Jam Tangan Hibrid Lebih Pintar: Withings Melancarkan ScanWatch 2 dan ScanWatch Light

10
IMG 5341
© nextpit

Withings mengumumkan dua jam tangan pintar hibrid baharu hari ini pada permulaan IFA 2023. Ini termasuk ScanWatch 2 baharu, yang menggunakan penderia suhu dan ScanWatch Light mampu milik, yang tidak mempunyai teknologi TempTech. Withings juga memulakan prapesanan untuk kedua-dua jam tangan pintar.

  • Baca juga: Cara memanjangkan hayat bateri Apple Watch anda

Withings ScanWatch 2: Penderia suhu dan pecutan dwi

Pertama, Withings ScanWatch 2 dibina pada ScanWatch asal, yang dilancarkan pada 2020. Model generasi kedua mengekalkan bentuk bulat dan menampilkan susun atur jam analog utama, dilindungi oleh kaca nilam.

Ia juga termasuk paparan OLED skala kelabu 0.6 inci yang lebih kecil yang memuatkan pelbagai metrik dan pemberitahuan kesihatan. Casis jam tangan ini diperbuat daripada keluli tahan karat dan boleh didapati dalam saiz 38 mm dan 42 mm.

Pelancaran Withings ScanWatch di IFA 2023

The Withings ScanWatch 2 menawarkan hayat bateri selama 30 hari. / © nextpit

Dari segi ciri penjejakan, ScanWatch 2 dilengkapi dengan penderia baharu, termasuk modul suhu dan pecutan lanjutan. Penderia ini membolehkan pengesanan suhu sepanjang hari dan boleh mengesan lebih daripada 40 jenis mod sukan, masing-masing.

Penderia suhu dwi berfungsi dengan perisian baharu untuk memberikan bacaan suhu badan yang tepat. Ini amat berguna untuk meningkatkan pengesanan haid wanita dan membantu dalam pemulihan badan.

Pelancaran Withings ScanWatch di IFA 2023

ScanWatch 2 Withings tersedia dalam saiz 38 mm dan 42 mm dan didatangkan dalam dua warna warna yang berbeza. / © nextpit

Ciri-ciri pemantauan denyutan jantung dan tidur biasa daripada ScanWatch asal dikekalkan, bersama-sama dengan ECG atas permintaan dengan pengesanan fibrilasi atrium dan penjejakan SpO2. Walau bagaimanapun, pengguna boleh menjangkakan hasil yang lebih dipertingkatkan, terima kasih kepada penderia PPG berbilang gelombang dan 4 saluran.

Withings malah menambah baik cara pembacaan berfungsi dengan perisian HealthSense yang dikemas kini. ScanWatch 2 hanya akan mula memantau vital pengguna dan membentangkan metrik apabila perlu dan jika jam tangan itu dipakai.

Pada masa yang sama, ini juga akan meningkatkan hayat bateri yang boleh dipakai, yang dinilai sehingga 30 hari dalam penggunaan sederhana. Lebih penting lagi, semua metrik boleh disimpan melalui apl mudah alih atau sehingga 7 hari data untuk akses dalam talian.

  • Baca juga: Kami memilih jam tangan pintar terbaik untuk ekosistem Apple dan Android
Pelancaran Withings ScanWatch di IFA 2023

The Withings ScanWatch 2 menampilkan teknologi TempTech untuk mengukur suhu. / © nextpit

Withings ScanWatch Light: Berpatutan dan padat

The Withings ScanWatch Light ialah versi yang lebih ringan dan ringan bagi ScanWatch 2. Ia mempunyai reka bentuk bulat yang sama dan skrin OLED skala kelabu dalam saiz bekas keluli tahan karat 37 mm yang lebih kecil. Selain itu, kaca nilam digantikan dengan panel Gorilla Glass, tetapi penarafan kalis air 5 ATM terbawa-bawa.

Perbezaan utama antara Lampu ScanWatch daripada ScanWatch 2 ialah kekurangan penderia suhu dwi. Walau bagaimanapun, yang pertama masih menawarkan pengesanan sukan baharu sebagai tambahan kepada kitaran haid dan pelbagai lagi keupayaan pemantauan kesihatan seperti ECG.

Hayat bateri adalah serupa dengan ScanWatch 2 yang lebih besar, iaitu pada 30 hari antara pengecasan. Mengecas jam tangan adalah melalui keping USB-C.

Pelancaran Withings ScanWatch di IFA 2023

Perbandingan pantas antara ScanWatch 2 (kiri) dan ScanWatch Light (kanan). / © nextpit

Siri ScanWatch Withings: Harga dan ketersediaan

Withings membuka pra-pesanan untuk ScanWatch 2 dan ScanWatch Light di tapak web mereka hari ini. ScanWatch 2 dijual pada harga €349,95 ($380 USD) manakala ScanWatch Light disenaraikan pada €249,95 ($270).

Kedua-dua model akan tersedia secara meluas daripada peruncit terpilih mulai Oktober 2023. Setiap model menampilkan paparan skala kelabu OLED dan tersedia dengan gelang tangan berwarna pilihan. Kedua-duanya serasi dengan peranti Android dan iOS.

Apakah pandangan anda tentang jam tangan hibrid? Adakah Withings berada di jalan yang betul untuk memberi lebih banyak masa kepada orang ramai dengan ciri pintar dengan menggabungkan yang terbaik daripada dua dunia?