyakan telefon bimbit pentingnya untuk tahun 2021. Satu telefon bimbit yang baru diumumkan syarikat itu ialah Mi Mix 4 yang boleh anda baca secara terperinci di sini.

Terdapat juga perbincangan mengenai Xiaomi akan datang dengan siri Redmi 10 dalam beberapa minggu akan datang.

Google: Telefon pintar akan datang untuk 2021

Tangkapan Portfolio Google Pixel 6 345IXG4. maks 1000x1000

Siri Google Pixel 6 akan mengalami perubahan besar dalam penampilan pada tahun 2021/ © Google

Google telah lebih kurang mengesahkan keseluruhan barisan telefon pintar 2021nya. Syarikat itu mempamerkan telefon bimbit Pixel 6 dan Pixel 6 Pro yang akan datang sebagai sebahagian daripada acara yang mengumumkan pelancaran SoC sendiri – Tensor – yang akan digunakan oleh kedua-dua telefon bimbit Pixel 2021 baharu itu. Inilah yang kami ketahui setakat ini mengenai kedua-dua telefon bimbit ini.

Google Pixel 6 Pro: Lebih mahal dan ciri padat daripada dua Pixel 6s, Pixel 6 Pro mendapat panel AMOLED QHD+ 6.7 inci yang besar yang menyokong kadar penyegaran 120Hz. Walaupun kami tidak mengetahui butirannya lagi, peranti itu juga kelihatan seperti ia mempunyai perkakasan kamera yang menggerunkan.

Google Pixel 6: Ini ialah versi kompak Pixel 6 Pro dan mendapat paparan 6.4 inci yang lebih kecil dengan sokongan untuk kadar penyegaran 90Hz.

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, kedua-dua telefon ini akan dikuasakan oleh cipset Tensor baharu yang sebahagian besarnya dipercayai versi diubah suai bagi Samsung Exynos 9855.

Motorola: Telefon pintar akan datang untuk 2021

Motorola Edge 20 siri

Terdahulu pada Ogos 2021, Motorola secara rasmi melancarkan telefon bimbit baharu yang dipanggil Motorola Edge 20 Pro di China. Sejak itu ia telah memasuki Eropah juga. Ia masih belum tiba di AS, walaupun.

Kami menjangkakan syarikat itu akan membawa telefon baharunya ke AS dan pasaran lain dalam beberapa bulan akan datang. Ini ialah peranti julat pertengahan atas yang dikuasakan oleh SoC Qualcomm Snapdragon 870. Ia menampilkan paparan 6.7-inci, 144Hz, OLED dengan sokongan atau HDR10+. Telefon bimbit ini juga akan menjalankan stok Android 11 semasa pelancaran.

OnePlus: Telefon pintar akan datang untuk 2021

NextPit sisi OnePlus 9

Nampaknya tidak akan ada OnePlus 9T pada tahun 2021! / © NextPit

Adakah OnePlus 9T berlaku?

OnePlus biasanya melancarkan versi “T” peranti utamanya pada suku terakhir setiap tahun. Kali ini, bagaimanapun, terdapat beberapa laporan yang menunjukkan bahawa syarikat itu boleh melangkau tradisi ini. Ini kerana barisan OnePlus 9 yang sedia ada adalah agak baharu dan semakin menuju ke arah menjadi telefon bimbit unggul yang sesuai dan cukup padat untuk peranti 2021. Jika bukan itu sahaja, syarikat itu kini mempunyai barisan telefon pintar yang lengkap termasuk OnePlus Nord 2, Nord CE 5G, Nord N10 dan Nord N100.

Huawei: Telefon pintar akan datang untuk 2021

2021 terus menjadi tahun yang buruk untuk Huawei. Walaupun syarikat itu telah mengumumkan siri Huawei P50 baharu lewat bulan lalu di China, kedua-dua telefon itu tidak mungkin dijual di luar China. Ini kerana kali ini, selain tidak menyokong apl Google, kedua-dua telefon juga kekurangan sokongan untuk 5G. Jadi, jika anda benar-benar menantikan peranti ini, sudah tiba masanya untuk mencari di tempat lain.

Honor: Telefon pintar akan datang untuk 2021

Bekas sub-jenama Huawei Honor sedang berusaha keras untuk membuat kemunculan semula dan beberapa bulan akan datang boleh menyaksikan syarikat itu melancarkan sekumpulan telefon bimbit kelas pertengahan dan gred perdana baharu di Asia dan Eropah. Seperti biasa, beberapa peranti ini sudah tersedia untuk pembelian di China. Telefon bimbit yang ditetapkan untuk diumumkan di peringkat antarabangsa dalam masa terdekat termasuk Honor 50 dan Honor Magic 3 – yang kedua mungkin menjadi telefon pintar pertama yang dikuasakan oleh cipset Qualcomm Snapdragon 888+.

Baiklah, itu meringkaskan senarai telefon pintar menarik kami yang boleh anda jangkakan untuk dilancarkan pada baki tahun 2021. Adakah anda fikir kami terlepas memasukkan mana-mana telefon pintar hebat yang sepatutnya berada dalam senarai ini?