iPhone SE 4 Mei Mengklon Reka Bentuk iPhone 16

7
Gambar reka bentuk Apple iPhone SE 4 berdasarkan khabar angin
© nextpit

Selain daripada iPhone 16 yang dijadual tiba pada musim luruh ini, Apple mungkin juga sedang mengusahakan iPhone SE generasi akan datangnya yang boleh debut pada tahun 2025. Walaupun terdapat beberapa spekulasi berbeza tentang rupa iPhone berorientasikan bajet itu, khabar angin baru mencadangkan Apple akan menghapuskan takuk sepenuhnya memihak kepada Dynamic Island.

Reka bentuk Apple iPhone SE 4 dikemas kini

Baru tahun lepas, dikhabarkan bahawa iPhone SE 4 atau model generasi keempat boleh menampilkan takuk lama dan berkongsi kebanyakan bahasa reka bentuk iPhone 14. Perkara berbeza sekarang dengan khabar angin baharu yang membayangkan semula iPhone SE 4 untuk ditampilkan Pulau Dinamik (betapa murah hati Apple).

Menurut MajinBuOfficial yang kerap memberi maklumat, iPhone SE 2025 berkemungkinan besar akan menampilkan bahagian luar yang serupa dengan iPhone 16 akan datang walaupun dengan dimensi yang setanding dengan iPhone XR. Ini memberikan pandangan yang bertentangan dengan laporan sebelumnya yang menunjukkan iPhone SE 4 akan mewarisi kebanyakan reka bentuk iPhone 14. Berdasarkan ini, Apple disebut-sebut akan menggabungkan Pulau Dinamik pada paparan yang akan menempatkan Face ID dan kamera swafoto.

Apple iPhone SE 4 dikatakan reka bentuk

Sebuah dakwaan reka bentuk Apple iPhone SE 4 berdasarkan khabar angin itu. / © X/u/UpintheZone suntingan oleh nextpit

Bagi bahagian belakang, akaun itu menggambarkan panel belakang iPhone SE 4 untuk mencerminkan iPhone 15 (ulasan) dan iPhone 16 dengan pulau kamera baharu. Walau bagaimanapun, daripada menaipnya dengan konfigurasi kamera dwi, ​​model iPhone SE akan menggunakan kanta tunggal bersama denyar LED dan mikrofon yang terletak di pulau elips menegak.

Walaupun begitu, pembocor itu telah berkongsi penafian, menggembar-gemburkan bahawa ini masih khabar angin. Dengan Apple dijangka mengumumkan iPhone SE 4 pada tahun 2025, masih terdapat banyak kemungkinan perubahan reka bentuk penting bagi telefon bimbit ini.

Spesifikasi Apple iPhone SE 4 yang lain

Selain daripada rupa iPhone SE 4 yang lebih moden, ia diramalkan peranti itu akan membuang faktor bentuk padat iPhone SE semasa (semakan) dengan menampilkan skrin 6.1 inci. Hartanah tontonan yang lebih luas juga boleh melihat kapasiti bateri telefon bimbit meningkat. Berdasarkan jadual waktu yang diketahui, lebih jelas iPhone SE 4 akan dikuasakan oleh A17 Apple atau cipset A18 yang tidak diumumkan.

Menarik untuk melihat apakah sebab di sebalik rancangan Apple untuk membawa semula iPhone berjenama SE walaupun menggugurkan faktor bentuk padat peranti itu, yang dikenali sebagai titik jualan utama barisan iPhone SE semasa. Mungkin kita akan melihat Apple meletakkan iPhone SE 4 sebagai titik masuk iPhone yang jauh lebih murah.

Adakah anda fikir reka bentuk yang dikemas kini akan menjadikan iPhone SE 4 sebagai pembelian yang berbaloi? Kongsi pendapat anda dengan kami dalam komen.