Jam Tangan generasi seterusnya Apple untuk membolehkan pemantauan tekanan darah yang tepat

112
NextPit Apple Watch SE 2022 Compass 2
© NextPit

Sejak Apple Watch pertama diperkenalkan, barisan jam tangan pintar terus berkembang dengan menambah ciri penting setiap tahun. Walau bagaimanapun, terdapat satu ciri utama yang masih hilang walaupun pada Apple Watch Series 8 dan Watch Ultra—iaitu pemantauan tekanan darah. Paten baharu mendedahkan bagaimana Apple Watch seterusnya mungkin dapat menyelesaikannya.

Tidak seperti pada paten sebelumnya di mana komponen tekanan darah dilampirkan pada jam tangan pintar, pemfailan baharu menunjukkan bahawa keseluruhan jam tangan itu sendiri akan menjadi sebahagian daripada sistem pemantauan. Yang terakhir ini juga terdiri daripada manset kembung dan monitor sisi katil sebagai tambahan kepada jam tangan atau penjejak sebagai peranti mudah alih berdasarkan penemuan yang ditemui oleh PatentlyApple.

  • Apple Watch 8 vs Watch SE 3 vs Watch Ultra – Manakah jam tangan pintar yang sesuai untuk dibeli?

Sistem pemantauan tekanan darah Apple

Daripada fungsi atas permintaan, sistem ini direka bentuk untuk berfungsi apabila pengguna sedang tidur. Terdapat juga kriteria khusus termasuk masa pengukuran boleh berdasarkan untuk mengelakkan gangguan dan untuk menghasilkan bacaan yang lebih tepat.

Adalah selamat untuk mengandaikan bahawa data yang dikumpul boleh dihantar kepada yang boleh pakai seperti Apple Watch atau monitor atas meja. Peranti berasingan ini juga boleh menyediakan data biometrik lain yang diperlukan seperti bacaan suhu dan kadar denyutan jantung untuk menambah tahap tekanan darah.

Sistem pemantauan tekanan darah Apple dengan Siri Jam Tangan

Pemantauan tekanan darah Apple menggunakan komponen luaran / © Patently Apple

Walaupun paten hanya berkait dengan jam pintar Apple atau penjejak kecergasan sebagai aksesori, ia mungkin menunjukkan penggunaan peranti yang lebih baik. Sehubungan itu, kami tidak mengecualikan kemungkinan Apple masih boleh memperkenalkan jam tangan pintar yang mampu memantau tekanan darah dalam masa terdekat.

Dengan barang boleh pakai mendapat ciri penting, adakah anda fikir jam tangan pintar suatu hari nanti boleh menggantikan keseluruhan telefon pintar anda? Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen.

Sumber:
PatentlyApple