Kebocoran mega Samsung Galaxy Watch 5: Gambar baharu dan butiran teknikal!

107
NextPit jam tangan samsung galaxy 4 klasik hadapan
© NextPit

Samsung mungkin akan memperkenalkan peranti boleh lipat baharu dan Galaxy Watch 5 pada acara Unpacked 10 Ogos ini. Terdapat beberapa kebocoran mengenai jam tangan pintar baharu setakat ini, di mana antara lain, anda akan menemui butiran harga yang berbeza dan spesifikasi teknikal terpilih yang sudah diketahui. Kini, bagaimanapun, satu kebocoran besar telah muncul di web yang bukan sahaja meliputi kebanyakan spesifikasi tetapi juga menunjukkan kepada kita gambar Galaxy Watch 5 yang baharu.


  • Imej dan banyak butiran teknikal Samsung Galaxy Watch 5 telah dibocorkan.
  • Maklumat mengenai kedua-dua model asas dan model Pro.
  • Sorotan: Bateri berkapasiti lebih besar!

Samsung Galaxy Watch adalah salah satu jam tangan pintar paling popular di pasaran. Selain varian 40mm dan 44mm, Samsung juga ingin memperkenalkan varian Pro di pasaran tahun ini, yang sepatutnya benar-benar menonjol, terutama dengan saiz dan kapasiti bateri yang lebih besar. Kes itu juga berkemungkinan diperbuat daripada titanium mengikut kebocoran sebelum ini.

Versi terkecil Samsung Galaxy Watch 5

Rakan sekerja kami dari WinFuture membocorkan beberapa butiran teknikal mengenai Galaxy Watch 5 dan gambar yang sepadan. Versi terkecil mempunyai sarung 40mm dan paparan AMOLED 1.19 inci dengan resolusi 396×396 piksel. Jam tangan pintar berukuran 9.8 milimeter lebar dan berat 28.7 gram.

Menurut Samsung, bateri 284 mAh sepatutnya menawarkan jangka masa sehingga 50 jam, yang jelas mengatasi model sebelumnya dan boleh membersihkan salah satu kelemahan utama Samsung Galaxy Watch 4. Exynos W920, yang telah tersedia pada pendahulunya, digunakan sebagai pemproses. Harga peringkat permulaan versi Bluetooth ialah 299 mengikut kebocoran. Di samping itu, versi LTE harus bermula pada 339.

Varian 44mm bagi Samsung Galaxy Watch 5

Versi 44mm hampir tidak berbeza daripada varian yang lebih kecil bagi Samsung Galaxy Watch 5. Selain daripada mempunyai sarung yang lebih besar, ia juga berukuran 9.8 milimeter lebar dan hujung skala pada 33.5 gram. Paparan AMOLED 1.19-inci juga terdapat dalam varian 44mm jam pintar itu.

Samsung juga bergantung pada Exynos W920 untuk pemproses, yang kita ketahui daripada Samsung Galaxy Watch 4. Untuk mendapatkan 50 jam masa jalan yang dijanjikan, varian yang lebih besar sedikit mempunyai bateri 410 mAh. Varian Bluetooth sepatutnya bermula dengan harga peringkat permulaan sebanyak 329. Anda kemudiannya akan membayar antara 40 dan 50 lagi untuk versi LTE.

Betapa pro Galaxy Watch 5 Pro?

Semuanya lebih besar sedikit dalam versi Pro. Anda mempunyai panel 1.36 inci dengan resolusi maksimum 450 x 450 piksel. Ia juga sedikit lebih lebar dan berukuran 10.5 milimeter lebar. Ini juga meningkatkan berat kepada 46.5 gram. Kes itu sendiri harus mempunyai diameter 45 mm mengikut kebocoran sedia ada.

Pemproses itu juga dikatakan sebagai Exynos W920 di sini, dengan kapasiti memori maksimum 16 GB. Walau bagaimanapun, salah satu ciri utama mestilah bateri yang besar. Ia mempunyai kapasiti 590 mAh sepatutnya memberi anda sehingga 80 jam masa jalan, menurut Samsung. Harga permulaan untuk versi Pro sebagai jam tangan pintar Bluetooth hendaklah sekurang-kurangnya 469 . Di samping itu, varian LTE sepatutnya berharga sekurang-kurangnya 509.

Persamaan semua jam tangan pintar ialah penderia yang boleh dilihat dengan jelas di bahagian belakang jam tangan pintar itu. Ini terletak di sebelah penderia biasa untuk ECG atau penderia untuk mengukur kadar denyutan jantung. Tidak lama lagi, kita akan tahu sama ada semua kebocoran itu ternyata benar, kerana pada 10 Ogos Samsung akhirnya akan memperkenalkan kita kepada jam tangan pintar baharu. Pastikan anda melihat NextPit jika anda terlepas acara itu, kerana kami akan meringkaskan kejadian yang paling penting seperti biasa.

Apakah pendapat anda tentang Samsung Galaxy Watch 5 yang baharu? Adakah anda fikir ia akan menjadi peningkatan yang layak kepada Galaxy Watch 4 yang popular? Beritahu kami dalam ulasan!