Jam Tangan 2024 Apple untuk Memecah Keserasian dengan Pancaragam Semasa

10
nextpit Apple Watch 9 Edge
© nextpit

Selama bertahun-tahun, reka bentuk jam tangan pintar Apple kekal dalam bentuk segi empat tepat dengan kaca cembung di bahagian atas dan bawah. Terus terang, ini juga menjadikan seluruh keluarga Apple Watch ikonik dan mudah untuk dibezakan. Dikhabarkan bahawa dalam Watch Series 10 atau Watch Series X bahawa Apple akhirnya akan memperkenalkan lelaran luaran terutamanya, termasuk sistem jalur baharu.

Sekitar tahun ini, Bloomberg pertama kali melaporkan bahawa Apple Watch Series 10 membawa perubahan besar dalam reka bentuk. Ia juga disebut bahawa sistem penyambung untuk kerja-kerja gelang tangan akan dikemas kini. Kini, pembocor yang boleh dipercayai KosutamiSan menyokong idea ini.

Mengenai X, sumber itu mencadangkan sistem jalur proprietari baharu pada Apple Watch generasi seterusnya adalah baharu sepenuhnya dan akan memecahkan keserasian dengan jalur atau tali model Watch sedia ada. Begitu juga, jalur pada Apple Watch baharu juga tidak sesuai dengan generasi Apple Watch yang lebih lama.

Siri Apple Watch 9

Apple Watch Series 9 mempunyai cipset S9 SiP (sistem dalam pakej) baharu / © nextpit

Ia telah menambah bahawa ini akan menjadi reka bentuk jalur yang akan diguna pakai oleh syarikat dalam generasi jam tangan pintar masa depannya, mungkin merujuk kepada julat Watch SE dan Watch Ultra juga. Selain itu, penyambung baharu memang masuk akal memandangkan binaan jam tangan itu juga dijangka akan ditukar. Oleh itu, lebih mudah bagi Apple untuk mereka bentuk semula sepenuhnya keseluruhan jam tangan pintar dari bawah ke atas dan bukannya sentuhan yang lebih halus dan jika mereka benar-benar mahu membuktikan reka bentuk itu pada masa hadapan.

Dalam laporan Bloomberg, ia telah membuat spekulasi bahawa penyambung boleh mengambil petunjuk daripada Google Pixel Watch dan Pixel Watch 2 (semakan) dengan mempunyai bahagian hujung yang lebih luas untuk cengkaman yang lebih selamat selain kombinasi butang slaid dan pelepas.

Ciri Apple Watch Series 10 baharu

Di sebalik wajah baharu, Watch Series 10 atau Watch X dikatakan menambah pemantauan tahap tekanan darah melalui amaran tinggi atau rendah dan bukannya memberikan bacaan sistolik dan diastolik. Ciri apnea tidur juga akan disepadukan serupa dengan Samsung Galaxy Watch 6, yang akan menjejak tidur pengguna dan mengesan gejala apnea tidur dan penyakit yang berkaitan.

Dengan pertikaian paten yang berterusan dan larangan awal pada Watch Series 9 dan Watch Ultra 2, adalah tidak jelas sama ada paras oksigen darah akan mencapai Siri Watch 10 dan model Watch lain sama sekali. Tetapi dengan jadual keluaran biasa yang tidak berlaku sehingga September 2024, masih ada masa untuk Apple mengubah suai sensor yang terjejas.

Selain daripada penyambung dan reka bentuk baharu, apakah lagi yang anda mahu lihat daripada jam tangan pintar generasi seterusnya Apple? Kongsi dengan kami jawapan anda dalam komen.

Sumber:
X/u/kosutamisan