Jabra Gen 2 Elite 10 dan Elite 8 Active Tiba dengan Kes Lebih Pintar

15
Harga pelancaran fon kepala Jabra Elite 8 Active Gen 2
© Jabra

Fon kepala ANC dalam telinga utama Jabra’s Elite 10 hanya dilancarkan pada musim luruh tahun lepas, tetapi syarikat itu sudahpun menyegarkan barisan fon telinga hari ini bersama-sama dengan Elite 8 Active Gen 2 baharu. Inilah perkara baharu pada fon kepala ini.

Pelancaran Jabra Elite 10 Gen 2 adalah satu kejutan memandangkan Elite 10 asal (ulasan) muncul pada musim gugur 2024. Walau apa pun, mereka memberikan generasi baharu Elite 10 dan Elite 8 Active beberapa peningkatan yang layak.

Fon telinga berdaya sarung pintar LE Audio pertama Jabra

Tambahan terbesar yang akan datang kepada Elite 10 Gen 2 dan Elite 8 Active Gen 2 ialah ciri sarung pintar LE Audio yang baharu. Seperti namanya, sarung pengecas fon telinga ini boleh disambungkan ke sumber audio lain seperti hiburan dalam penerbangan atau treadmill di mana anda boleh menstrim audio ke fon telinga Jabra. Jika anda bertanya, apakah perbezaannya daripada menstrim terus ke fon telinga itu sendiri?

Nah, kes pengecasan Elite 10 Gen 2 dan Elite 8 Active Gen 2 dilengkapi dengan cip khusus yang membolehkan sambungan Bluetooth dan sokongan untuk codec LC3. Maksudnya, anda sepatutnya mendapat kependaman yang lebih rendah dan herotan yang dikurangkan dengan persediaan ini, yang seterusnya menghasilkan pengalaman bunyi sekeliling yang lebih kaya.

Jabra Elite 8 Active Gen 2 dengan ciri sarung pintar LE Audio

Elite 8 Active Gen 2 Jabra menampilkan sarung pintar LE Audio / © Jabra

Sambungan dengan sarung dilakukan melalui kabel USB 2-dalam-1 yang mempunyai penyambung bicu audio USB-C-ke-analog. Kabel juga digunakan untuk mengecas kes itu sendiri sebagai tambahan kepada fungsi pengecasan tanpa wayar.

Apa lagi yang baharu pada Elite 10 Gen dan Elite 8 Active Gen 2?

Di sebalik ciri sarung pintar LE Audio, Elite 10 dan Elite 8 Active generasi kedua menawarkan peningkatan di hadapan lain. Kedua-dua pasangan ini menampilkan penalaan bunyi spatial yang lebih baik dengan Dolby Head Tracking dan keserasian kandungan yang lebih luas untuk bunyi 3D seperti podcast.

Walaupun bilangan mikrofon tidak berubah, Jabra menambah bahawa fungsi pembatalan hingar adaptif daripada fon telinga ini adalah sehingga dua kali lebih berkesan daripada sebelumnya. Khususnya, mereka direka untuk menyekat frekuensi pertengahan dan tinggi dengan lebih baik daripada yang terdahulu. Pembatalan hingar yang dipertingkatkan juga harus menghasilkan panggilan suara yang lebih jelas, yang menggunakan algoritma AI kali ini.

Fon telinga Jabra Elite 10 Gen 2

Elite 10 Gen 2 Jabra menambah sarung pintar LE Audio, pembatalan hingar yang lebih baik dan penalaan bunyi spatial baharu / © Jabra

Dan menurut Jabra, mod ketelusan proprietari yang dipanggil Natural HearThrough pada fon telinga akan dapat mengesan dan melemahkan bunyi angin berbanding generasi sebelumnya.

Kedua-dua Jabra Elite 10 Gen dan Elite 8 Active Gen 2 tidak berubah dari luar, kecuali jenama bunyi Denmark melancarkan laluan warna baharu dengan barisan 2024. Elite 10 Gen 2 membawa pemacu audio 10 mm, pensijilan IP57 dan reka bentuk separuh terbuka generasi pertama. Begitu juga, Elite 8 Active Gen 2 mengekalkan perlindungan penarafan IP68 yang lebih kukuh dan MIL-STD-810H dengan kalis jatuh.

Masa main balik dalam dua model fon telinga juga dikekalkan dengan Elite 10 Gen 2 dinilai untuk bertahan selama 27 jam antara cas yang digabungkan dengan sarung dan hayat bateri yang lebih lama untuk Elite 8 Active Gen 2 selama 32 jam.

Harga Jabra Elite 10 Gen 2 dan Elite 8 Active Gen 2

Seperti harganya, Jabra’s Elite 10 Gen 2 berharga €279 (~$300) sebiji pop dan didatangkan dalam kemasan denim baharu dan putih lembut. Sementara itu, Elite 8 Active Gen 2 dijual pada harga €249 (~$268) dan ditawarkan dalam warna karang dan zaitun baharu. Kedua-duanya boleh didapati mulai pertengahan Jun ini.

Kami masih belum mendengar sama ada berapa harga in-ear ini di AS. Tetapi berapakah kos yang anda jangkakan apabila dilancarkan di negeri? Dan apakah pendapat anda tentang ciri kes pintar LE Audio baharu? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar pendapat anda.