Kapal Terbaik di Starfield

38

“Skyrim in space” yang ditunggu-tunggu, seperti yang disebut oleh Todd Howard sendiri, akhirnya telah dikeluarkan. RPG sci-fi baharu daripada Bethesda Game Studios memberi anda banyak perkara untuk dilakukan dalam permainan, tetapi mungkin salah satu elemen yang paling kritikal dalam permainan ini ialah armada kapal angkasa anda. Kapal angkasa ialah alat pengangkutan dan penyimpanan anda, bertindak sebagai rumah di kalangan bintang. Dan nasib baik, terdapat banyak kapal untuk dipilih.

Kapal Terbaik di Starfield

Tetapi seperti semua yang menawarkan banyak pilihan, anda mungkin tertanya-tanya kapal mana yang terbaik. Artikel ini akan meninjau beberapa kapal terbaik dalam permainan untuk memberi anda permulaan yang lebih awal.

Daun cukur

Razorleaf ialah kapal kelas A awal permainan yang sangat baik. Kargonya boleh memuatkan sehingga 420 unit (permainan ini hanya menggunakan Kargo untuk merujuk kepada kapasiti bahagian, yang mungkin mengelirukan) rampasan dan perkara lain yang anda temui semasa permainan anda. Ini bukan kebanyakan kapal permulaan, tetapi agak kukuh.

Itu benar terutamanya apabila anda menganggap bahawa kapal ini boleh memuatkan satu tan lebih bahan api daripada Frontier, jadi anda boleh pergi lebih jauh tanpa perlu mengisi minyak dengan kerap. Perlindungan badan kapalnya juga jauh lebih tinggi – bagus untuk pertemuan pertempuran angkasa lepas. Ia juga mempunyai tempat penyimpanan kargo berperisai dengan kapasiti 160, jadi anda boleh menyembunyikan beberapa barang rampasan curi anda.

Untuk mendapatkan kapal ini, mainkan permainan seperti biasa dan cari nota bertajuk “Pos Luar Rahsia” sebagai penurunan rawak. Ikuti petunjuk untuk mencari pos rahsia di Denebola Ib. Sebaik sahaja anda menemuinya, anda akan memulakan pencarian yang dipanggil “Mantis”. Selesaikan pencarian ini, dan anda akan mendapat Razorleaf sebagai ganjaran.

 • Cara mendapatkan: Selesaikan pencarian sampingan “Mantis”.
 • Harga: Percuma

Pelari Senyap

Nilai jualan utama The Silent Runner ialah kapasiti tampungnya yang mengagumkan sebanyak 6,060 mata. Kapal ini amat sesuai untuk pemain yang suka membawa sekitar satu tan kargo. Inilah sebabnya mengapa ramai pemain melabelkan kapal ini sebagai “trak angkasa.”

Keupayaan untuk membawa lima anak kapal tambahan dan skor perisai 975 juga merupakan ciri yang dihormati Pelari Senyap. Walau bagaimanapun, ia tidak semestinya kapal untuk mereka yang sentiasa suka menggunakan senjata api kerana ia hanya mempunyai dua slot senjata penuh dengan pilihan naik taraf terhad. Kapasiti besarnya memang datang dengan satu lagi kelemahan, iaitu kapasiti bahan api yang agak rendah (walaupun boleh dinaik taraf).

 • Cara mendapatkan: Beli di Hopetown HQ
 • Harga: 390,000 kredit

kubu kuat

The Stronghold adalah hampir seperti namanya. Perisainya mengagumkan pada 1,600 mata, dan kargonya tidak boleh diabaikan pada 2,360. Sesetengah kapal (seperti Silent Runner yang disebutkan di atas) boleh membawa lebih banyak lagi, tetapi Kubu Kuat akan memastikan anda dilindungi dalam pertempuran angkasa untuk lebih lama.

Ia bukan kapal termurah dalam permainan setakat ini, tetapi untuk apa yang bernilai, kredit anda akan dibelanjakan dengan baik pada permainan lewat. Tetapi perlu diingat bahawa sama seperti namanya, Kubu Kuat yang perkasa bukanlah kapal yang paling lincah dalam permainan.

 • Bagaimana untuk mendapatkan: Beli di Akilia City
 • Harga: 400k kredit

Vanquisher

Vanquisher ialah kapal Kelas C yang memberikan statistik yang sangat menakjubkan untuk harga. Ia mempunyai statistik senjata yang mengagumkan dalam semua kategori dan kapasiti sehingga enam anak kapal. Perisainya mencatatkan hampir 1,000, ditambah 4,000 ruang kargo, tolak kargo perisai, sudah tentu.

Dengan julat lompatan 29 LY, ini adalah salah satu Kelas C terbaik di luar sana. Walau bagaimanapun, walaupun senjatanya sudah agak berkuasa, anda mungkin ingin menaik taraf sistem senjata untuk memanfaatkan sepenuhnya kapal pra-bina ini.

 • Bagaimana untuk mendapatkan: Beli di Bilik Pameran Stroud-Eklund di Neon
 • Harga: 335k kredit

The Abyss Trekker

Kekuatan Abyss Trekker bukan terletak pada mana-mana satu ciri tetapi lebih kepada menjadi jack-of-all-trades kapal. Ia mungkin tidak mempunyai kapasiti kargo tertinggi, tetapi ia mudah untuk ditebus dengan beberapa peningkatan.

