Kebocoran Galaxy S23 (Ultra) menunjukkan bahawa Samsung telah berhenti membuat inovasi

93
NextPit Samsung Galaxy S22 Ultra Emoji
© NextPit

Pelancaran Galaxy S23 Samsung akan menjadi acara terbesar yang akan berlaku pada awal tahun depan. Walau bagaimanapun, mungkin tidak ada kejutan yang cukup untuk Samsung menarik apabila ia mengumumkan trio berikutan beberapa kebocoran. Malangnya, itu tidak berhenti di situ. Yang terbaru mendedahkan reka bentuk sebenar peranti melalui model tiruan, seterusnya meninggalkan sedikit imaginasi.

Sekiranya terdapat anugerah untuk jenama dengan pengendalian bahan sulit yang paling teruk, Samsung pastinya bersaing untuk tempat teratas. Tiruan Galaxy S23 yang dikatakan telah dikongsi oleh Slashleaks yang muncul sebagai gambaran paling hampir dengan model kehidupan sebenar yang boleh kami miliki. Walaupun kami tidak dapat menjamin keasliannya, reka bentuk itu menyokong render yang dilaporkan dengan baik sebelum ini.

Reka bentuk Bland Galaxy S23

Terutama, perubahan luar termasuk bahagian belakang yang dirombak untuk Galaxy S23 (Plus) yang menyingkirkan pulau kamera berkontur yang memihak kepada susun atur yang simetri, lebih rata dan minimalis. Ia juga menunjukkan sedikit perubahan untuk Galaxy S23 Ultra kecuali ia kini mempunyai sisi bulat dengan bahagian atas dan bawah rata elips yang sama.

Ciri reka bentuk Samsung Galaxy S22 Plus / Ultra, port, kamera, butang

Unit dummy Samsung Galaxy S22 Plus dan Ultra / © Slashleaks

Selain itu, ketiga-tiganya memuatkan dulang kad SIM di sebelah kiri manakala susunan butang fizikal diletakkan di sebelah kanan. Yang menghairankan, unit dummy mencadangkan pengimbas cap jari diletakkan pada butang kuasa. Tetapi ini boleh menjadi ralat besar memandangkan Galaxy S22 semasa mempunyai sensor dalam paparan. Akhir sekali, port USB terletak di bawah, bersama pembesar suara tunggal dan slot S Pen untuk Ultra.

Bateri Galaxy S23 yang lebih besar dan kamera yang lebih baik

Samsung dijangka melengkapkan barisan Galaxy S23 dengan pemproses Snapdragon 8 Gen 2, bateri yang lebih besar dan kamera yang dipertingkatkan. Khususnya, Galaxy S23 Ultra dijangka mendapat sensor 200 MP baharu dan video 8K pada 30 fps. Juga belum ada maklumat mengenai harga mereka, walaupun Samsung merancang untuk mengadakan acara pada awal Februari tahun depan.

Kami ingin mengetahui pendapat anda tentang reka bentuk Galaxy S23 yang didakwa ini. Adakah anda lebih suka gaya Galaxy S22 semasa atau yang akan datang? Beritahu kami di bahagian komen.

Sumber:
Slashleaks