Kamera Bertindan Apple iPhone 15 Mungkin Menangguhkan Tarikh Tayangannya

58
NextPit Apple iPhone 14 Plus Yellow Camera
© NextPit

Pada awal tahun ini, Apple dilaporkan menukar 12 MP daripada iPhone 15 dan iPhone 15 Plus untuk kamera 48 MP baharu, yang sepatutnya mempunyai sensor yang sama seperti iPhone 14 Pro semasa (ulasan). Kini diramalkan bahawa komponen ini mungkin menyebabkan kelewatan pada tarikh keluaran duo iPhone 15 standard.

Menurut salah seorang penganalisis Apple yang terkenal, Jeff Pu, dari Haitong International Securities, mengulangi dalam surat berita bahawa Apple akan menggunakan sensor 48 MP tiga susunan pada iPhone 15 (Plus). Tetapi dia juga menambah bahawa perkembangan rantaian bekalan terkini mencadangkan bahawa komponen itu menyebabkan beberapa kesesakan dalam sasaran pengeluaran, yang mungkin mengakibatkan pasangan iPhone 15 ditangguhkan.

  • Baca juga: Kajian Apple iPhone 15 Plus

Adakah keluaran iPhone 15 (Plus) akan ditangguhkan seperti iPhone 14 Plus?

Walau bagaimanapun, Pu masih percaya bahawa masih tiada petunjuk kukuh Apple merombak jadual pelancaran biasa untuk iPhone generasi seterusnya. Bermakna, firma Cupertino masih berada di landasan untuk mengumumkan dan mengeluarkan iPhone 15 bersama-sama model iPhone 15 Pro pada bulan September, walaupun tarikh khusus belum diketahui.

Tetapi jika terdapat kemungkinan perubahan pada jadual, adalah selamat untuk menganggap perbezaan ini akan berada dalam julat beberapa minggu atau lebih. Sebagai rujukan, iPhone 14 Plus mencecah rak tiga minggu kemudian daripada iPhone 14 yang lebih kecil yang kami semak.

Modul kamera iPhone 14 Pro

Buat pertama kali dalam beberapa generasi, Apple menukar resolusi kamera utama: iPhone 14 Pro kini menggunakan 48 MP. / © NextPit

Bagi kamera 48 MP pada iPhone 15 pula, penderia tersebut dikatakan dapat memberikan gambar yang lebih terang dan tajam. Ia juga boleh mendayakan zum tanpa kehilangan 2x pada kedua-dua kakap dengan bergantung pada kiraan piksel yang lebih besar. Sebaliknya, model pro mungkin mendapat zum tanpa kehilangan 3x yang dirangsang manakala varian Pro Max boleh mengambil kesempatan daripada kamera periskop.

Sebagai tambahan kepada kamera, iPhone 15 dirancang untuk dikuasakan oleh pemproses A16 Bionic dan akan menampilkan Dynamic Island dan port USB-C. Eksklusif untuk iPhone 15 Pro Max ialah A17 Bionic, casis titanium, paparan ProMotion dan 8 GB RAM yang lebih cekap dan lebih pantas.

Pernahkah anda memikirkan model iPhone 15 yang mana untuk dipilih tahun ini? Atau adakah anda ingin melangkaunya? Kami ingin mendengar jawapan anda dalam ulasan.

Melalui: 9to5Mac