Isyarat: Cara mendayakan mesej yang hilang untuk semua sembang

64
Isyarat memadamkan mesej
© blackzheep / Shutterstock.com

Isyarat kini membolehkan anda menyiarkan mesej yang hilang atau mesej yang merosakkan diri sendiri. Anda boleh menetapkan ini dalam sembang individu orang masing-masing, atau merentasi papan untuk semua kenalan Isyarat anda. Dalam panduan kami, kami memberitahu anda tentang tetapan yang perlu anda ambil agar perkara ini berlaku.

Apakah motivasi di sebalik perubahan kepada utusan segera ini? Lebih kerap daripada tidak, mereka yang baru sahaja menaiki kereta muzik Signal Messenger terdorong oleh fakta bahawa mereka ingin meninggalkan WhatsApp. Walau bagaimanapun, untuk memilih penghantar segera yang betul apabila ia berkaitan dengan alternatif WhatsApp yang sesuai, perkhidmatan seperti Signal juga mesti menawarkan ciri baharu dan berguna.

 • Baca juga: Selamat tinggal WhatsApp, Hello Signal Messenger! Bagaimana untuk membuat suis

Salah satu ciri yang sepatutnya anda ketahui tentang Signal Messenger ialah keupayaan untuk menetapkan mesej yang hilang secara automatik. Sehingga kini, ini hanya boleh dilakukan dalam sembang dengan individu terpilih, oleh itu anda perlu mengaktifkan ciri ini secara berasingan untuk setiap kenalan. Isyarat kini telah bertambah baik dalam hal ini! Mulai sekarang, anda bukan sahaja boleh menetapkan tempoh masa sebelum mesej tamat, tetapi juga memastikan bahawa ini adalah tetapan global untuk semua kenalan anda melalui tetapan.

 • Berkaitan: Telegram vs Isyarat dibandingkan

Bagaimana untuk mengkonfigurasi mesej yang hilang dalam Isyarat

Jika anda ingin menetapkan tempoh masa yang sama untuk semua kenalan anda agar mesej anda dipadamkan, ini kini boleh dilakukan melalui tetapan. Sila ikut arahan di bawah:

 1. Ketik menu hamburger di penjuru kanan sebelah atas.
 2. Pilih Tetapan.
 3. Tatal sehingga anda melihat pengepala Privasi dan pilih itu.
 4. Pilih Mesej hilang dan pilih salah satu daripada tempoh masa pratetap atau pilih Masa tersuai jika anda mempunyai pilihan peribadi anda.
 5. Konfigurasikan masa tersuai yang anda inginkan yang boleh bertahan dari 1 saat hingga 4 minggu.
 6. Ketik Tetapkan.
Mesej hilang isyarat COM

Anda boleh memperibadikan masa untuk hilang mesej sehingga ke saat / © NextPit

Mesej yang hilang untuk sembang individu

Sudah tentu, anda masih boleh menetapkan mesej yang hilang untuk sembang individu secara terus dalam urutan perbualan masing-masing. Untuk melakukan ini, pilih menu hamburger di penjuru kanan sebelah atas sembang yang dikehendaki. Dari sana, ulangi langkah 4, 5 dan 6 seperti yang disenaraikan di atas. Di sini saya senaraikan sekali lagi dengan jelas untuk anda:

 1. Ketik hamburger di penjuru kanan sebelah atas sembang.
 2. Pilih Mesej hilang dan pilih salah satu daripada tempoh masa pratetap atau pilih Masa tersuai jika anda mempunyai pilihan peribadi anda.
 3. Konfigurasikan masa tersuai yang anda inginkan yang boleh bertahan dari 1 saat hingga 4 minggu.
 4. Ketik Tetapkan.

Mesej yang hilang sebagai analogi kepada perbualan sebenar

Dalam petikan dari Signal’s catatan blogSignal turut menjelaskan sebab mereka berpendapat mesej yang hilang adalah sangat penting:

Memandangkan norma cara orang berhubung telah berubah, kebanyakan komunikasi yang pernah berlaku melalui medium kedai kopi, bar dan taman kini berlaku melalui medium peranti digital. Satu kesan sampingan peralihan daripada analog kepada digital ini ialah peralihan berganding daripada yang fana kepada yang kekal: perkataan yang pernah dituturkan secara sementara kini – lebih kerap daripada tidak – data disimpan selama-lamanya.

Jadi ini tentang memberi anda lebih sedikit kawalan ke atas komunikasi anda dan membuat sembang sama seperti perbualan. Walau bagaimanapun, jangan lupa bahawa anda masih perlu berhati-hati tentang semua yang anda tulis atau jenis gambar dan video yang anda kongsi. Walaupun anda telah menyediakannya supaya apa sahaja yang anda hantar hilang selepas sepuluh saat, orang lain mungkin telah menangkap menggunakan kamera tambahan.

Oleh itu, adalah idea yang baik untuk sentiasa mengetahui jenis maklumat yang anda kongsi dan dengan siapa. Walau bagaimanapun, mesej yang hilang adalah ciri yang sangat berguna yang juga membawa bersamanya beberapa kelebihan lain:

 • Anda mengosongkan ruang storan pada telefon pintar anda
 • Anda meningkatkan tahap keselamatan sekiranya anda kehilangan telefon pintar anda

Apakah pendapat anda tentang peningkatan jangkauan mesej yang hilang untuk meliputi semua sembang sekarang? Adakah ciri yang anda suka gunakan atau adakah anda jenis yang meninggalkan segala-galanya dalam sejarah sembang selama-lamanya?


Adakah anda menggunakan mesej yang hilang?

Jangan ragu untuk menulis kepada kami dalam ulasan pendapat anda tentang ciri ini dan jika anda menggunakan ciri serupa pada pemesej segera lain seperti WhatsApp.