Kamera Galaxy S24 Samsung Diperbaiki dalam Kemas Kini Pertama

19
nextpit np17 samsung galaxy s24 plus wira perbandingan ultra
© nextpit

Samsung memperkenalkan perubahan pemprosesan imej yang radikal dengan Galaxy S24 dan Galaxy S24 Ultra baharu (semakan), dan antara hasil yang jelas ialah kurang mengasah dan foto dan video yang kelihatan semula jadi. Walau bagaimanapun, sesetengah pengguna juga menghadapi tangkapan yang tidak konsisten, terutamanya apabila menggunakan mod kamera yang berbeza. Orang Korea Selatan mengumumkan bahawa mereka sedang menangani isu ini dalam kemas kini perisian Galaxy S24 yang pertama.

  • Jangan ketinggalan ini: Perbandingan Samsung Galaxy S24 lwn. S24+ lwn. S24 Ultra

Zum dan tangkapan kamera malam yang lebih baik pada Samsung Galaxy S24

Dalam kenyataan akhbar, Samsung berkata ia sedang menambah baik kamera pada Galaxy S24 (ulasan) melalui kemas kini baharu. Walaupun syarikat itu secara samar-samar menerangkan perkara yang dibawa oleh perubahan ini, ia menyebut pengguna harus melihat fungsi zum yang lebih baik dan tangkapan potret dan malam yang dioptimumkan.

Di samping itu, kemas kini akan termasuk penambahbaikan dalam rakaman video juga. Malangnya, masalah yang sedang ditangani dalam kemas kini ini tidak jelas, tetapi terdapat beberapa laporan mengenai suar kanta yang berlebihan. Kami mungkin akan mendengar lebih banyak butiran tentang perkara ini dalam beberapa hari akan datang kerana pelancaran masih belum bermula.

Berdasarkan Ice Universe yang boleh dipercayai, kemas kini ini sepatutnya meningkatkan tangkapan zum pegun Galaxy S24 Ultra. Sebagai contoh, foto yang diambil dengan mod periskop dan zum daripada telefon kamera harus mengeluarkan kawalan julat dinamik yang lebih baik dan kualiti imej keseluruhan berbanding dengan perisian tegar terdahulu yang peranti dibut.

Gelangsar Vividness Samsung ditambah pada Galaxy S24

Samsung menambah peluncur Vividness baharu pada tetapan paparan lanjutan Galaxy S24. / © Samsung

Pilihan skrin AMOLED yang lebih bertenaga untuk Samsung Galaxy S24

Di sebalik pembetulan dan penambahbaikan kamera, kemas kini perisian juga menambah peluncur “Vividness” baharu pada tetapan paparan lanjutan bagi ketiga-tiga model Galaxy S24 ini. Pilihan baharu ini sepatutnya meningkatkan warna skrin AMOLED, akhirnya menangani salah satu keluhan yang diserlahkan pengguna dengan paparan Galaxy S24 yang terlalu hambar walaupun mod terang didayakan.

Selain daripada jadual bulan Februari yang diberikan, tiada garis masa yang tepat tentang bila tepatnya kemas kini perisian berdasarkan Android 14 akan melanda Galaxy S24. Ketidakpastian ini juga berlanjutan kepada varian serantau tertentu yang akan menerima kemas kini. Walau bagaimanapun, anda boleh menyemak Galaxy S24 anda secara manual dengan pergi ke bahagian tetapan peranti dan kemas kini perisian.

Adakah anda telah menerima kemas kini perisian Galaxy S24 yang pertama? Apakah perubahan ketara yang anda perhatikan? Kongsikan penemuan anda dengan kami dalam ulasan.

Sumber:
Samsung, X