Isu Memori? Bukan dengan iPad Pro 2024 4 TB!

32
NextPit Apple iPad Pro 2022
© nextpit

Apple dikhabarkan akan melancarkan iPhone 15 Pro pada 12 September dengan peningkatan asas dan pilihan storan maksimum. Kini, laporan baharu menunjukkan pengeluar iPhone mungkin menawarkan storan tambahan pada iPad Pro 2024 yang boleh mencapai maksimum hingga 4 TB.

  • Lebih suka Android? Berikut ialah papak yang disyorkan untuk dibeli pada tahun 2023

Butiran telah disiarkan oleh pembocor yang kerap yeux1122 di platform sosial Korea Selatan, Naver. Walaupun sumbernya bukanlah yang paling boleh dipercayai pada setiap masa apabila ia berkaitan dengan kebocoran, adalah logik bagi Apple untuk mengembangkan peringkat storan iPad pada perantinya, termasuk barisan tablet premiumnya.

Berapakah kos iPad Pro 2024 dengan memori 4 TB

Menurut kebocoran itu, Apple akan menambah pilihan 4 TB dengan iPad Pro yang akan debut tahun depan, yang akan menggandakan apa yang ditawarkan iPad Pro (ulasan) sedia ada dengan 2 TB ruang storan. Tidak jelas sama ada storan asas juga akan digandakan daripada 128 GB kepada 256 GB, atau sama ada Apple akan menghentikan pilihan ini secara berperingkat.

Apple iPad Pro

Apple iPad Pro 2022 dikuasakan oleh SoC M1 dengan Wi-Fi 6E sebagai standard. / © NextPit

Tiada maklumat tentang harga konfigurasi ini. Walau bagaimanapun, kita boleh membuat perbandingan dengan iPad Pro 2 TB (model 12.9 inci). di mana ia akan dijual pada harga $2,199 pop, iaitu $400 lebih mahal daripada iPad Pro 1 TB. Oleh itu, iPad Pro 4 TB 2024 malah mungkin mendapat harga dalam lingkungan $3,000.

Lebih daripada ingatan, iPad Pro 2024 dijangka menampilkan skrin OLED. Panel kemungkinan besar akan mengurangkan bezel pada tablet dan meningkatkan hartanah tontonan sebanyak 0.1 inci setiap satu. Tambahan pula, cipset Apple M2 tersuai kemungkinan besar akan digantikan dengan cipset Apple M3 yang lebih cekap dan lebih pantas.

Sebagai tambahan kepada tablet itu sendiri, Apple baru-baru ini dilaporkan bekerja pada rombakan Papan Kekunci Ajaib untuk iPad Pro. Ia dikatakan menampilkan pad jejak yang lebih besar dan casis aluminium untuk menjadikan peranti itu sebagai alternatif yang lebih menarik kepada MacBook.

Adakah anda fikir masanya sudah tiba untuk pengeluar menawarkan 256 GB sebagai storan minimum kosong untuk perantinya? Adakah tidak masuk akal untuk Apple menawarkan pilihan 128 GB pada iPad Pronya? Beritahu kami jawapan anda dalam ulasan.

Melalui: 9to5Mac
Sumber:
Naver