iPhone SE 4 Apple Mungkin Menampilkan Peningkatan Bateri Utama

34
Apple iPhone 14 Plus 1
© nextpit

Selain daripada iPhone 16 dan iPhone 16 Pro yang dijangka akan diperkenalkan oleh Apple tahun depan, iPhone SE generasi akan datang juga mungkin akan muncul pada tahun 2025. Walaupun kami berada lebih setahun daripada garis masa itu, butiran menarik telah mula musim bunga ke hadapan. Yang terbaru membimbangkan laporan baharu yang menunjukkan iPhone SE 4 akan menampilkan bateri iPhone 14.

Berapakah kapasiti bateri Apple iPhone SE 4?

Nampaknya iPhone SE generasi ke-4 akan menjadi iPhone 14 yang dikitar semula sepenuhnya (ulasan). Menurut maklumat yang diterima oleh Mac Rumors, iPhone SE 4 Apple akan menampilkan kapasiti bateri yang sama seperti model asas iPhone tahun lepas, yang membawa saiz sel 3,279 mAh.

Ini adalah peningkatan yang ketara daripada iPhone SE semasa yang kami semak dengan kapasiti bateri 2,018 mAh. Walau bagaimanapun, kapasiti yang lebih besar kemungkinan besar akan digunakan untuk mengimbangi pemproses yang lebih pantas dan paparan yang lebih besar. Saluran berita itu juga menambah bahawa pilihan ini tidak muktamad dan mungkin masih berubah memandangkan syarikat Cupertino masih meletakkan telefon itu melalui ujian.

Apa lagi yang akan ditawarkan oleh Apple iPhone SE 4?

Menurut khabar angin, iPhone SE 4 akan membuang faktor bentuk padat pendahulunya dengan menampilkan skrin OLED 6.1 inci dengan reka bentuk takuk dan bukannya melangkah ke Dynamic Island yang lebih tinggi yang menampilkan iPhone 15 (ulasan). Di samping itu, terdapat bisikan bahawa Apple merancang untuk menggunakan casis iPhone 14 dalam iPhone SE yang akan datang, mencadangkan Apple melakukan yang terbaik untuk mengelak daripada mengeluarkan sumber tambahan dalam mereka bentuk peranti yang sama sekali baru.

Memaparkan imej Apple iPhone SE 4 dalam 4 warna

Kami melihat kemungkinan reka bentuk Apple iPhone SE 4 dalam empat warna dan dengan satu kamera belakang. / © concept_central

Walaupun SE adalah singkatan dari “Edisi Khas”, iPhone SE 4 tidak akan merosot pada penampilan pertamanya. Sumber yang sama percaya iPhone bajet akan mempunyai kamera belakang tunggal yang remeh di belakang dan kemungkinan besar menjatuhkan snapper ultrawide.

Walau bagaimanapun, terdapat juga penambahan yang mungkin dihargai oleh peminat, seperti butang tindakan boleh atur cara dan port USB-C. Dengan iPhone SE 3 yang sudahpun menggegarkan cipset A15 Bionic, adalah selamat untuk mengatakan penggantinya mungkin memilih cipset A16 atau A17 Bionic yang lebih berkebolehan.

Pada masa yang sama, tidak jelas berapa harga iPhone SE 4. Kami hanya berharap tidak akan ada kenaikan mendadak dalam harga pelekat, memandangkan model SE sebelumnya memerintahkan harga yang berpatutan.

Adakah anda tidak sabar-sabar untuk membeli Apple iPhone SE seterusnya? Apakah ciri yang anda fikir harus disertakan oleh pengeluar iPhone? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar jawapan anda dalam ulasan.

Melalui: MacRumors