iPhone V ialah prototaip iPhone boleh lipat yang berfungsi

94
Ujian NextPit Motorola Razr 2022
© NextPit

Lipatan iPhone pertama mungkin tidak tersedia untuk beberapa tahun lagi, tetapi kami mungkin bernasib baik untuk mendapat gambaran tentang rupanya, sekurang-kurangnya dalam bentuk yang diubah suai. Saluran YouTube dari China berjaya mengubah iPhone X menjadi peranti kulit kerang lipat dengan produk berfungsi digelar “iPhone V”.

TL;DR

  • Prototaip iPhone boleh lipat pertama yang dipasang oleh pihak ketiga di China.
  • Prototaip ialah iPhone X yang diubah suai dengan bahagian dari Motorola Razr.
  • iPhone Fold Apple tidak dijangka sehingga 2025.

iPhone diketahui mempunyai kebolehbaikan perkakasan yang paling rendah di kalangan telefon pintar premium di pasaran. Malah menukar port Lightning, seperti yang dilakukan oleh YouTuber lain, mengambil langkah bersusah payah sebelum ia berfungsi sepenuhnya. Lebih-lebih lagi apabila anda cuba mengubah suai keseluruhan peranti dan OSnya, yang serupa dengan pencapaian yang mengagumkan oleh pasangan Cina ini.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar boleh lipat terbaik pada tahun 2022

Membina iPhone boleh lipat pertama

Video itu menunjukkan bagaimana iPhone X dibongkar untuk mengeluarkan komponen daripadanya dan kemudian disusun semula untuk dimuatkan pada binaan boleh lipat baharu menggunakan casis Morotola Razr. Yang penting, mereka menggunakan paparan OLED iPhone X, tetapi mereka mengambil masa lebih daripada sedozen kali untuk membahagikan komponen skrin boleh bengkok yang diperlukan dengan sempurna.

Prototaip iPhone Lipat Apple

Prototaip iPhone V / © Youtube/u/TechnologicalAesthetics

Selain transformasi perkakasan, pasukan itu juga menukar sedikit iOS untuk berfungsi pada bentuk kulit kerang. Lebih-lebih lagi, iPhone V mempunyai beberapa fungsi perisian untuk melengkapkan reka bentuknya seperti skrin pisah dan mod flex apabila mengambil gambar menggunakan kamera swafoto.

Membina iPhone lipat pertama adalah projek yang sangat sukar dan mahal. Menurut saluran itu, bahan-bahan itu sahaja berharga lebih daripada $10,000 yang tidak termasuk buruh. Mereka juga mengambil masa hampir setahun untuk menyiapkan prototaip.

Bilakah iPhone Fold dilancarkan

Bagi Apple iPhone rasmi “Fold”, syarikat Cupertino dijangka tidak akan memperkenalkan telefon bimbit boleh lipatnya pada tahun 2025. Jika sumber dan laporan yang boleh dipercayai dipercayai, iPad “Fold” akan tiba dahulu pada tahun 2024.

Apakah pendapat anda tentang prototaip iPhone V ini? Adakah anda fikir Apple akan menghantar iPhone kerang terlebih dahulu?

Sumber:
Youtube