Kebanyakan Varian Samsung Galaxy S24+ Boleh Mendapat Cipset ‘Lebih Cepat’

24
Kajian NextPit Samsung Galaxy S23 5
© nextpit

Samsung secara rasminya telah menetapkan 17 Januari sebagai hari pengumuman untuk Galaxy S24. Dan menjelang acara itu, kebocoran mengenai telefon Samsung perdana baharu terus berpusing secara meluas di web. Walaupun Galaxy S24 Ultra dipercayai dilengkapi secara eksklusif dengan Snapdragon 8 Gen 3, kini, dilaporkan bahawa Galaxy S24+ juga mungkin mendapat pilihan chipset yang lebih baik untuk kebanyakan negara.

Menurut jurugambar Ahmed Qwaider, Galaxy S24+ akan dilancarkan terutamanya di Timur Tengah yang dikuasakan dengan Snapdragon 8 Gen 3 dan bukannya cip Exynos 2400. Lebih penting lagi, varian telefon bimbit yang sama sedang menuju ke banyak pasaran seperti yang ditambahkan oleh sumbernya, walaupun tidak dinyatakan negara mana selain daripada rantau Arab.

Laporan terbaru itu bercanggah dengan khabar angin sebelum ini bahawa di luar Amerika Syarikat, Galaxy S24 dan Galaxy S24+ vanila kebanyakannya akan dijalankan pada platform Exynos 2400 dalaman Samsung. Namun, kita tidak perlu menunggu terlalu lama untuk mengesahkan yang mana benar dan mana yang tidak.

Warna dan imej Samsung Galaxy S24 Ultra

Paparan dan warna yang kelihatan rasmi bagi Samsung Galaxy S24 Ultra / © WindowsReport

Untuk tujuan ini, nampaknya Galaxy S24 yang lebih kecil akan menerima layanan paling sedikit daripada Samsung. Dikhabarkan ia hanya menampilkan konfigurasi memori 8/128 GB pada model asasnya manakala Galaxy S24+ dan Galaxy S24 Ultra masing-masing bermula dengan konfigurasi yang lebih murah pada 12/256 GB dalam RAM dan storan.

Walau apa pun, perbezaan chipset tidak menjadi masalah bagi kebanyakan pengguna pada akhirnya. Exynos 2400 juga nampaknya telah menjadi lebih baik dalam prestasi pemproses seperti yang terdapat dalam perbandingan penanda aras terkini dengan Snapdragon 8 Gen 3 Qualcomm.

Pada masa yang sama, semua ciri baharu mungkin tersedia di semua model Galaxy S24. Iaitu, ini termasuk pembantu Galaxy AI dan alat berasaskan AI lain seperti mod Generatif Edit dan Nightography Zoom.

Apakah pendapat anda tentang Samsung Galaxy S24+ mendapat Snapdragon 8 Gen 3? Adakah chipset merupakan faktor besar yang akan anda pertimbangkan semasa membeli Galaxy S24? Kami ingin mendengar pendapat anda dalam ulasan.