Isnin CRM lwn Pipedrive: Mana Yang Lebih Baik?

54

Alat Pengurusan Perhubungan Pelanggan (CRM) membolehkan syarikat besar dan kecil memahami dengan lebih baik perkara yang pelanggan mahukan. Maklumat ini membantu membangunkan kaedah kerja yang lebih baik yang menggalakkan pertumbuhan syarikat. Walau bagaimanapun, ini hanya boleh dilakukan dengan alatan yang betul, jadi anda mesti menggunakan program CRM yang sepadan dengan keperluan anda.

Isnin CRM lwn Pipedrive: Mana Yang Lebih Baik?

Untuk membantu anda meningkatkan urusan perniagaan anda, kami akan membandingkan dua pilihan CRM paling popular, Monday CRM dan Pipedrive. Mereka mempunyai ciri yang bertindih, tetapi perbezaan yang ketara boleh membuat atau memecahkan kemajuan syarikat anda. Teruskan membaca untuk melihat alat yang akan menyokong anda dalam mencapai matlamat perniagaan anda.

Apakah CRM Isnin?
Antara muka Monday.com

Monday CRM ialah program pengurusan tugasan yang mengagumkan yang menambahkan fleksibiliti kepada aliran kerja anda. Ini adalah pilihan terbaik untuk perniagaan yang mendapati penyelesaian hamparan tradisional seperti Microsoft Excel dan Helaian Google tidak perlu rumit. Alternatif yang lebih mesra pengguna, Monday CRM akan membolehkan pasukan anda untuk:

 • Memperkemaskan strategi projek dan mengoptimumkan rancangan kerja.
 • Membangunkan sistem pengurusan tugas yang berkesan.
 • Berikan tugas kepada pasukan dengan sumber yang sesuai.
 • Gunakan templat untuk menghasilkan idea projek dengan cepat.
 • Pantau dan urus belanjawan anda.
 • Kongsi data dengan lebih cepat.
 • Sepadukan apl lain untuk meningkatkan kerjasama ruang kerja.

Mari pecahkan kelebihan dan kekurangan untuk membantu anda menentukan sama ada CRM Isnin adalah sesuai untuk anda.

Faedah CRM Isnin

Kami akan membincangkan manfaat utama CRM Isnin untuk memahami dengan lebih baik cara ia berfungsi dan dalam bidang mana ia cemerlang.

Sesuai untuk Pasukan yang Lebih Kecil

CRM Isnin direka untuk pasukan dan perniagaan yang lebih kecil yang beroperasi di kawasan khusus. Syarikat sedemikian melaksanakan tugas yang sama untuk setiap projek, dan Isnin membolehkan mereka membangunkan rancangan dinamik untuk penghantaran tepat pada masanya.

Walaupun CMS Isnin dipasarkan sebagai pembantu pengurusan semua-dalam-satu, kumpulan kerja yang lebih kecil yang sering bekerjasama dalam tugas harian akan menggunakan sepenuhnya ciri bergunanya.

Alat pengurusan tugas Monday.com

Penyelaras projek dan pengurus adalah antara pekerja yang boleh membuat CRM Isnin melakukan kerja keras. Mereka boleh menyediakan jadual yang teratur, menyelaraskan data pada papan yang mudah dinavigasi dan berkongsi maklumat penting dengan pasukan mereka tanpa e-mel dan panggilan yang membosankan.

Hamparan Berkuasa

Monday CRM ialah alat berasaskan hamparan yang serupa dengan Excel dan Helaian Google. Antara mukanya tidak rumit, menjadikannya alternatif yang menjimatkan masa hampir semua orang boleh gunakan.

Tidak seperti Excel, alat ini menawarkan sokongan dalam talian daripada rakan sekerja dan templat sedia untuk digunakan untuk tugasan berulang yang boleh menjadikan kadar produktiviti perniagaan melonjak.

Penyelarasan Projek Mudah

Kebanyakan program hamparan tidak dibina untuk kegunaan dalam talian, yang boleh menjadikan menghubungi ahli pasukan anda lebih mencabar. Dengan Monday CRM, anda boleh menyelesaikan tugasan menggunakan data terkini, dengan mengetahui semua orang mempunyai akses kepada maklumat yang sama.

Memandangkan hari Isnin berfungsi sebagai hab kerja dalam talian pusat anda, tidak akan ada salah faham dan ketidakkonsistenan.

Penyelarasan projek mudah pada Monday.com

Alat ini juga membolehkan anda menghantar fail kepada ahli pasukan, menjadikannya lebih mudah untuk mengesan dan membetulkan isu kecil sebelum projek sampai kepada pelanggan.

