Jam pintar mewah Marq 2 Garmin dilengkapi dengan kalis jet lag

91
Jam pintar mewah Garmin Marq 2
© Garmin

Barisan jam tangan pintar Marq mewah Garmin semakin disegarkan selepas lama tertunggak. Barisan asal Marq telah diperkenalkan pada 2019 dan terdiri daripada beberapa varian. Garmin kini mengurangkan ini kepada lima jam tangan pintar Marq Gen 2 dengan keseluruhan barisan menggunakan hayat bateri yang lebih lama dan sarung titanium yang lebih keras.

TL;DR

  • Garmin melancarkan jam tangan pintar mewah Marq generasi ke-2.
  • Keseluruhan siri ini menawarkan hayat bateri yang lebih baik dan apl Penasihat Jet Lag baharu.
  • Marq Gen 2 Garmin bermula pada $1,900.

Siri Marq generasi ke-2 dikecilkan kepada Athlete, Adventurer, Captain, Golfer dan Aviator dengan susunan yang paling berpatutan kepada yang paling mahal. Semua pilihan akan mendapat manfaat daripada hayat bateri yang dipertingkatkan selama 16 hari, meningkat daripada 12 hari model sebelumnya. Garmin menambah bahawa pengecasan kini dua kali lebih pantas dan boleh mengisi jus dengan mana-mana bateri jam tangan pintar Marq 2 dalam masa sejam sahaja.

  • Jangan ketinggalan: Jam tangan pintar dan penjejak Garmin terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

Apa yang dikekalkan ialah paparan sentuh AMOLED 1.2 inci tetapi dengan resolusi yang dipertingkatkan pada 390×390 piksel. Ini masih dilindungi oleh kaca nilam berkubah 46mm dan dibalut dengan sarung titanium gred-5 seperti pada 9 Peak Pro Suunto. Selain harga, perbezaan antara model ini adalah pada bahan tali, hiasan bezel dan ciri perisian tambahan untuk dimuatkan dalam tugasan yang berbeza.

Model jam tangan pintar mewah Garmin Marq 2

Model jam tangan pintar Garmin Marq 2: Adventurer, Athlete, Aviator, Captain, Golfer / © Garmin

Penasihat Jet Lag muncul di Garmin Marq Gen 2

Diperkenalkan dengan siri Marq 2 ialah Penasihat Jet Lag baharu. Ciri ini membantu atlet atau pengembara mengatasi perjalanan mereka untuk mengurangkan tekanan perjalanan sebelum pertandingan atau sebarang cara untuk memulihkan anda dari segi mental dan fizikal.

Ia memerlukan pengguna memasukkan butiran perjalanan mereka sebelum penerbangan. Berdasarkan metrik, jam tangan kemudiannya akan mengesyorkan jadual tidur, jumlah pendedahan cahaya, pengambilan kafein dan jenis senaman, antara lain. Selain itu, ia akan berfungsi seiring dengan pemantauan kesihatan dan kecergasan Garmin segala-galanya daripada kadar denyutan jantung hingga tidur dan tekanan.

Jam tangan pintar mewah Garmin Marq 2 Adventurer

Garmin Marq 2 (Pengembara) dengan kaca nilam kubah dan sarung titanium gred-5 / © Garmin / Tangkapan skrin oleh NextPit

Harga Garmin Marq Gen 2 dan ciri SatIQ

SatIQ penjimatan bateri Garmin juga akan datang ke jam tangan Marq Gen 2. Teknologi ini meningkatkan ketepatan GPS dan diperkenalkan dengan Enduro 2 tahun ini bersama-sama aplikasi HRV dan penjejak saham. Ia dijangka akan dilancarkan pada jam tangan pintar Garmin yang serasi termasuk Forerunner 955 dan Fenix ​​7 nanti.

Koleksi Marq Gen 2 akan dikeluarkan akhir bulan ini yang bermula pada $1,900 (£1,599) untuk Marq 2 Athlete sehingga $2400 (£2,099) untuk Marq 2 Aviator dengan tali titanium yang disikat.