Begitu juga, walaupun ia bukan kapal terpantas mahupun terbesar di luar sana, ia bergerak dengan pantas dan cukup besar untuk kebanyakan usaha. Kehebatan kapal ini dalam pertempuran menjadikannya bersinar: ia boleh mengalahkan kapal musuh lebih cepat daripada banyak saingan dengan bahagian senjata asas. Sukar untuk menyesuaikan kapal yang akan berprestasi seperti Abyss Trekker, menjadikannya pembelian yang luar biasa.

 • Untuk mendapatkan: Beli di Paradiso
 • Harga: 365k kredit

Narwhal

Ramai pemain menganggap Narwhal sebagai salah satu kapal peringkat teratas di Starfield. Kosnya tinggi, tetapi anda mendapat apa yang anda bayar untuk penarafan balistik 114, 82 peluru berpandu yang mengagumkan, dan 2,000+ mata badan kapal yang baik. Kekuatan perisai hampir 1,000, jadi ia adalah kapal tugas berat yang boleh mengenepikan pertempuran. Ia boleh memuatkan sehingga tujuh anak kapal dan mempunyai julat 30 LY.

Satu kelemahan ialah kapasiti kargonya, iaitu hanya 1,760—tidak sebanyak kapal mewah lain; walau bagaimanapun, anda boleh menaik tarafnya untuk mengatasi had ini jika anda rasa ia menghalang anda.

 • Untuk mendapatkan: Beli di Taiyo Astroengineering di Menara Ryuji pada Neon
 • Harga: 430k kredit

Penjaga Starborn

Starborn Guardian bukanlah kapal yang sempurna, dan kelemahan utama ialah anda hanya boleh mendapatkannya selepas anda menyelesaikan cerita utama dan memulakan New Game+. Kapal ini adalah ganjaran untuk mengalahkan permainan dan memulakan semula pada kesukaran yang lebih tinggi, dan ia akan menjadikan kesukaran itu lebih mudah ditanggung dan menyeronokkan.

Anda mungkin tertanya-tanya mengapa anda perlu melalui semua masalah itu untuk sebuah kapal. Starborn Guardian mempunyai banyak faedah: ia berprestasi hebat dalam pertempuran, dilengkapi dengan kargo terlindung, sangat mudah dikendalikan, menyediakan kapasiti anak kapal yang boleh diterima dan hebat untuk mengembara antara sistem bintang. Sebagai kapal serba boleh, Starborn Guardian mungkin bukan yang terbaik dalam apa-apa pun, tetapi mereka yang tahu cara menjalankan cerita dengan pantas akan mendapati ia cukup memuaskan.

Tidak seperti kapal lain, Starborn Guardian hanya boleh dinaik taraf dengan melengkapkan permainan, dengan setiap New Game+ menambah baik statistiknya, sehingga enam peningkatan jumlah.

 • Untuk mendapatkan: Mulakan Permainan Baharu+
 • Harga: Percuma

Kapal Anda Sendiri

Terdapat banyak kapal pra-bina dalam “Starfield,” dan semuanya mempunyai pasang surutnya. Bergantung pada gaya permainan anda, satu kapal mungkin memberi anda perkhidmatan yang lebih baik daripada yang lain, dan kapal pra-bina kegemaran anda akan berbeza daripada kapal pemain lain.

Kapal-kapal ini amat sesuai pada permainan awal, sebagai ganjaran pencarian, atau apabila anda lebih suka tidak terlalu banyak bermain-main dengan pembuatan dan penyesuaian. Setiap pemain akan dapat menggunakan sekurang-kurangnya satu atau dua kapal pra-dibuat dalam permainan mereka.

Namun, salah satu ciri permainan yang paling cemerlang ialah mekanik pembinaan kapalnya. Anda boleh menganggapnya sebagai versi mekanik bangunan pos yang telah dipertingkatkan dalam “Fallout 4.” Kali ini, bukannya menaik taraf pangkalan, anda boleh membuat dan menyesuaikan kapal anda sendiri agar sesuai dengan gaya permainan dan jangkaan anda untuk perkara yang paling penting dalam kapal angkasa untuk anda.

Dengan kapal angkasa, perjalanan penting sama seperti destinasi, dan penyesuaian kapal adalah perjalanan ini. Itulah sebabnya, semasa anda bermain permainan, anda mungkin mendapati bahawa membina kapal anda sendiri mungkin lebih bermanfaat daripada membeli kapal pra-buat. Penerokaan angkasa lepas boleh menjadi lebih mengasyikkan jika anda melabur dalam peningkatan, mengubah suai kapal anda dan memperibadikannya.

Semua di atas kapal

Kapal terbaik bukan hanya tentang kuasa tembakan atau kelajuan. Ini tentang mencari keseimbangan yang sesuai yang sesuai dengan gaya permainan anda. Banyak kapal di luar sana di alam semesta “Starfield” menunggu untuk ditemui, dibeli, diperoleh, dicuri atau dicipta, tetapi terpulang kepada anda untuk mencari kapal yang “klik” dengan anda dan permainan anda.

Adakah anda mempunyai kapal kegemaran di “Starfield”? Pernahkah anda menemui sebarang permata kapal tersembunyi? Lepaskan ulasan dan kongsi pemikiran anda tentang pelayaran angkasa lepas.