Kamera Galaxy S24 Ultra Boleh Mendapat Peningkatan Besar dalam Kemas Kini Seterusnya

7
nextpit samsung galaxy s24 warna ultra
© nextpit

Walaupun Galaxy S24 Ultra (ulasan) Samsung tiba dengan perubahan bertujuan pada kamera, peranti itu telah dipenuhi dengan isu pemprosesan pengimejan dari awal termasuk butiran yang tidak konsisten dengan tangkapan zum dan imbangan putih yang tidak tepat, antara lain. Samsung dilaporkan menangani banyak masalah ini melalui kemas kini perisian yang tiba pada Ogos ini.

  • Juga berkaitan: Telefon kamera terbaik yang boleh sepadan dengan Galaxy S24 Ultra

Masalah kamera Galaxy S24 manakah yang akan diperbaiki dalam kemas kini Ogos?

Menurut Ice Universe yang kerap bocor pada X, Galaxy S24 Ultra akan mendapat kemas kini bulan Ogos, yang berkemungkinan dalam bentuk One UI 6.1.1 berdasarkan Android 14. Perisian tegar dikatakan membawa banyak peningkatan kamera, termasuk pengurusan yang lebih baik imbangan putih dan tahap pendedahan dalam imej.

Terdapat juga pengoptimuman kepada HDR untuk tangkapan pegun dan pengesanan muka. Yang terakhir boleh bermakna pemfokusan yang lebih tepat dan pemaparan wajah yang lebih semula jadi. Pada masa yang sama, pengguna juga harus mengharapkan pengendalian zum video yang lebih baik dan pemprosesan imej yang dipertingkatkan secara keseluruhan.

Penutup belakang Samsung Galaxy S24 Ultra secara terperinci

Galaxy S24 Ultra Samsung membuang modul kamera 10x dan memihak kepada sensor 5x / © nextpit

Walau bagaimanapun, perkara yang tidak disertakan ialah pembetulan kepada butiran yang sepatutnya tidak konsisten apabila menggunakan tahap zum yang berbeza, terutamanya pada 10x dan ke atas, seperti yang ditambahkan oleh pembocor. Ini dipercayai akan tiba dalam perisian tegar yang berbeza dan juga akan menyertakan pengoptimuman mod malam.

Adakah Galaxy S24 (Plus) akan menerima pembaikan yang sama?

Malangnya, tidak jelas sama ada Galaxy S24 (ulasan) standard dan Galaxy S24+ (ulasan) akan mendapat manfaat daripada pengoptimuman kamera yang sama yang dijadualkan untuk model Galaxy S24 Ultra. Mengetahui orang Korea Selatan, model ini kemungkinan besar akan menerima beberapa tweak berguna, walaupun pada tahap yang berbeza.

Kemas kini itu dikatakan akan melanda Galaxy S24 Ultra pada bulan Ogos ini, hanya selepas Galaxy Z Fold 6 dan Galaxy Z Flip 6 dilancarkan, yang sepatutnya but pada One UI 6.1.1. Selain daripada pembaikan kamera ini, kemas kini ini akan menyertakan tampung keselamatan bulanan dan mungkin beberapa ciri baharu yang dirancang untuk debut dengan telefon pintar boleh lipat Galaxy generasi akan datang.

Adakah anda menggunakan Galaxy S24 Ultra sebagai pemandu harian? Apakah pembetulan lain yang anda mahu ditangani oleh Samsung? Kongsi mereka dalam komen.