Kamera OnePlus bertambah baik dengan ketara dengan Kemas kini Terkini

10
Nextpit Kedudukan Terbuka OnePlus
© nextpit

OnePlus Open (ulasan), yang terkenal dengan reka bentuk boleh lipat yang luar biasa, juga mempunyai kamera yang sesetengahnya menganggap yang terbaik dalam kelasnya untuk telefon pintar boleh lipat. Kemas kini terbaru telah meningkatkan lagi prestasi kamera ini. Selain itu, kemas kini ini memperkenalkan pengaktifan eSIM untuk fungsi dwi SIM di kawasan terpilih.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar boleh lipat terbaik 2023

Pengguna telah mula menerima pemberitahuan tentang perisian tegar baharu, versi 13.2.0.116, yang mengikuti kemas kini kecil awal 13.2.0.114. Kemas kini ini, yang disahkan oleh Android Authority, terus berasaskan Android 13 OS, bukannya Android 14 yang lebih baharu, dan agak kecil, dengan saiz muat turun kira-kira 300 MB. Unit semakan yang kami ada di pejabat masih menjalankan perisian tegar 13.2.0.114 walaupun:

Tangkapan skrin kemas kini sistem pengendalian OnePlus Open

Ini adalah kemas kini yang agak kecil, dengan saiz muat turun 145 MB. / © nextpit

Penambahbaikan kamera OnePlus Open

Daripada log perubahan, nampaknya terdapat penghalusan kamera penting di samping pengoptimuman prestasi biasa dan pembetulan pepijat. Perubahan ketara dalam jabatan pengimejan termasuk ketepatan warna dan ton foto yang diambil dengan ketiga-tiga kamera belakang dalam mod standard dan pro.

OnePlus Terbuka

OnePlus Open menampilkan modul tiga kamera dengan penderia utama 48 MP dipasangkan dengan ultralebar 48 MP dan kamera periskop 64 MP. / © nextpit

Perisian tegar juga menyerlahkan bahawa kualiti foto keseluruhan dan kejelasan daripada periskop atau penderia telefoto turut dipertingkatkan. Ini akan menjadi perubahan yang dialu-alukan, memandangkan kamera zum lanjutan adalah salah satu kawasan yang ketinggalan OnePlus Open, menurut ulasan kami.

OnePlus Open eSIM kini diaktifkan

Selain daripada kamera, tambahan utama lain dengan kemas kini ialah pengaktifan eSIM. Dengan apa yang kami ketahui, OnePlus Open yang dijual di semua pasaran, termasuk di Amerika Syarikat dan India, mempunyai kedua-dua dulang SIM dua nano fizikal dan sokongan eSIM.

Hanya kemas kini terbaru inilah pengguna kini boleh memilih untuk menggunakan eSIM bersama-sama dengan satu kad SIM jika mereka mahu menggunakan dua nombor atau rangkaian aktif pada masa yang sama. Walau bagaimanapun, jika kedua-dua slot dwi SIM digunakan, eSIM akan dilumpuhkan. Begitu juga jika anda menggunakan eSIM dengan satu kad fizikal.

Adakah anda menggegarkan OnePlus Open? Jika ya, adakah kemas kini perisian sudah tersedia pada peranti anda? Kami ingin mengetahui pengalaman anda selepas mengemas kini.