Kamera iPhone 14 Pro bergegar tetapi pembaikan sedang dalam perjalanan

115
NextPit Apple iPhone 14 Pro Masalah kamera bergegar bergetar
© NextPit

Belum seminggu berlalu sejak iPhone 14 dilancarkan dan Apple sudah pun menghadapi masalah serius. Terutamanya, kanta kamera iPhone 14 Pro dan Pro Max dilaporkan bergegar apabila menggunakan aplikasi pihak ketiga seperti TikTok dan Instagram. Nampaknya Apple mengakui masalah itu dan merancang untuk mengeluarkan pembetulan melalui kemas kini perisian.

  • Berkaitan: Kajian iPhone 14 Pro Max

TL;DR

  • Pengguna iPhone 14 Pro (Max) melaporkan getaran kamera dalam apl pihak ketiga seperti IG dan TikTok.
  • Dikatakan pepijat perisian menyebabkan kanta utama bergetar dengan panik.
  • Apple mengakui isu itu dan merancang untuk mengeluarkan pembetulan melalui kemas kini perisian.

Bagaimanakah Apple akan membetulkan kecacatan kamera iPhone 14 Pro

Apple telah mengesahkan melalui MacRumors bahawa pembetulan dikatakan akan tiba minggu depan. Bagaimanapun, pengguna dinasihatkan untuk mengelak daripada menggunakan aplikasi yang terjejas seperti Snapchat kerana isu itu boleh merosakkan lensa utama iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max secara kekal. Selain remedi yang dijanjikan, beberapa kes akhirnya tertakluk kepada penggantian unit selepas melawati Apple Store.

  • Jangan terlepas: iPhone manakah yang terbaik untuk anda

Walaupun tidak disebut, punca utama kini ditujukan kepada pepijat perisian yang menjejaskan penstabilan anjakan sensor baharu yang digunakan pada kamera 48MP. Pada masa yang sama, kanta untuk penderia ultralebar dan telefoto terus berfungsi dengan lancar.

Isu lain dengan siri iPhone 14

Setakat ini, pelancaran iPhone 14 belum menjadi pengalaman yang lancar untuk syarikat Cupertino. Apple telah menghantar kemas kini perisian dengan iPhone 14 selepas beberapa pengguna menghadapi penghijrahan yang tidak berjaya daripada iPhone lama mereka kepada peranti iPhone 14 baharu. Dan kini mereka bersedia untuk menyampaikan satu lagi kemas kini penting.

  • Telefon pintar Apple baharu yang manakah untuk dipilih? iPhone 14 (Plus) lwn. iPhone 14 Pro (Maks)

Adakah anda menaik taraf kepada iPhone 14 atau iPhone 14 Pro minggu ini? Bagaimanakah pengalaman anda dengan peranti Apple baharu anda setakat ini? Kami mengalu-alukan sebarang maklum balas jujur ​​anda.

Melalui: MacRumors
Sumber:
YouTube/u/LukeMiani