Terbaik untuk Tugasan Berulang

Jika perniagaan anda mengendalikan projek yang lebih kecil yang dibahagikan kepada senarai tugasan, CRM Isnin menghilangkan tekanan dalam mengatur tugasan.

Apabila mengerjakan projek yang serupa, anda boleh menyimpan templat untuk senarai semak tugasan dan menirunya untuk memenuhi keperluan pelanggan anda. Bergantung pada jenis perniagaan anda, Monday CRM membolehkan anda membentangkan tugas seperti hamparan, garis masa dan papan.

Kelemahan Monday CRM

Walaupun Monday CRM mungkin merupakan perisian pengurusan yang baik untuk perniagaan kecil, ia mungkin tidak berfungsi untuk semua orang. Mari kita lihat beberapa kelemahan utama platform.

Tidak Sesuai untuk Pengurusan Projek

Pada terasnya, CRM Isnin hanya dibina untuk delegasi tugas. Cirinya membolehkan anda memaparkan data dan tugasan dalam paparan Kalendar, Jadual atau Carta, tetapi tidak banyak perkara lain yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan produktiviti.

Apabila ia melibatkan projek yang lebih besar, anda perlu menggunakan ciri yang lebih hebat yang membolehkan anda mencari penyelesaian yang inovatif. Walau bagaimanapun, di sinilah CRM Isnin jatuh pendek. Ia luar biasa dalam menjejaki tugas harian tetapi tidak dapat menyokong projek yang lebih mencabar dengan secukupnya.

Program Berasaskan Hamparan Terhad

Reka bentuk hamparan nostalgia platform memikat tetapi gagal menyediakan pengguna dengan fungsi yang lebih maju, seperti jadual pangsi dan pengiraan formula.

Selain itu, senarai semak pengurusan tugas alat ini boleh dibuat dalam program yang digunakan secara meluas seperti Microsoft Word, bermakna ciri hari Isnin, walaupun tidak rumit, tidak diperlukan.

Pelaporan Terhad

Jika anda bekerja dengan beberapa pelanggan dalam projek kongsi, anda perlu membentangkan mereka dengan sesuatu yang lebih mendalam daripada berbilang senarai semak yang lengkap. Monday CRM tidak mempunyai ciri terbina dalam untuk memantau kemajuan projek, mengehadkan keupayaan anda untuk meramal dan mengelakkan kemungkinan isu.

Harga CRM Isnin

Pada hari Isnin CRM, anda mendapat pelan percuma dengan sehingga 2 tempat duduk. Ia juga menawarkan pilihan harga berbayar empat peringkat. Ini termasuk:

 • Asas: $8 setiap kerusi sebulan.
 • Standard: $10 setiap tempat duduk sebulan – Pilihan paling popular.
 • Pro: $16 setiap tempat duduk sebulan.
 • Perusahaan: pelan harga tersuai.

Anda boleh mencuba mana-mana pelan berbayar selama 14 hari.

Jika anda menggunakan Asana dan sedang mempertimbangkan untuk beralih ke hari Isnin, lihat perbandingan Asana vs. Isnin kami untuk mengetahui alat pengurusan projek yang sesuai dengan keperluan anda.

Cuba CRM Isnin

Apakah Pipedrive?
Perkhidmatan pacuan paip

Pipedrive bertujuan untuk membantu syarikat kecil dan sederhana membangunkan saluran paip jualan yang lebih baik dan menutup lebih banyak tawaran perniagaan. Antara muka yang mudah adalah sesuai untuk menambah baharu dan mengurus maklumat sedia ada untuk mengenal pasti bidang untuk penambahbaikan.

Sebelum anda komited pada hari Isnin atau Pipedrive sebagai CRM perniagaan anda, mari pertimbangkan perkara yang ditawarkan oleh Pipedrive dan tempat ia berprestasi rendah.

Kelebihan Pipedrive

Program ini mempunyai banyak kebaikan, yang membolehkan perniagaan berkembang dengan cepat dan mewujudkan suasana pekerja yang lebih bermotivasi.

Mudah Digunakan

Mungkin ciri Pipedrive yang paling menarik ialah betapa mudahnya ia digunakan. Antara muka adalah sangat intuitif, jadi program ini merupakan penyelesaian yang sempurna untuk syarikat yang sedang berkembang mengambil lebih ramai pelanggan.

Antara muka pengguna PipeDrive

Aplikasi ini membolehkan pengguna membuat pelbagai proses saluran paip dan memantau tawaran perniagaan masa lalu, semasa dan masa hadapan. Anda kemudiannya boleh membangunkan tindakan terbaik untuk setiap tawaran, termasuk penjadualan mesyuarat, mengatur panggilan dan kempen e-mel.

Jejak Komunikasi

Program ini menjejaki semua komunikasi perniagaan, supaya anda boleh melihat e-mel, panggilan dan mesyuarat yang berkaitan dengan setiap peringkat projek anda dengan mudah.

