Jam Tangan Pixel dan Galaxy Mendapat Sokongan Pas Masuk melalui Wallet

9
nextpit google pixel watch 2 hero
© nextpit

Selepas melancarkan sokongan untuk melihat tiket, pas dan ID digital pada apl Wallet mudah alih tahun lepas, ciri yang sama nampaknya telah berkembang kepada versi aplikasi Wear OS bagi Wallet untuk jam tangan pintar. Ciri dalam apl baharu membolehkan anda mengakses pas masuk syarikat penerbangan, pemberitahuan dan menjana kod QR.

Lihat tiket penerbangan dan pas pada jam tangan pintar Android

Seperti yang ditemui baru-baru ini, apl Google Wallet terbaharu untuk jam tangan yang dijalankan pada Wear OS 3.5 atau lebih tinggi kini boleh memaparkan pas masuk syarikat penerbangan, yang biasanya diperoleh daripada e-mel dan menyimpannya secara manual melalui tangkapan skrin atau butang Google Pay. Apl pada jam tangan juga akan memberitahu anda tentang perjalanan akan datang dan pop timbul akan muncul. Mengetik selanjutnya membuka pas dengan kod QR yang boleh dilihat yang boleh diimbas di lapangan terbang.

Menurut 9to5Google, ciri itu telah diaktifkan minggu ini pada jam tangan pintar Pixel generasi kedua, manakala pengguna di Reddit berkata sokongan itu tiba kepada jam tangan Pixel bersama-sama dengan kemas kini kad kesetiaan pada Disember 2023.

Pixel Watch Google dengan apl Wallet

Pixel Watch Google kini boleh memaparkan pas masuk melalui apl Wallet / © Reddit/u/fuel13

Namun begitu, ciri tersebut sepatutnya sudah tersedia pada Pixel Watch dan Pixel Watch 2 (ulasan) sebagai tambahan kepada jam tangan pintar lain yang but pada Wear OS 3.5 atau 4, seperti Galaxy Watch 6 (ulasan) dan Galaxy Watch 5, dan Mobvoi TicWatch Pro 5 (semakan).

Penambahan ini menjadikan Google Wallet lebih serba boleh untuk pengguna Android. Secara keseluruhan, pelbagai jenis item kini boleh disepadukan dengan apl. Pada asasnya, ini termasuk kad pembayaran, tiket acara, kad keahlian dan ID digital seperti lesen memandu di negeri dan negara terpilih, antara lain.

Tahun lepas, syarikat itu menambah sokongan pembayaran ketik-untuk-bayar atau tanpa wayar melalui Pay to Wear OS dan jam tangan dan penjejak Fitbit di banyak negara. Ini membolehkan pengguna membayar menggunakan boleh pakai mereka dan tanpa menarik telefon bimbit mereka, menambah keselamatan dan kecekapan dalam proses.

Adakah anda fikir perlu menggunakan kebanyakan ciri Wallet pada jam tangan pintar adalah berguna? Item Wallet manakah yang anda ingin lihat ditambah oleh Google pada masa hadapan? Kongsi dengan kami cadangan anda dalam komen.

Melalui: 9to5Google
Sumber:
Reddit