iPhone SE 4: Apple akan membatalkan barisan iPhone murahnya

92
epal iphone xr 06b
© NextPit

iPhone SE 4 (2023) sepatutnya tiba tahun ini menampilkan peningkatan yang lebih baik. Walau bagaimanapun, dilaporkan tahun lepas bahawa Apple boleh menangguhkan atau menangguhkan iPhone jarak pertengahan selama-lamanya. Kini, sumber yang sama percaya bahawa peranti itu dibatalkan sepenuhnya tanpa jawapan yang pasti jika siri itu akan diteruskan pada masa hadapan.

Terdapat banyak jangkaan untuk iPhone SE generasi keempat segala-galanya daripada reka bentuk takuk dan persediaan kamera dwi kepada cipset Bionic terkini dan paparan AMOLED. Malangnya, perubahan ini tidak penting lagi kerana iPhone SE 4 tidak akan dikeluarkan selepas semua.

Apple bergantung pada kepakaran 5G Qualcomm selama bertahun-tahun

Dalam laporan terbarunya, penganalisis dan pembocor yang kerap Ming-Chi Kuo menyokong dakwaannya sebelum ini bahawa firma Cupertino telah memutuskan untuk membatalkan iPhone jarak pertengahan. Ini disebabkan oleh penemuan bahawa Apple telah membatalkan rancangannya untuk memperkenalkan cipset jalur lebar dalaman dengan iPhone SE 4 sebagai perkakasan ujian.

Apple iPhone SE 4 2023 untuk meminjam reka bentuk iPhone XR

iPhone SE 4 (2023) Apple dikhabarkan akan berkongsi reka bentuk dengan iPhone XR / © NextPit

Ia menambah bahawa Apple akan terus bergantung pada cip 5G Qualcomm untuk telefon bimbit dan tablet masuknya termasuk iPhone 15 dan iPhone 16 tahun depan. Ada kemungkinan cip 5G tersuai syarikat itu sudah sedia untuk peranti masa hadapan.

iPhone yang lebih kecil ialah peranti jarak pertengahan baharu Apple

Mengenai sebab sebenar di sebalik keputusan Apple membatalkan iPhone SE 4 tidak disebutkan. Adalah selamat untuk mengandaikan bahawa kemelesetan yang menjulang dan strategi harga yang bercanggah antara barisan iPhone adalah antara faktor yang dipertimbangkan. Sebagai rujukan, iPhone SE 3 semasa berharga $429 manakala iPhone SE 4 yang dinaik taraf mungkin berharga hampir dengan iPhone lain yang lebih kecil.

Secara meyakinkan, jurang antara iPhone standard dan pro dijangka akan melebar yang mana wajar bagi Apple untuk memasarkan model yang lebih murah sebagai alternatif jarak pertengahan. Pada nota ini, adakah anda fikir Apple berada di landasan yang betul untuk membatalkan siri iPhone SE? Beritahu kami di bahagian komen.

Melalui: MacRumors
Sumber:
Sederhana