Komunikasi dianalisis dan diletakkan dalam garis masa yang disesuaikan, membolehkan anda memusatkan perhatian pada kawasan yang memerlukan lebih banyak aktiviti. Apabila anda tahu perkara yang perlu diperbaiki oleh pasukan, menutup perjanjian hanya tinggal beberapa tugas lagi.

Pilihan Automasi

Satu lagi ciri berguna ialah pembantu jualan Pipedrive. Direka bentuk untuk meminimumkan kerja yang membosankan, anda boleh membolehkannya memberikan tugas kepada ahli pasukan yang paling layak secara automatik. Ini akan meningkatkan kejayaan pelanggan anda dengan meningkatkan kualiti projek dan menghalang pekerja daripada berasa terbebani dengan beban kerja mereka.

pilihan automasi pemacu paip

Sistem Pelaporan Cemerlang

Papan pemuka terbina dalam Pipedrive memberikan gambaran menyeluruh tentang belanjawan, hasil, pelanggan dan banyak lagi syarikat. Melaksanakan maklumat ini ke dalam aliran kerja anda akan membantu anda memenuhi sasaran anda dengan mempertingkatkan jualan anda dan mendapatkan pelanggan baharu. Selain itu, anda akan dapat menjalin hubungan yang berpanjangan dengan pelanggan sedia ada, membina nama jenama yang bereputasi.

Keburukan Pipedrive

Walaupun Pipedrive mempunyai beberapa ciri CRM yang berguna, ia mempunyai beberapa halangan.

Hanya Sokongan Jualan

Memandangkan jurujual berpengalaman mereka Pipedrive, tidak menghairankan bahawa ia tiada tandingan dalam mengendalikan bahagian jualan perniagaan. Walau bagaimanapun, ia bukan penyelesaian semua-dalam-satu dan tidak mempunyai pengurusan projek yang kritikal dan ciri pemasaran.

Tidak sesuai untuk Syarikat Besar

Pipedrive ialah alat yang akan mempercepatkan pertumbuhan perniagaan anda. Tetapi apabila anda mencapai terlalu ramai pelanggan, anda perlu beralih kepada alternatif yang lebih mantap. Apabila syarikat anda melebihi 500 pekerja, Pipedrive akan dibanjiri dengan terlalu banyak maklumat dan mungkin tidak dapat mengatur data dengan cekap.

Harga Pemacu Paip

Seperti CRM Isnin, Pipedrive menawarkan pilihan harga pelan berbayar empat peringkat. Ia termasuk:

 • Penting: $9.90 setiap pengguna/ bulan.
 • Lanjutan: $19.90 setiap pengguna/ bulan.
 • Profesional: $39.90 setiap pengguna/ bulan.
 • Kuasa: $49.90 setiap pengguna/ bulan.

Semua pelan berbayar disertakan dengan percubaan 14 hari percuma. Jika anda telah memutuskan untuk beralih kepada Pipedrive, pastikan anda memadamkan akaun Isnin anda.

Cuba Pipedrive

Kembangkan Perniagaan Anda dan Fahami Pelanggan: Isnin CRM lwn. Pipedrive

Perniagaan moden memerlukan apl yang membolehkan mereka membentuk ikatan rapat dengan pelanggan mereka dan mengetahui lebih lanjut tentang jangkaan mereka.

Monday CRM dan Pipedrive membantu syarikat mengubah amalan kerja mereka untuk memenuhi keperluan pelanggan, tetapi keputusan muktamad datang kepada visi perniagaan anda.

Jika anda ingin mengembangkan agensi pemasaran kecil anda, Monday CRM akan memastikan pekerja anda sentiasa berada di atas tugas mereka. Apabila anda ingin meningkatkan prestasi syarikat jualan anda, Pipedrive mempunyai semua yang anda perlukan untuk mengoptimumkan saluran jualan anda.

Soalan Lazim

Adakah Isnin lebih baik daripada Pipedrive?

Kedua-duanya adalah perisian kukuh yang cemerlang dalam aspek yang berbeza. Pilihan alat yang lebih baik biasanya bergantung kepada pilihan peribadi. Walau bagaimanapun, sementara perniagaan kecil akan mendapati set ciri hari Isnin sangat mudah, perniagaan yang lebih besar akan berkembang maju dalam mengurus tugas dengan Pipedrive.

Adakah Pipedrive berintegrasi dengan Monday com?

Alat jualan berasaskan awan Pipedrive sangat baik untuk mengatur dan mengurus perhubungan pelanggan. Dengan apl Pipedrive, anda boleh menyelaraskan cerapan anda ke dalam akaun monday.com daripada Pipedrive.